крем витасин мнения, или родопско чудо?
витасин за гъбички по ноктите

Крем Витасин. Мнения, приложение на Мадански крем. Родопско чудо

Мнения за крем Витасин. Мадански крем Витасин или Родопско чудо? Приложение за гъбички по ноктите, шампоан и др. видове.

Какво знаете за Витасин? Ако отговорът е „малко“ или „нищо“, значи не сте се сблъсквали с трудно лечим кожен проблем: обрив, екзема, изгаряне. Чуйте простичко пояснение: Витасин може да помогне при всички тези болежки.

Какво е Витасин?

Крем Витасин е козметично и лечебно средство, приготвяно по стара фамилна рецепта от Родопите. Съставът е патентован според рецептата на жена от Средногорци; производството в продължение на пет поколения е изцяло ръчно – не се използват машини, не се влагат химически продукти, Е-та и пр.

Базовият продукт – крем Витасин, има доказан ефект като противовъзпалително, епителизиращо, регенериращо, хидратиращо средство. В по-ново време марката е развита чрез крем Витасин с масло от здравец, шампоан, балсам за коса, душ гел и сапун.

Състав

Наследниците на родопчанката от Средногорци, която преди много години е лекувала с този крем, са го патентовали и днес се произвежда и разпространява официално. Продуктът има „паспорт“, т.е. официален сертификат за доказаните му ползи. Може сами да се досетите, че собствениците на патента не биха огласили всички съставки и пропорциите между тях. Гарантирано е обаче, че става дума само за натурални продукти; кремът е без консерванти, парабени, оцветители и всички онези компоненти, които биха могли да дадат странични ефекти. Вижте все пак кои са базовите елементи на крема-чудо:

Продукт Състав
ВитасинПречистени животински мазнини, билкови екстракти, борова смола, маслени екстракти от семена, сяра, пчелен восък

 

Витасин с гераниево маслоДобавено е етерично масло от здравец – с оздравителен ефект и като натурален ароматизатор
Действие

Композицията от натурални съставки действа противовъзпалително и епителизиращо върху увредена кожа. Помага при тежки изгаряния – включително слънчеви и химически; при разширени вени и хемороиди, гъбички, напукана кожа на ръцете и петите; при екземи, псориазис и акне; при белези от различен тип рани; при косопад; при ухапвания от насекоми и слънчеви изгаряния.

крем Витасин
Това е базовият козметичен крем Витасин

Кремът се полага директно върху кожата или под формата на пластири, напоени с Витасин. При директна апликация това може да става три пъти дневно чрез внимателно втриване. При тежки увреждания на кожата се препоръчват пластири, които се сменят сутрин и вечер; поставя се и превръзка.

  • В продължение на дълги години крем Витасин, известен по-рано като Мадански крем или Маданско чудо, доказва лечебните си свойства. Чрез системното му полагане протичат оздравителни процеси в проблемни зони на тялото; овладяват се възпалителни и некротични процеси, стимулира се възстановяването на тъканите, изглаждат се белези от травми и оперативни интервенции.

Като изцяло натурален продукт витасин може да се използва дълго време.

Пишете ни и вие по-долу в нашия форум с коментари какво е мнението ви за крема Витасин? Как го ползвате? За какво? Доволни ли сте от него? Имате ли забележки? Оставете отзив за Витасин ТУК!

Защо го наричат Мадански крем (Маданско чудо)?

Преди да бъде сертифициран под това име, Витасин е бил популярен като „кремът на леля Ваня“ от Мадан; като Мадански крем или маданско чудо. Фамилният сайт на производителите Ташеви – vitassin.eu, проследява историята на  чудодейното мазило. Тази история започва от прабаба-лечителка, която забърквала крема в кухнята си и лекувала с него различни болежки на съселяни. Рецептата се пази в семейството и се предава от поколение на поколение.

крем Витасин видове
Крем Витасин в двата му варианта: класически с жълта капачка и подобрен с гераниево масло – с розова
“Демир

Истинската си широка популярност продуктът получава в последните десетилетия на миналия век, когато друга жена от рода – Иванка Ташева от Мадан, успява да излекува с негова помощ няколко тежки случая. Историите на излекуваните стават медийна сензация и много хора от цяла България започват да търсят Маданското чудо. В отговор на нарасналото търсене фамилията се преселва в Смолян и разширява производството, но съхранява технологията на ръчно приготвяне и пакетиране. Патентова базовия крем и впоследствие обогатява продукцията си с още козметика, следвайки основните компоненти от Витасин.

Още в текста: Какви видове Витасин има и как помагат? Как действа и как се прилага при косопад, изгаряне, акне, язва, хемороиди, белези, стрии, разширени вени, рани, бръчки, изгаряне, гъбички, косопад, шипове и др. Мнения. Витасин или Родопско чудо?

Витасин за лице

Маданското чудо е продукт, който може да се използва и с козметична цел. Немалко потребители са споделяли за чудесното въздействие на крема като средство за поддържане на здрава и сияйна кожа. Производителите му признават, че единствената забележка към продукта е била специфичната миризма – заради някои от натуралните съставки. Това е стимулирало производителите да добавят към базовите продукти компонента гераниево масло или масло от здравец, което е с приятен аромат и не нарушава принципа за естествен произход на всички съставки в продукта.

За акне

Помогнете си с тази диета срещу акне в пет стъпки!

Витасин с гераниево масло  е добрият вариант за третирането на кожа с акне. Обикновено това е проблем на юношеската възраст; младите хора са склонни да се справят „със собствени сили“ с неприятното акне, като изстискват гнойните пъпки и обработват проблемните зони с различни медикаменти. Този любителски подход обаче нерядко създава още по-сериозни проблеми, които биха затруднили и опитен дерматолог.

  • Съветът в случая е да се съчетае грижата за кожата с диета и спорт, тъй като обривите на преходната възраст не са само повърхностен проблем. Разумно е да се откажат пържени, пикантни и солени храни, обичаните от тийнейджърите похапвания на фастфууд. Вместо експерименти със силни медикаменти да се пробва комбинацията от крем и сапун Витасин: добра хигиена плюс полагане на крема в проблемните зони със сигурност ще даде резултат.
Против бръчки

Маски за лице. С яйце: белтък или жълтък. Със сода, с хума против бръчки, зехтин, аспирин и 15+ други!

Крем Витасин в двата му варианта – с или без масло от здравец, върши чудесна работа при уморена и старееща кожа. Разбира се, трудно е да го приравним с бялата козметика за всекидневна грижа, тъй като е доста плътен и мазен. Затова пък продуктът няма равен при използването му като козметична маска. Не е необходимо да се полага всеки ден, но 2-3 пъти седмично, вечер, тънък слой от продукта може да подхрани и хидратира кожата, да я омекоти и да възвърне нейната гладкост и еластичност.

За белези

Белези от наранявания или хирургични разрези могат да се омекотят и изгладят при редовна употреба на Витасин. Добре е кремът да се полага върху белега вечер, след хигиенен душ и хубаво подсушаване на кожата. Още по-ефективна е апликацията, ако се съчетае с душ-гел от същата серия.

За какво друго се използва?

Първоначално родопското мехлемче е създадено и използвано с лечебна цел. С добрите си ефекти в тази посока то става известно в цяла България през последните десетилетия на миналия век. Цяло чудо е спасяването на „отписани“ случаи с тежки изгаряния благодарение на Витасин. И една добавка: поколенията лечителки от фамилия Ташеви, чийто патент е кремът, са настоявали потребителите да поддържат връзка с тях, за да им дават допълнителни наставления за използването на чудодейния цяр. За Ваня Ташева се разказва също, че най-тежките случаи, потърсили помощ от нея, тя приемала и настанявала в собствения си дом в Мадан и лично ги лекувала.

За шипове

Шипове във врата: Лечение с масаж, упражнения и др. начини

Потребители споделят, че използват универсалния  крем Витасин при шипове. В това няма нищо учудващо, тъй като съдържащата се в продукта борова смола при грижливо втриване в проблемната зона има затоплящ ефект. Той се усилва и ефектът става по-траен, ако намазаното се увие с вълнен шал. Редовното изпълнение на тази процедура може да облекчи симптомите, но е ясно, че не може да премахне костните израстъци. В много случаи и това е достатъчно.

За хемороиди

Шоколад при хемороиди. Диета, забранени и задължителни храни

Неприятните хемороиди  също се повлияват от кремчето. Внимателното полагане на тънък филм върху тях – два или три пъти дневно, след измиване и подсушаване на болезнената зона, действа облекчаващо. Неутрализира възпалението, успокоява и подобрява кондицията на проблемните венозни участъци. Не бива да се използва обаче ако хемороидите кървят.

За разширени вени

Кой е най-добрият гел за разширени вени? Начини за лечение. Вариксинал, Детралекс, Доксиум или др.?

Действието на Витасин  в този случай е подобно на това при хемороиди. Два-три пъти дневно намазваме неприятните венозни възли по краката – това успокоява напрегнатите съдове, овладява възпалението, хидратира и подобрява тонуса на кръвоносните съдове. Всеки специалист тук би посъветвал процедурата да се съчетае с подходяща диета, редукция на килограмите и повече движение.

За бебе

Практиката сочи Витасин и като аналог на детските кремове, които се използват срещу подсичане и зачервяване на кожата под памперсите. Продуктът е добър за целта заради състава си: вече споменахме, че съставките в него са само натурални, няма консерванти и оцветители и вероятността да провокират алергични обриви е нищожна.

За изгаряне

Не пукайте мехурите при изгаряне

Кремът като лек против изгаряния: това е едно от най-старите му и доказани приложения. При слънчево изгаряне е достатъчно зачервената кожа да се намаже обилно, докато при тежки случаи  с увреждане на кожата и рани е по-добре да се приготвят пластири с Витасин. Ето как:

Съдържанието на 1-2 бурканчета крем се изсипва в топлоустойчив съд и се затопля на водна баня. В затоплената смес се потапят предварително приготвени парчета памучен плат с размерите на раната. Напояват се хубаво, след което се окачват да позасъхнат. Съхраняват се в хладилника. Раната се покрива с тези пластири два пъти дневно – сутрин и вечер; ако е необходимо пластирът се бинтова без стягане – целта е да не се размества. В зависимост от тежестта на раната лечението продължава до оформяне на здрава тъкан.

За рани

Така приготвените пластири могат да се използват и за открити рани от друго естество – порезни, опертивни, декубитални. В този случай трябва да се следи много внимателно как се повлиява раната и при симптоми на инфекция да се действа само след лекарска консултация. След като раната заздравее, но още е уязвима, лечението може да продължи чрез директно апликиране на Витасин върху новооформената коричка.

Дайте мнение и Вие тук!
При стрии

Премахване на стрии със свинска мас и невен, с белтък, с крем и още 10+ рецепти

Витасин  може да се прилага при бременност като масажен крем – така че да се предотврати образуването на стрии. Ако все пак това се случи или ако са налице стрии след редукция на телесното тегло, кремът ще помогне за тяхното изглаждане. Редовното му полагане два пъти дневно подобрява еластичността на кожата; хидратира, подхранва и насърчава регенеративните процеси в повърхностните й слоеве.

При язва

Може ли изцяло да се излекува язвата, има ли лекарство?

Може да изглежда  странно, но това средство за външно приложение е преоткрито от потребители и като цяр срещу язва и гастрит. Логиката: продуктът е съставен от изцяло натурални продукти, не е агресивен, не дразни лигавиците. Споделяната в пациентски форуми рецепта е кремчето да се остави за 10-15 минути във фризера, след което от него да се гребне 1/3 до половин малка лъжичка и да се глътне на празен стомах. Това се прави 2-3 пъти дневно.

Ако решите да пробвате Витасин по този начин, направете предварително консултация с личния си лекар!

При гъбички

Вагинални гъбички (влагалищни): възможни начини за избавление

Гъбички по кожата или в интимната зона се повлияват чудесно от редовното третиране с Витасин. Ако това се прави още докато заразата е в начална фаза, излекуването е гарантирано. При занемарените случаи все пак се налага намесата на дерматолог и използване на медикаменти. Така е и ако гъбичките са по ноктите.

Против косопад

Витасин с богатото си съдържание е и готова подхранваща маска за коса. Малко количество от крема се втрива в скалпа, след което с гребен се разнася по цялата дължина на косата. Поставя се стреч фолио и хавлиена кърпа за половин час и следва обилно измиване с топла вода и мек шампоан. Ефектът е забележителен: скалпът е подхранен, успокоен и хидратиран, косъмът е еластичен и бляскав. Това може да се прави по веднъж седмично.

По-честото изпълнение на маската има лечебен ефект, препоръчват го като средство срещу косопад.

При псориазис

За разлика от медикаментите, които се препоръчват при псориазис, Витасин може да се използва практически за неограничено време. Заболяването е упорито, а синтетичните мази и гелове имат точно определен срок за прилагане. Понякога той не е достатъчен, за да се получи сигурен ефект. Витасин хидратира кожата, ускорява възстановяването на засегнатите кожни зони, смекчава псориатичните плаки и предпазва от напукване и разраняване.

Същата логика работи и при препоръчването на крема за лечение на обриви и екземи, себорея и др.

Може ли при бременност?

Вече споменахме, че Витасин е добро средство за профилактика и лечение на стрии. Стриите са едва ли не задължителни при бременност, но с този крем проблемът почти винаги е решен. Доскоро бъдещите майки, информирани за ефектите му, са се въздържали да го използват. Защо ли? Ясно – заради специфичната миризма, към която тези потребителска група е особено чувствителна. С добавянето на масло от здравец този въпрос отпада, така че Витасин с гераниево масло може да има най-редовно приложение до самото раждане.

Оказва се – и след това, като средство за терапия на гърдите/зърната.

Видове Витасин

витасин
Витасин наистина е сигурен и достъпен продукт срещу множество проблеми

Крем Витасин, който отдавна е продукт с авторитет на пазара, има своето развитие, а марката – продължение с още полезни творения на фамилната фирма.

Витасин В – крем

Базовият козметичен крем Витасин първоначално е разпространяван по персонални заявки, сетне чрез дистрибутори в по-големите градове. В момента го има в повечето аптеки. Бурканче от 50 мл е на средна цена 5 лв.

Шампоан Витасин

Развитие на марката са продуктите за лична хигиена – шампоан и балсам за коса. Неутрални продукти, подходящи за всеки тип коса; щадящи, регенериращи, стимулиращи растежа. Обогатени с етерично масло от здравец.

Има ли други продукти?

Марката Витасин е в постоянно развитие, като всеки нов продукт „стъпва“ върху базовата рецепта в комбинация с гераниево масло. Акцентът е върху натуралните съставки. Първият „дъщерен“ продукт е козметичният крем Витасин с гераниево масло, при който се избягва специфичната миризма на стария крем, но се съхранява напълно енергията на комбинацията от натурални компоненти.

Фамилен портрет: тук са почти всички продукти с марка Витасин

Серията натурална козметика е продължена с душ-гел, течен сапун, сапун и измиваща пяна за лице. Обединяващ елемент е гераниевото масло.

Мнения за Витасин

Продуктите Витасин като цяло са добре посрещнати. Важен детайл в историята им е фактът, че крем Витасин е станал известен на потребителите без рекламна кампания, без представяне по обичайните канали за популяризиране. За лечебните качества на крема се е разказвало от човек на човек, при това – още преди да бъде патентован с днешното си име.

Единственото, към което потребителите са изразявали критика, е миризмата – със сигурност свързана с естеството на натуралните съставки, сред които сяра и животински мазнини. При новите продукти това е избягнато, до голяма степен и благодарение на добавката от здравецово масло.

Откъде се купува, цена?

Както споменахме – продуктите се продават по аптеки и дрогерии; могат да се поръчат и онлайн. Актуални са и продажбите директно от производителя. Цените са достъпни: кремът с гераниево масло струва 5-6 лв за опаковка от 50 мл; ако обаче го купите директно от производителя на vitassin.eu, ще можете да си вземете 100 мл за 8 лв.

  • Ето какви цени имат продуктите от серията Витасин с гераниево масло: шампоан – 3.30 лв; на същата цена са балсамът за коса и душ-гелът. Сапунът е по 1.50 лв; измиваща пяна за лице аерозол – 8 лв; течният сапун – 3 лв за литър. Предлагат се и различни комбинации от продукти, включително пълна серия от всички производи и това е по-изгодният вариант – като цена и като възможност за комплексно въздействие върху здравето.  

Аналози и заместители

Много често Витасин се коментира като идентичен с други известни продукти, които имат сходни качества и подобен състав. Най-често се приема, че популярният крем Родопско чудо и Витасин, това е един и същ продукт.

Витасин или Родопско чудо?

Родопско чудо е друг, различен продукт, също произвеждан в района на Родопите. Ефектът от използването му като терапевтично средство е до голяма степен като този на Витасин. В състава му са включени екстракти от лайка, бил равнец и невен – билки с доказан противовъзпалителен и възстановяващ епитела ефект. Докато за Витасин се твърди, че съдържа единствено натурални съставки, в Родопско чудо има добавки от рода на феноксиетанол, метилпарабен, пропилпарабен. Цената на този мехлем е малко по-висока; въпреки това той също се радва на търсене и одобрение.

Витасин или Тривитаминол?

Тривитаминол за коса: Как се прави маска? Цена, мнения. За лице

Тривитаминол или т.н. „конски шампоан“ е маслен комплекс от митамини А, Е и D3. Той е от серията продукти за ветеринарни практики, които  потребителят-човек е оценил като полезни за себе си. По замисъл този продукт подобрява гъстотата и еластичността на косъма при коне, овце, кучета и котки.

Източници на английски и допълнителна информация: Първа помощ при изгарянияДомашни средства за разширени вениЗа лечение на гъбички.

Коса като конска грива – това е формулата, под чийто знак тривитаминолът се прилага и в поддържането на човешката коса. Счита се, че ускорява растежа, сгъстява и предпазва от начупване и накъсване. В този аспект може да се сравнява с приложението на крем Витасин за поддържане на скалпа и против косопад. Дали наистина е така – това могат да кажат единствено потребителите, които са пробвали и двата продукта.

Вие сред тях ли сте? Разкажете за вашия опит с Витасин и други сходни продукти!

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Psoriasis

Лечение на псориазис: Клиники в България и др., диета. Физиотерапия

Лекува ли се псориазис – методики, средства, клиники. Къде в България да се консултираме. Диференцирано …

13 Мнения

  1. Ангелина Тодорова папушева

    От 4 г. страдам от гъбична инфекция и невродермит. Кремът витасин е НЕВЕРОЯТЕН! в началото има лоша миризма, която изчезва. Никакъв крем не мога да ползвам за лице, а този е страхотен и сега си мажа и цялото тяло, и за хемороиди също. Раните започват да заздравяват, коричките омекват, падат, нямам думи!!!!!!!!!!! Невероятно. Ходила съм на няколко кожни доктора, какво ли не не пих, мазах, и никакви резултати. От интернет попаднах на него. Пробвала съм с родопското чудо, но не ми помогна изобщо. Даже бях започнала да се влошавам. Не знам защо така, може да е до организъм. Но този крем, ще се разплача, спряха ми сърбежите, минават ми раните, невероятно! Желая на всички с кожни проблеми да им помогне!!!!! Много е страшно и неприятно! До полудяване съм стигнала. Пробвайте, дано да ви помогне! Какво ли не опитах до сега! Успех!

    • Иванка Славчева

      Здравейте,
      Досега – 52 години, не съм имала почти никакви кожни проблеми. Е, малко акне през пуберета. От около месец обаче имам лющещи се петна около ъгълчетата на устата и над носа в междувеждието. Признавам, на лекар не съм ходила… Както и да е. Пробвах с кремове, съдържащи цинк. Резултатът е, че местата стават още по-сухи. Прочетох много положителни отзиви за Витасин. Днес започвам с него. Ако поне 50% от отзивите са истина – ще забравя за проблема. Ще споделя резултат след месец.

    • Гинка М.

      Какво е състоянието ви след по-дълготрайно ползване?
      Има ли ефект или е само временен ?
      Благодаря

  2. Живко Тодоров

    Кремът е просто уникален и го използвам за всичко в 60 годишният си живот ! Помагал ми е при изключително много проблеми ! Изгаряния,пъпки от всякакъв вид и естество , хеморойди , кожни обриви , гъбички по ноктите на краката , при язва вътрешно -уникално , жената го ползва гинекологично и превантивно ,всякакъв вид възпаления , зачервявания на кожата , всякакви наранявания , антиалергично , дезинфекционно , антибиотично , антиревматично , антисептично и много ама много други проблеми ! Крема просто наистина е уникален и никога не си позволяваме да липсва в нашият дом ! БЛАГОДАРЯ на този който го е открил !!!

  3. Малина Стойкова

    Ще потвърдя, че кремът е истинска благодат! Съпругът ми страда от псориазис – няма да казвам какви лекарства купуваме и мажем, и гълта хапове – и нищо. Да кажа, че с Витасин се е излекувал, ще си изкривя душата. Но има видимо подобрение; местата от старите плаки подобриха вида си и обривите намаляха. Вече не изпитва мъчителен сърбеж и има надежда да се подобри.

  4. Николета Генова

    Тук пише, че помага при шипове: наистина ли? Вече се чудя с какво да се лекувам, имам шип в дясното коляно и не се търпи. Ще взема да си купя от тоя крем, но знае ли някой колко дълго трябва да го мажа?

  5. Ивайло Верков

    Витасин може да се използва дълго време, защото е с природни съставки, няма химия- Но вие откъде знаете, че става въпрос за шип? Ако не сте били на лекар, ще лекувате нещо, дето не знаете точно какво е. Стига с тези самолечения. Казва се, че помага при шипове, като облекчава болките. Ако имате някакъв друг проблем, може да не се подобрите от тоя крем.

  6. Екатерина Бенишева

    Здравейте! Как мога да се снабдя с продуктите на Витасим?

  7. Красимира Василева

    Ползвам винаги Витасин и го обожавам… Сега съм с херпес зостер и мисля, че мога да го прилагам след пригаряня на мехурите, но не открих да пише нищо за това. Моля за отговор и съвет.

  8. Tatyana Koleva

    Невероятен крем!!!
    Мога да кажа само едно за него:
    ПРЕПОРЪЧВАМ ГО!!!
    Използвам ВИТАСИН от 30 години.
    Изключителен продукт.
    Дъщеря ми която отрасна с него винаги си го има под ръка.
    Повярвах на една приятелка, тогава преди 30 години, поръчах си го. В онези години го полувахме по пощата като колет. И до ден днешен не съжалявам за това решение.
    Помагал ми е многократно и продължавам да си го използвам.
    Живи и здрави за целият екип на този продукт.

    • Румен Янков

      Здравейте, Татяна. За какво точно го ползвате, не стана съвсем ясно. Наистина ли върши работа при гъбички по ноктите, хемороиди и шипове, или това е поредната реклама. Знаете как е, на общи приказки не вярваме. Кажете, моля, за какво ви е помогнал този крем Витасин и за какво да го използваме и ние. А нещо можете ли да кажете за конкурентния крем Родопско чудо? Това различни неща ли са? Кой е по-добър? Имате ли наблюдения?

  9. Елка Голова

    За проблемни нокти става ли?
    Благодаря.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *