Развитието на множествената склероза може да се забави

Появата на заболяването множествена склероза все още се свързва с редица неясноти, въпреки че самите пътища, по които настъпва, са отдавна изучени от медиците. Повечето специалисти в областта са категорични, че за пълно излекуване не може да се говори, но състоянието на пациента може да се подобри в резултат на приема на различни медикаменти, както и лекове, познати от народната медицина. Често пъти именно това наричано от медиците алтернативно лечение противостои най-успешно на коварната болест, която поразява в повечето случаи млади и активни хора. Когато предписаната медикаментозна терапия се съчетае с нетрадиционни методи за лечение, заболяването може да се ограничи и контолира. Какво съветва народната медицица, когато пациентът страда от множествена склероза?*

Ако в продължение на 25 дни се приема настойка от семената на растението копитник, това ще подобри проводимостта на нервните импулси. Настойката се приготвя като една супена лъжица семена се залеят с 200 мл водка. Така сместа трябва да престои на хладно място за 3 седмици, като редовно се разклаща. Когато времето изтече, сместа се прецежда и три пъти на ден 20 минути преди хранене се приемат 30 капки от нея, разредени с 50 мл вода. След като 25-те дни отминат, се прави 10-дневна почивка и се започва нов курс на лечение. За да има ефект, добре е да се приложат 10 такива курса. * Кръвта и кръвосносните съдове, чиято дейност е силно затруднена в резултат на множествената склероза, успешно се прочистват, като сутрин на гладно се пие чеснова настойка.

Тя се приготвя като 350 г. чесън се смила. Залива се с 200 мл водка и е оставя да престои така за 10 – 12 дни на тъмно и прохладно място. След като се прецеди, престоява още 3 дни. Първият прием е една капка от сместа, разтворена в лъжичка мляко, като всеки ден дозата се увеличава с една капка, като оптималното количество е 25 капки, разтворени в чаша мляко.

Дайте мнение и Вие тук!

* При здравословни нарушения, каквото е и множествената склероза, полезни са и седящите бани. Подобна се приготвя като към сварена лайка или жълт кантарион се добави лъжичка мед и лъжичка настойка от прополис. След като престои така във ваната за около 20 минути, може за още толкова време да се проведе седящата баня. Тези и други съвети, дадени от народната медицина, значително подобряват цялостното състояние на болния от множествена склероза. Важно е обаче не само на физическо, но и на психологическо ниво той да е готов да се бори със заболяването, като само тогава ефектът ще е видим.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

форум на болни от множествена склероза

Мнения за Текфидера, Копаксон и др. във форум за множествена склероза (МС). Лекарства и лечение

Симптоми на МС. Мнения за Фампира, Аубаджио, Текфидера и Копаксон. Какво стана с прочутия форум …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *