билки за лечение на хемороиди

Хемороидите се лекуват с билки

Хемороидите са едно от заболяванията, които в най-голяма степен тормозят съвременния човек.

За тях в аптечната мрежа се предлагат най-различни медикаменти за лечение, но с най-голяма популярност продължават да се ползват народните такива или различните билки, препоръчвани за лечение на хемороиди.

Една от най-ефикасните билкови рецепти, прилагани при лечението на хемороиди, се прави въз основата на троскота като основна съставка. Популярна рецепта предвижда към 100 гр троскот или едно цяло растение да се добави 100 гр червен кантарион, 50 гр корен от репей, 100 гр жълт равнец, но само цветовете от него, по същото количество решетка, овчарска торбичка и глухарче.

Предварително всички билки се нарязват на ситно и се смесват.

След като се разбърка добре, сместта се дели на 10 равни части и всяка една от тях се кипва в 5 литра вода. Вари се докато течността остане 2 литра. Така приготвения лек се пие по 5-6 пъти преди хранене, когато хемороидите са болезнени, и до 3 пъти при по-слаба форма на заболяването.

Червеното подъбиче и алое вера също се препоръчва при хемороиди. То се прилага под формата на бани, като за ежедневна такава е неоходимо около две супени лъжици от билката да се кипнат и поврат в половин литър вода за около пет минути.

Змиярникът и по-точно неговите корени от край време са ефикасен лек за хемороиди. Лекът се приготвя като от корена се отрязва парченце с големината на зърно, което се гълта всяка вечер преди сън.

Дайте мнение и Вие тук!

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2010/02/23/%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%85%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B4%D0%B8/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Как се взема детралекс?

Как се пие детралекс – срещу хемороиди и разширени вени

Обичайното лечение с детралекс. При хемороиди. При разширени вени. При менструация. При бременност. При бодибилдинг. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *