домашен лек при главоболие, народна медицина
Лекарската консултация ще ви насочи към причините и лечението на вашето главоболие

Лесни народни рецепти срещу главоболие

Има ли начин да се справим с мъчително главоболие, без да гълтаме хапчета?

Има много начини, подходящи при различни болестни ситуации, описват от web-zdrav.ru.

Редно е да установим с помощта на лекар каква е причината за нашето главоболие и да изберем от народните практики подходящите рецепти.

Срещу главоболие често помага топъл душ: подложете главата си под струите за 2 до 5 минути. Кръвоносните съдове се разширяват и главоболието намалява. Ако вашето главоболие е придружено с лека температура, по-добре е да се заложи на хладните компреси.

Памучна кърпа се потопява в студена вода, изцежда се и се поставя на челото – така, че да обхване и слепоочията. Във водата може да се добави ябълков оцет (една супена лъжица на литър вода) или сол ( една чаена лъжичка на литър вода). Добре действа и ментовото масло: с 1-2 капки масажираме челото, слепоочията и тила. Тази рецепта работи добре при главоболие, причинено от простуда.

За същия тип главоболие е и лимоновата кора: с прясно отрязано парче от лимонова кора разтриваме челото и слепоочията.

Опитайте и една рецепта с канела при главоболие. Вземаме 1/8 чаена лъжичка канела и я заливаме с чаша вряща вода. Подслаждаме с малко мед и оставяме да кисне половин час. На всеки час пием по две глътки от настойката. Добре действа същата настойка срещу главоболие и ако добавим капка ментово или лавандулово масло.

Може да не ви се вярва, но понякога срещу главоболие е достатъчно да се изпие чаша силен чер или зелен чай с добавена щипка мента. Обикновено обръчът на мъчителното главоболие, който стяга главата ви, след 15 минути се отпуска.

Пресен зелев лист, измит и леко начукан с дръжката на ножа, също облекчава главоболие – парчета от него се притискат към слепоочията и се задържат, докато можете да търпите.

Дайте мнение и Вие тук!

Ето как и жълтият кантарион може да бъде включен в лечебните рецепти срещу главоболие. Приготвя се отвара от една супена лъжица суха билкова маса и чаша гореща вода. Настойката почива 30 минути, след което се прецежда и се пие по 1/4 чаша три пъти на ден.

главоболие, народна медицина, домашен лек
Лекарската консултация ще ви насочи към причините и лечението на вашето главоболие

А как се лекува главоболие с девесил? Ето вариант, който се счита по-ефикасен от таблетките: една чаена лъжичка смлян корен от девесил се слага на слаб огън с чаша вода. Щом заври се отдръпва и се оставя да кисне 10 часа. От прецедената течност се пие четири пъти на ден по четвърт чаша, 30 минути преди ядене. Помага при всяко главоболие гарантирано!

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Вижте и ТОВА:

Къде боли главата при високо кръвно? Главоболие и болки отгоре на темето и др.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Nimesil2

Нимезил – още един начин да се справим с болката

Действие и прием на нимезил при главоболие и менструални болки, зъбобол и болки в кръста. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *