тонзилотрен
Дали тонзилотрен помага при гнойна ангина?

Ето как тонзилотрен помага при болно гърло

Как действа тонзилотрен за лечение на честа остра или гнойна ангина? Дозировка. Какво се прави при уголемена трета сливица – задължително ли е вадене? Комбиниране с ангин хил и инфлуцид или в кои случаи да предпочетем тях. Лечение на болки в гърлото, възпалено гърло и сливици. Опасност от повишено слюноотделяне и кожни реакции.

Тонзилотрен е хомеопатичен продукт, който в последно време се радва на добра популярност заради успешното овладяване на болестни симптоми при възпалено гърло.

Продуктът е композиран от пет съставки (справка – framar.bg). Доброто им съчетаване прави тонзилотрен подходящ както при остри възпаления, така и при често повтарящи се и хронични инфекции в областта на гърлото.

Съставките на тонзилотрен действат последователно и според коментари на експерти медикаментът е активен във всяка фаза на възпалителния процес.

При гнойна ангина по правило се действа с антибиотик – дали само с тонзилотрен може да се излекува подобно заболяване, е спорно. В такива случаи е най-добре да се следват стриктно лекарските препоръки.

Дозировка при лечение с тонзилотрен

Много често при лечение на ангини се прилагат антибиотици. Разбира се, всеки случай се решава индивидуално – но всеки знае, че лечението с антибиотици има и своите минуси, особено ако става дума за дете с често повтарящи се заболявания на сливиците. Като хомеопатичен продукт тонзилотрен “печели по точки” не само защото овладява болестния процес, но същевременно действа укрепващо на имунната система. При хронични проблеми се препоръчват профилактични курсове 1-2 пъти годишно с цел укрепване на тъканите, от които са изградени сливиците, стабилизиране на имунитета и устойчивостта към инфекции (puls.bg).

Лечението с тонзилотрен изисква консултация с лекар, за да се определят точната дозировка и продължителността на приема. Таблетките по правило се приемат половин час преди или след хранене, като се държат в устата до разтопяване. На децата се дават разтворени в малко вода. Лекарството не е подходящо за бебета до едногодишна възраст, а при деца на 1-3 години се дава само по изрично лекарско предписание.

  • Обикновено възрастни пациенти при остри състояния вземат по 1-2 таблетки през час, но не повече от 12 на ден. Този прием е възможен до установяване на подобряване, след което е достатъчно поддържащо лечение от 1-2 таблетки три пъти дневно.
  • Деца от 3 до 12 години могат да вземат по една таблетка през два часа, но не повече от 8 дневно. Поддържащото лечение и лечението на хронични ангини е резултатно при една таблетка три пъти дневно до настъпване на подобрение или пълно овладяване на болестните симптоми (framar.bg).

Какво се прави при уголемена трета сливица – задължително ли е вадене?

тонзилотрен
Дали тонзилотрен помага при гнойна ангина?

Проблемната трета сливица тормози доста родители, тъй като с възпалението й се свързват честите ангини и безкрайните опити болестта да се излекува веднъж завинаги. Специалистите припомнят, че всеки има трета сливица, но не при всеки тя създава подобни драми.

Възпалената трета сливица поради структурата си може да бъде постоянен източник на инфекция, да причинява хъркане и задух у болното дете, да го прави апатично, разсеяно, неспособно да се концентрира и играе.

Точно по тази причина у родителите се създава нагласата, че оперативното лечение е единствен изход (hilclinic.com).

Самите УНГ-специалисти обаче не дават стандартно подобна препоръка – изхождайки от факта, че сливиците “по условие” са важен компонент от имунната система и че отстраняването им може да реши един проблем, създавайки друг.

Ето какъв е пътят до решението – да се премахне или не третата сливица на едно болно дете:

  1.  потърсете второ лекарско мнение;
  2.  консултирайте се със специалист за възможността проблемната трета сливица да бъде лекувана с хомеопатични продукти – има такива;
  3. обсъдете с вашия педиатър вариант да приложите лечение с тонзилотрен, включително укрепващи профилактични курсове. Тонзилотрен е лекарство, което въздейства успокояващо върху тъканта на сливиците и е в състояние да редуцира техния обем (framar.bg).
  4. ако нищо от тези стъпки не ви дава успешен вариант за лечение, остава операцията.

Комбиниране на тонзилотрен с ангин хил и инфлуцид или в кои случаи да предпочетем тях

“Демир

Тонзилотрен може да се комбинира с инфлуцид – друг популярен хомеопатичен продукт, който е препоръчван при настинки и грип. Въздействието на инфлуцид е по-общо, като повлияването на сливиците е само част от профила му. Комбинирането е добро в случаи, когато освен болки в гърлото и признаци на остър възпалителен процес са налице и други симптоми от рода на температура, болки в ставите и мускулите, главоболие .

Комбинацията от двата продукта е особено въздействаща при т.н. летен грип с хрема, болки в гърлото и температура до 38 градуса (afia-pharmacy.bg).

Дайте мнение и Вие тук!
тонзилотрен
Профилактиката с тонзилотрен укрепва имунитета

Тонзилотрен и ангин хил: защо да комбинираме двата хомеопатични продукта, след като очакваният ефект от приложението им е почти един и същ? Потребителските форуми доста активно обсъждат проблема – кой от двата да изберат, след като са с едно и също предназначение, макар и различни по състав.

Мнението на известния специалист по билколечение и хомеопатия, д-р Атанас Михайлов, е при по-остри състояния да се предпочита тонзилотрен като по-бързо действащ. Ангин хил е по-доброто решение в случаите, когато болното гърло заплашва да се развие към възпаление на ушите, т.е. отит (ladyzone.bg).

Лечение на болки в гърлото, възпалено гърло и сливици

При болки в гърлото не бива да имаме съмнение, че сме жертва на възпалителен процес – той може да засегне сливиците или фаринкса, т.е. да развием ангина или фарингит.

Да не подценяваме тези сигнали и да ги обсъдим с лекар, ако искаме да си спестим тормоза на една по-сериозна инфекция на дихателната система! Важно е специалист да установи какво ни е и каква е причината: защото при вирусна инфекция хомеопатичните продукти от рода на тонзилотрен ще ни свършат работа, но при бактериална ще е необходим антибиотик.

Добър вариант при болки в гърлото е също Шуслерова сол №3, а при гнойни налепи – в комбинация с №4 (puls.bg).

Да не забравяме също старите компреси, сред които напоследък особено популярен е компресът с извара. Той изисква изварата да се затопли и разстеле върху плътна марля на пласт от 1 сантиметър, да се покрие също с марлен слой и да се постави на гърлото, като се добави парче найлоново фолио, вестник и се прикрепи с кърпа. Действа в продължение на 8 часа (framar.bg).

Народната медицина препоръчва също при болки в гърлото да се прави гаргара с билкови отвари – салвия, мащерка или лайка, или с разтвор от морска сол, сода, както и комбинации от посочените съставки.

Тонзилотрен – опасност от повишено слюноотделяне и кожни реакции

тонзилотрен
Хапчетата тонзилотрен се вземат половин час преди или след хранене

Повишеното слюноотделяне и кожните реакции – сърбеж, зачервяване, обриви – са редки странични ефекти от лечението с тонзилотрен. Касае се за алергични реакции. Най-често лекарят преценява, че медикаментът не е подходящ за този пациент и предлага друго решение, особено ако неприятните симптоми не са преходни и бележат усилване. В някои случаи обаче страничните ефекти изчезват, ако се намали дозата (framar.bg).

Първоначално публикувано на:05.01.2015 @ 12:01

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Мнения за Вигантол. По колко капки за възрастни? Как се приема Витамин Д, преди или след хранене? Ойлесен по-добър ли е?

Вигантол (Витамин Д). По колко капки за възрастни се вземат?

Мнения за Вигантол. По колко капки за възрастни? Как се приема Витамин Д, преди или …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *