рецепта за сърце с индрише

Рецепта за сърце с индрише + противопоказания

Ще ви дадем най-мощните рецепти с пчелен мед и индрише при основните сърдечно-съдови заболявания.

Тук ще разгледаме миокардита, брадикардията, смущенията в сърдечния ритъм, аритмията, хипертонията, нервното сърце и други болести на сърцето.

Възпаление на сърцето (Миокардит)

Приготвяме следната смес: 500 г чист пчелен мед, 2 лимона, жълтъците на 2 пресни яйца и 2 супени лъжици захар. Разбъркваме жълтъците със захарта на шато. Настъргваме на ситно ренде лимоните, след което ги смесваме с меда. Непрекъснато бъркаме шатото и прибавяме от сместа (мед, лимони, по малко, за да не се пресече). От така приготвената смес даваме на болния сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене по една супена лъжица.

Смущения в сърдечния ритъм.

Два часа след хранене сутрин, обед и вечер да се дава на болния по 1 супена лъжица от следната смес: 500 г чист пчелен мед, 20 ядки от кайсии (счукани или смлени), 20 зелени листа с дръжките от индрише (счукани на кашица), 1 супена лъжица канела на прах, 4 смлени лимона с корите без семките.

Забавена сърдечна дейност (Брадикардия).

Сутрин, обед и вечер на болния да се дава по 1 винена чаша вода с една чаена лъжичка чист пчелен мед и 15-20 капки настойка от 30 г борови връхчета и 150 г чиста сливова ракия, сложена в подходящ стъклен съд, престояла на слънце или до печката 10 дни.

Неритмична сърдечна дейност (Аритмия).

Сутрин, обед и вечер, половин час преди ядене, болния да взима по една супена лъжица от следната смес: 500 г чист пчелен мед, 12 зелени листа от индрише, 20 ядки от сладки бадеми и 10 ядки от праскови (счукани в дървен хаван), 3 месести лимона, смлени на ситно заедно с корите без семките, 1 чаена лъжица канела на прах и по 12 г чиста валерианова тинктура от глогов цвят.

Слепващ перикард.

Сутрин, обед и вечер болният да взема,20 минути преди ядене, по една супена лъжица от следния сироп: 100 грама чист нектарен мед, 100 грама бадемови ядки (за предпочитане необелени, горчиви, счукани на каша), 100 грама пелин (листа и цвят). Всичко се вари в 2 литра вода докато остане наполовина. След като изстине, сиропът се прецежда.

Повишено кръвно налягане (Хипертония).

3 пъти дневно, 20 минути преди ядене,болният да взема по 1 супена лъжица от следната смес: 500 грама чист нектарен мед, 100 грама ядки от орехи, 20 зелени листа от индрише с дръжките, 20 зелени листа от обикновен здравец, 20 ядки сладки бадеми (всичко счукано в дървен хаван на каша), 4 месести лимона (смлени с корите без семките), 12 грама чиста валериянова тинктура от глагав цвят и 1 супена лъжица канела на прах.

Ниско кръвно налягане.

3 пъти дневно, 20 минути преди ядене,болният да взема по 1 супена лъжица от следната смес: 500 грама чист нектарен мед, 20 зелени листа от индрише, 20 ядки сладки бадеми, 3 месести лимона (смлени с корите без семките на машинка) и по 12 грама валерианова тинктура и тинктура от глогов цвят.

Нервно сърце.

Два часа след ядене болният да взема по 1 супена лъжица от следната смес: 500 грама чист пчелен мед, 20 зелени листа от индрише с дръжките(смлени на кашица), 20 ядки от горчиви бадеми (счукани в дървен хаван), 4 месести лимона (смлени с корите без семките) и 1 супена лъжица счукана на прах канела.

Дайте мнение и Вие тук!

Сместа се разбърква добре, като преди всяко вземане се разбърква отново. 10 минути след взимане на горната смес болният да изпие 1 винена чаша и от следната отвара от билки: вземаме 50 грама синя тинтява, жълт кантарион, мента пиперита (листа и цвят), хмел (шишарки) и цикория (листа и стебла) всичките ситно нарязани се смесват добре.

“Фигурин

Билките с прибавка на 1 супена лъжица ленено семе (предварително леко препечено), се запарват в 500 грама вряща вода и се варят 15 минути. Като изстине се прецеждат и се подслаждат с 2 супени лъжици мед.

Възпаление на артериите.

2 часа след ядене даваме на болния по една супена лъжица от следния сироп: 5 супени лъжици листа от широколистния живовляк, 5 супени лъжици борови връхчета се варят на тих огън 30 минути в 1.5 литра вода, след което прибавяме 1 супена лъжица счукано наситнено семе от кервиз и 300 грама чист нектарен мед. Продължаваме да варим още 10 минути. След като изстине, сиропът се прецежда.

Индришето е много полезно и при диабет. Вижте ТУК:

https://www.lekar.bg/2015/02/03/%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D1%82-3/

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

манов мед

Манов мед: Какво е важно да знаем за уникалния продукт

Що е манов мед, какво го отличава от нектарния. Известни производители и марки на манов …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!



АБОНИРАЙ СЕ!