синдром на раздразненото дебело черво
Забранените храни при синдром на раздразненото дебело черво са цял куп

Пробиотици при раздразнено дебело черво. Лекарства, лечение и кратки симптоми

Синдром на раздразненото дебело черво: това е почти присъда. Едно извънредно упорито разстройство, което превръща живота в страдание.

Първият съвет при такава диагноза винаги е свързан с ограничения в храненето.

Диетата при синдром на раздразненото дебело черво не е тайна, коментират експерти на medikforum.ru.

Хляб, макарони, вино, кашкавал, кафе и мед – всяка жертва на синдрома може да ви издекламира списък със забранените храни. Този списък е така обширен, че само четенето му може да причини депресия.

Да кажем все пак, че с усилия на волята сте успели да се спасите от мъчителните симптоми. Животът е прекрасен! – до момента, в който се изкушите да изпиете чашка капучино. Забравихте ли, че не трябва дори да помирисвате мляко!? И ето че веднага подутият корем и всичко останало, свързано с кошмарния синдром на раздразненото дебело черво, се завръща, като че ли никога не е било побеждавано.

Наскоро стана известно, че учени са създали нова пробиотична хранителна добавка като опит за нов тип лечение на въпросния синдром на раздразненото дебело черво.

Според анонсите тази добавка не само неутрализира болестните симптоми, но и позволява да се яде всичко. Става дума за продукта Symprove, представен преди време в The Daily Mail с уверението, че е лабораторно изследван по всички правила.

Продуктът съдържа пет живи щама на полезните бактерии lactobacillus. Медиите на Острова дори описват преживяванията на доброволци, които приемали добавката в продължение на пет седмици. Нещата така се подобрили, че тези хора повече не смятат да се отказват от пробиотиците.

Дайте мнение и Вие тук!

Естествено – има скептици, на които този метод за лечение на нашия синдром на раздразненото дебело черво не прави впечатление като ефективна алтернатива. Търсенията на шведски изследователски екип например са насочени към овладяването на стреса, който е сред основните причинители на заболяването.

Всяка лечебна технология с медикаменти или хранителни добавки, съчетана с диета, е ефективна само за определен период от време.

синдром на раздразненото дебело черво
Забранените храни при синдром на раздразненото дебело черво са цял куп

Ако лечението се прекрати по някаква причина, не по-късно от 6-8 месеца ефектът му изчезва.

“Демир

Специалисти от къде ли не и днес търсят и предлагат нови лечебни техники, при които няма медикаменти и пробиотици.

Какво бихте си помислили ако ви кажат, че синдром на раздразненото дебело черво може да се лекува с хипноза или с … хорово пеене?!

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Витамин Б Комплекс с магнезий, странични ефекти.

За какво се пие витамин В комплекс?

Мнения: Точно за какво се пие витамин В комплекс? Странични ефекти. С добавка магнезий за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *