Премахване на целулит, лечение с крем и др.
Премахване и трайно лечение на целулит с крем, хапчета, мехлеми и лекарства.

Сигурното премахване на целулит с крем и хапчета, лечение

Целулит: може ли наистина да се премахне. Как? Популярни кремове, масла и серум. Натурални продукти: етерични масла, билки. Хомеопатия, Шуслерови соли. Хранителни добавки

Целулит – ето една причина да не си харесваме тялото и да се чудим наистина ли е възможно да се спасим от натрупванията на мастни клетки под повърхността на кожата.

Никак не е естетично: всеки може да види какви ли не вдлъбнатинки, бучки и бръчки, заради които кожата ни започва да прилича на портокалова кора. Най-често деформациите засягат бедрата, корема, задните части. Ако още при първите признаци не си обърнем внимание – ситуацията ще се влошава с всеки изминал ден. В един момент ще се окаже, че обичайните консервативни или дори домашни средства за противодействие нямат никакъв ефект и трябва да се намеси медицината.

Как да премахнем целулита с крем, гел и хапчета

Лечението на целулит е занимание, което трябва да решава ред нелеки задачи – например отстраняването на венозен и лимфен застой, разтваряне и извеждане от клетките на мазнини от мастните клетки, възстановяване на нормалната обмяна на веществата. Комплексната терапия на коментирания целулит включва правилно хранене, движение и спорт според възможностите, масаж, физиотерапевтични процедури, мезотерапия и – мазила: кремове, серуми или гел.

Веднага можем да признаем, че за една съвременна жена е сложно да се занимава така времеядно със собствения си целулит. Освен това голяма част от препоръчваните или рекламирани анти-целулит процедури никак не са евтини. Едно от най-лесните за редовно прилагане средства си остават продуктите от типа крем или гел.  В по-млада възраст и ако целулитът е “пресен” – може да се разчита на видим положителен резултат.

Лечение с антицелулитен гел

целулит, премахване с крем и хапчета, лечение
Кои са най-популярните продукти срещу целулит?

Качествени продукти от този тип могат да се намерят както в аптеки и щандове за козметика, така и чрез онлайн пазаруване. Определено имат предимства – полагат се лесно, не оставят мазни следи, редовната им употреба постига положителни резултати.

Гел “Жоржея”

целулит, крем Жоржея, премахване с крем и хапчета, лечение Jorjeia са серия от продукти за поддържане на кожата, подложена на стресови въздействия от различен тип – напълняване и отслабване, растеж, раждане, всекидневни напрежения, температурни аномалии и пр. Продуктите представляват внимателно подбрани композиции на основата на етерични масла, с тяхна помощ се преодоляват негативни промени и се  подкрепят възстановителните процеси в повърхностния и в по-дълбоките слоеве на кожата.

Продуктът “Мисия-2” е специално ориентиран към кожа с целулит. Съдържа масла от бадем, пшеничен зародиш, портокал, лимон, пачули, авокадо, сусам, бял бор, кипарис, гроздови семки, розмарин, хвойна, иланг-иланг, мента, екстракт от див кестен и патентованата съставка Slimastevia® . Гелът се полага с масажни движения в зоните с изразен целулит – бедра, корем, ханш; процедурите са 1-2 пъти дневно, върху измита и подсушена кожа. Ефектът става видим след редовно прилагане в продължение на около месец – процедурите тонизират и стягат кожата, активират метаболитните процеси и освобождават проблемните зони от задържани течности и мазнини. Полагането на гела не затопля и не създава усещане за неприятно  опъване. След процедура кожата не бива да се излага на директно слънчево греене. Цената на флакон от   220 мл е 22.85 лв.

  • Антицелулитният гел може да се полага в комбинация с други продукти от тази серия, които подобряват въздействието му според сезонните условия; тонизират и ароматизират, придават мекота и еластичност на кожата.
Продукти Кройтерхоф против целулит

целулит, крем, лечение, КройтерхофОфертите на немския производител са няколко: освен крем/гел против целулит се предлага цяла антицелулитна система, включваща също серум и душ-гел ексфолиант. Комплексната цена на трите продукта е 31 лв.

Приложение, действие

Битката с неприятния целулит според специалистите на Кройтерхоф трябва да започне с полагането на серума. Това се прави в продължение на 10 дни – всеки ден, като малки дози от продукта се втриват внимателно в проблемните участъци на кожата. Серумът съдържа карнитин, кофеин и компонент от див кестен – по този начин се топят мастните депа, кожата се изглажда, насърчават се кръвообращението и продукцията на собствен колаген. Това е подготвителен етап от същинската работа за ликвидиране на целулита с помощта на антицелулитния гел.

Гелът съдържа същите активни съставки, плюс етерично масло от розмарин – за подхранване и по-успешно разглаждане на целулитните зони. Гелът трябва да се полага всекидневно – след като приключи серията с антицелулитен серум. Паралелно с това един или два пъти седмично кожата се обработва с антицелулитния суш-гел. Допълнителна негова функция е премахването на мъртви клетки и отварянето на порите. Така кожата е подготвена да възприеме всички полезни съставки на гела.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Продуктите от антицелулитната серия на Кройтерфох съдържат също витамини и растителни съставки, които тонизират и придават мекота и еластичност на “портокаловата кожа”.

Мнения за крем Кройтерхоф

Като цяло продуктът има одобрението на потребителите от форуми за млади майки и дами, загрижени за състоянието на кожата си. Цитират се и други марки, които предлагат подобни продукти. В този случай има одобрение и на съотношението цена-ефект. Потребителки, които ползват продуктите на Кройтерхоф по-редовно отбелязват, че видимият ефект идва по-бързо при съчетаване на терапията с активен спорт. Все пак надделява мнението, че резултатите от прилагането на подобни продукти са по-скоро привидни, т.е. кожата изглежда добре – но целулитът, т.е. натрупаните мазнини и течности, просто са прикрити по-добре. Има и бележки от рода на това, че с целулита не можеш да се бориш, без да промениш храненето и начина на живот.

При някои дами използването на тези продукти причинява зачервяване и болезнено парене – това е причината да се откажат от прилагането им. Може би е добре най-напред да се направи проба за поносимост, не е изключено да става дума за алергични реакции.

Стягащ крем “Йодис целулит”

целулит, Йодис, децелулит, премахване с крем и хапчета, лечение“Йодис” е стягащ крем за тяло, препоръчван като средство за спасяване от целулит. Съдържа йод и кофеин – двете съставки подпомагат мастната редукция и метаболизма на проблемните тъкани; изглаждат и стягат кожата. Препоръчва се прилагане два пъти на ден – упътването е буквално за “богато количество”, което се разнася с енергични масажни движения по корема, бедрата и ханша. Туба от 22 мл струва около 12 лв.

LPG дрениращ серум

Този френски продукт е от висока класа и на висока цена – стандартният флакон струва около 100 лв. Серумът е с висока концентрация на активни компоненти – кофеин, есцин, алгизиум. Втриването му в застрашените от целулит участъци, активира вените и лимфните съдове, освобождава клетките от задържана вода и токсини, подобрява еластичността и цялостния вид на кожата. Препоръчват се по две процедури на ден, сутрин и вечер.

Рол-он на Гарниер

Продуктът е представен като ефективно средство за справяне с целулита. Активната съставка е кофеин, който ускорява липидната обмяна и движението на телесни течности по вените и лимфните съдове. Продуктът се нанася с помощта на рол-он устройство с релефна ролка – така потребителят има възможност да масажира енергично и да тонизира кожата и прилежащите съдове по чисто механичен път. Ефектът е двоен, тъй като кожата поема по-успешно активните съставки на антицелулитния продукт. Цената е около 25 лв.

Кое масло против целулит е хубаво?

Етеричните масла са задължителна част от цялостната терапия срещу целулит. Без тях е невъзможен и най-простият антицелулитен масаж; добавят се във водата при лечебни вани, необходими са при поставянето на различни маски и апликации. Те са в състояние да подобрят резултатите от тъканната обмяна; стимулират метаболизма и процесите на регенерация, неутрализират възпалителните процеси в съединителната и нервната тъкан. Но кои всъщност са най-добрите за такава цел?

Кокосово масло

То се използва често като средство срещу целулит – натурално или смесено с други компоненти. Продуктът е уникален по отношение на съдържанието си, но в битката с целулита особено важно е съдържанието на лауринова и други мастни киселини. Именно те правят кожата еластична и гладка, а масажните движения, с които маслото се втрива в тялото, активират движението на телесни течности и освобождават клетките от задържана вода и токсини, редуцират мастните отлагания. Ако масажът с кокосово масло се прави редовно, резултатите няма да закъснеят. Ето правилното му изпълнение:

  • Вземаме топъл душ и хубаво подсушаваме кожата. Слагаме неголяма доза кокосово масло върху суха четка за баня и масажираме проблемните места по тялото в продължение на десетина минути. Почиваме още толкова и отново вземаме душ. След това “нахранваме” масажираната кожа с по няколко капки студено пресован зехтин.
  • Кожата може да се поддържа здрава и чиста и с помощта на скраб, в който кокосовото масло е една от съставките. Той се приготвя от една част качествено кокосово масло, една част захар на пясък и част и половина кафеени “трици” – остатъкът в домашната кафеварка.

Важно е да се използва качествено кокосово масло: купувайте от лицензиран доставчик с утвърдена марка.

Канелено масло

Заедно с маслото от карамфил и мускат то е чудесно средство за тонизиране на кожата, за подобряване на кръвообращението и обменните процеси в нея. За отбелязване е, че канелено масло против целулит обикновено се използва като добавка в базово масло – бадемово или зехтин.

Масло на Икаров, Ривана, Лавена, Биогейм Контрацел

Антицелулитните масла на Икаров представляват композиция от базово масло с добавки, като водещи са тези с хвойна и кипарис. Базовото масло с кипарис съдържа базовите бадемово и сафлорово, към което са добавени кипарис, хвойна, розмарин и лимон. Подходящо е за всекидневни масажи – тонизира и изглажда кожата, освобождава я от задържана вода и токсини; попива без мазни следи. Цената е 5 лв за флакон от 125 мл. Масажното антицелулитно масло с хвойна има база от сусам и олио от гроздови семена, с добавка от хвойна, бял бор, лимон и лавандула.

целулит, симптоми, премахване с крем и хапчета, лечение
Кожата с целулит неслучайно е наричана портокалова

Антицелулитното масло на Ривана е богата композиция – съдържа масла от гроздови семки, грейпфрут, лимонена трева, розмарин, хвойна. Терапевтичен ефект се постига с две масажни процедури на ден, цената за 100 мл е около 8 лв.

Продуктът на Лавена е по-скоро масажен крем с етерични масла; съдържа база от какаово масло с добавки от лавандула, гераний, хвойна, розмарин и резене. Има стягащ ефект, изглажда и омекотява кожата, релаксира. Опаковка от 240 мл се продава по около 7 лв.

Контрацелулитният продукт  на Биогейм излиза от списъка на масажните масла – става дума за капсули с богат състав: билкови екстракти, витамини, L-метионин, лецитин, инозитол, общо 19 на брой. Вземат се по две капсули сутрин, с вода, един час преди хранене. Цената за 60 капсули е около 12 лв. Възможна е комбинация от външно въздействие – масаж с етерични масла, и прием на тези капсули за определен срок от време.

На Веледа, сребърна бреза

Маслото на Веледа е успешен вариант за преодоляване на целулита; вдими резултати има след поне едномесечна употреба. Маслото от сребърна бреза подпомата изглаждането на портокаловата кожа; насърчава изхвърлянето на излишна вода и токсини, активира метаболитните процеси в съединителната тъкан и редуцира мастните депа. Продуктът съдържа още маслени компоненти от розмарин, кайсия, жожоба и пшеничен зародиш. Практикуват се две масажни процедури дневно в продължение на 4 седмици, след което веднъж на ден като поддържаща програма. Цената на продукта е около 65 лв за 200 мл.

Дайте мнение и Вие тук!
Разтвор Ликуид Оф (Liquid Off)

Разтворът Ликуид Оф е дренатор за вътрешен прием, който може да бъде използван успоредно с масажите с маслени композиции против целулит. Приемът активира изхвърлянето на задържани течности и натрупани токсини, като облекчава и функциите на черния дроб. Разтворът е концентрат и съдържа компоненти от артишок, полски хвощ, царевична свила, болдо, червена лоза, розмарин. 20 мл концентрат се разреждат в литър и половина вода; разтворът се изпива на глътки в рамките на един ден. Режимът се спазва в продължение на месец. Флакон от 250 мл струва около 26 лв.

Концентрат Фитомер

Анонсът за този продукт впечатлява на първо място с цената му: 115 лв за флаконче от 100 мл. Той е съчетание от билкови компоненти и екстракти от водорасли, които активират изгарянето на мазнините, изглаждат кожата и насърчават нормалния метаболизъм в проблемните зони на тялото. Препоръчва се при силно изразен, устойчив целулит. Прилага се на капки, които трябва да се разнесат по кожата с леки движения – попива бързо и без типичния масаж. Не трябва да се използва от бременни и кърмачки, както и при свръхчувствителност към йод. Полага се два пъти дневно.

Етерика против целулит и стрии

То е съчетание на масла от копър, салвия, евкалипт, розмарин и гераниум, пшеничен зародиш, кокос, сусам, гроздови семки. Добавени са билкови екстракти от бръшлян, хвощ и водорасли, както и прополис, витамини Е и С, D-пантенол и бета-каротен. Продава се по 5 лв за шишенце от 55 мл. Съветите за използването му са аналогични на вече коментираните дотук; в добавка може да се каже, че продуктът се използва и за премахване на стрии, за подхранване и оздравяване на отпусната кожа след рязко отслабване или продължително бледуване. Масленият коктейл действа противовъзпалително и тонизира кръвоносните съдове в проблемните зони.

Други маски за домашно лечение

Готови антицелулитни продукти, които се използват лесно в домашни условия, са също антицелулитният крем на Дева, гел “Алмисан”, крем “Проселикс”, билкови екстракти в ампули на Лиерак, “Елансил” на Галеник и др. Обикновено антицелулитните масажни продукти съдържат кофеин и етерични масла, екстракти от бръшлян и полски хвощ, хвойна, розмарин, кипарис и др. Част от потребителските коментари по темата са, че редовната употреба дори на по-семпли продукти дава резултат, но трябва да се съчетае с добра физическа активност, здравословно хранене и прием на достатъчно чиста вода.

Премахване с билки и домашно лечение

Най-простиат метод за премахване на целулит е чрез стимулация на лимфната и кръвоносната система. Раздвижването помага да се изхвърлят токсините, задържани в подкожния слой: всъщност това е основна причина за коментирания проблем с кожата. Когато започнете да се интересувате от тази тема ще откриете, че на пазара има какви ли не мазила и хапчета против целулит – а спасението може да е под носа ви и да струва жълти стотинки. Помнете, че най-елементарното средство в този случай е масажът и че той винаги дава резултати, въпросът е в бързината и качеството. Много неща можем да направим за себе си в обичайните домашни условия!

https://www.lekar.bg/2018/06/16/%d1%86%d0%b5%d0%bb%d1%83%d0%bb%d0%b8%d1%82-%d0%bb%d0%b5%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5/

Махане на целулит с утайка от кафе

Едно от най-популярните средства  срещу целулит е кафееният скраб или утайката от кафе. Този продукт не е просто средство срещу целулит – той чисти кожата от ненужните клетки и наслоения и подпомага нейното обновяване. Кафето стяга кожата, прави я по-гладка и красива. Благодарение на кофеина насърчава изхвърлянет на течности от мастните клетки и ускорява метаболизма на мастните клетки.

  • Вече споделихме рецептата за скраб с кокосово масло, кафе и захар. Масажът с този скраб се прави два-три пъти седмично и след около месец резултатът е видим. Важна подробност: вместо кокосово масло може да се използва зехтин. Първо правим масаж на проблемните зони с маслото, после продължаваме със сместа от кафе и захар. Изчакваме десетина минути и влизаме под душа.
целулит, мазане с кафе, премахване с крем и хапчета, лечение
С кафе се прави великолепен скраб за целулитна кожа!

С кафе могат да се правят и компреси по следния начин: смесваме половин чаша кафена утайка или мляно кафе с малко зехтин, нанасяме в проблемните зони и увиваме плътно със стреч фолио. Оставаме така един час; отмиваме. Процедурата се изпълнява два пъти седмично и е по-ефективна от обикновените масажи

С оцет (ябълков, друг)

Органичният ябълков оцет е друга възможност за елиминиране на целулита. Съставът на този полезен продукт също съдейства за изхвърлянето на задържани течности и токсини, както и за по-бързо изгаряне на мазнините. Ябълковият оцет участва в терапиите като самостоятелно средство или в състава на полезни смеси. За масажите, които се правят 1-2 пъти дневно, използваме чист оцет; смес оцет и вода 1:2; смес зехтин и оцет 1:3; смес с мед 2:1.

Премахване с мед

Мед срещу целулит се използва както самостоятелно, така и в съчетание с други продукти. Преди нанасянето върху кожата на проблемните зони кожата се подготвя с топла вана или душ. Разтрива се и се подсушава с мека хавлиена кърпа. Едва тогава нанасяме меда и масажираме.

Още по-добър резултат дава сместа от мед и морска сол. Двата компонента се съединяват в равни количества и се втриват десетина минути в кожата, подготвена както и при първата процедура. Може да се добавят и капки етерични масла – портокалово, розмарин, лавандула.

“Фигурин” и целулит

“Фигурин” е популярен билков чай за отслабване, съставен от 28 растителни компонента. Основното му предназначение е да подпомогне програми за редукция на теглото; един от съпътстващите резултати е подобреният тонус на кожата и елиминирането на целулита, който е резултат от забавена обмяна и задържане на течности. Чаят съдържа екстракти от всички лековити растения, за които бихте си помислили и които в общи линии са достъпни за всеки. Тук има една тънкост: смесването на съставките трябва да става в точно определени пропорции, за да се получи лечебният ефект.

Други начини

Масажни смеси против целулит могат да се приготвят още от грозде и зехтин; домати и зехтин; смес от индийско орехче, лют червен пипер и канела, мед и малко зехтин; какао, канелено масло – две капки, и топла вода; хума – бяла или синя; ананас и зехтин; спирулина прах и вода до каша; зехтин и горчица.

Всяка смес може да е полезна, ако кожата я понася. С етеричните масла не бива да се прекалява, има риск от изгаряне.

https://www.lekar.bg/2018/06/14/%d1%86%d0%b5%d0%bb%d1%83%d0%bb%d0%b8%d1%82-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%bc%d0%b0%d1%81%d0%b0%d0%b6/

Хапчета за отводняване на организма

В много случаи на ранните прояви на целулит не се обръща внимание, а това е етапът, в който проблемът може да бъде решен само с прилагането на външни средства. Нерядко е потребно да се вземат вътрешно различни продукти, чиято роля е да освободят тъканите от задържани течности и токсини, да активират кръвообращението и движението на лимфата, да редуцират мастните натрупвания.

Хидролесс (Hydroless)

Продуктът е под формата на капсули, които съдържат прах или екстракти от американска боровинка, коприва, изсушен ябълков оцет и цинк. Приемат се веднъж дневно – по една капсула, с вода. Оптимизира метаболитните процеси, редуцира теглото при подходящ хранителен и двигателен режим, прави кожата гладка и еластична, заличава неравностите тип портокалова кожа. Цената на опаковка от 30 капсули е около 20 лв.

Шуслерови соли за целулит

Както знаем, Шуслеровите соли представляват готови комбинации от хомеопатични дражета – препоръчват се при определени здравословни проблеми. Съставът им е постоянен и те са номерирани и придружени с указания за правилен прием. Има и комбинация за противостоене на целулита. Комбинацията включва сол №1 – прием 5 таблетки сутрин; №4 – прием 5 таблетки на обяд; №12 – прием 5 таблетки вечер. Има също опция за заети хора, която допуска всичките 15 таблетки да се разтворят в половин литър вода и разтворът да се изпие за цял ден на малки глътки. Описаната схема може да се поддържа около месец, след което да се премине към поддържаща фаза с прием три пъти по две таблетки от описаните видове. Цялата терапия следва да продължи поне два месеца за видими резултати.

Хомеопатия

Съветите на известния хомеопат д-р Атанас Михайлов по отношение на целулита са на първо място да се установи причината за появата му и по възможност да се отстрани, например хормонален дисбаланс при млади жени. Хомеопатичните продукти, които той препръчва в такива случаи, са Folliculinum 9 CH – по 10 дражета на гладно, на 8 и на 13 ден от началото на цикъла. Освен това: Luteinum 5 CH – по 5 дражета от 17 до 21 ден на месечния цикъл, броени от началото му.

Излишната вода в тъканите от целулитните зони по-лесно се изхвърля с Thuya 15 (9) CH – по 5 дражета във вторник, четвъртък и събота,  и Natrum muriaticum 9 (15) CH –  по 5 дражета в понеделник, сряда и петък.

Хранителни добавки

Още една възможност за поддържане на кожа без целулит са хранителните добавки. Има ги какви ли не – само надникнете в тази зона на framar.bg! Такива са например Апдрен цел кепсули, Витаслим дрен, Еквилибра целу лайт, Натурдиета липодерм и пр. Акцент в действието им е изхвърлянето на задържаните течности, което е едно от условията за успешно справяне с целулита.

Източници:

Първоначално публикувано на:12.06.2018 @ 17:02

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Какви мнения съществуват за безиглена мезотерапия.

Мезотерапия. Мнения за безиглена и иглена за лице и с хиалурон

Какви мнения съществуват за безиглена мезотерапия. Как се прави и какъв ефект има? Иглена мезотерапия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *