Отстраняване на липом оперативно или с бензин

Липомите са мастни образувания, доброкачествени тумори, които са безобидни, но са неприятни. Премахване (отстраняване).

Фибромите (тумори на съединителната тъкан) обикновено се появяват по кожата на ръцете и краката, но могат да се развият и другаде. Ако нараснат и предизвикат болка, трябва да бъдат изрязани хирургично.

Нямат склонност да дегенерират в рак, освен в редки случаи. След като веднъж са били отстранени, не се образуват отново. Липомите (туморите на мастната тъкан) са най-честите сред доброкачествените тумори.

Могат да се образуват по която и да е част на тялото, в подкожните тъкани или между мускулните фасции. Обикновено не са болезнени.

Рядко се случва да се превърнат в злокачествени; тогава дегенерацията се характеризира с бърз растеж. Необходимо е липомът да се изреже, когато увеличението му е явно, когато е раздразнен или изложен на наранявания, или когато стане болезнен.

Дайте мнение и Вие тук!

Ще ви предложим и народна рецепта, която се препоръчва за премахване на подобни мастни образувания.

Вземете малко чист бензин, намокрете едно тампонче с него и леко натрийте мястото. Внимавайте да не прекалите, защото можете да го изгорите. Правете това по 2-3 пъти на ден в продължение на седмица.Трябва също да знаете, че подобни мастни образувания нямат нищо общо с наднормените килограми.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *