Лекарства за ишиас (народен опит)

Народната медицина препоръчва доста рецепти за настойки, мазилки и раздвижвания, които на практика са част от изпитания арсенал от лекарства за ишиас.

Идеята е чрез комбинирано въздействие да се освободи “прищипаният” нерв и да се въздейства на проблемното място противовъзпалително и болкоуспокояващо.

Важни са физическите упражнения, може би равностойно на всякакви лекарства за ишиас. Препоръчва се да се хванем с две ръце за удобно, високо място (лост) и да се “наберем” колкото успеем на мускули, а после рязко да се отпуснем. При това внезапно отпускане е възможно нервът да се освободи и кошмарната болка в кръста да започне да отминава.

По-сигурни са мазилките сред всички лекарства за ишиас. Помага блатният ледум (ledum palustre), препоръчват от web-zdrav.ru. Две супени лъжици суха билкова маса се заливат с пет супени лъжици зехтин. Съдът, в който е сместа, се похлупва плътно и се поставя за 12 часа върху много слаб огън. Оставя се да изстине и се прецежда, след което билковото масло е готово за втривания върху болната точка.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Черната ряпа дава едно от популярните лекарства за ишиас. Почистваме ряпата и я настъргваме на ренде, след което получената маса разстиламе върху памучен или ленен плат на тънък пласт. Покриваме с още един слой тъкан и с този компрес си увиваме кръста. След това поставяме парче пергаментова хартия или хартия за печене и увиваме допълнително с вълнен шал. Държим компреса толкова дълго, колкото можем да понесем.

Суровата ръжена питка е също сред практикуваните лекарства за ишиас. Изглежда странно: какво ще излекуваш със сурово тесто?! Но помага! Замесва се тесто от ръжено брашно, без мая. Оставя се да престои на топло, покрито със стреч фолио. Когато усетите кисел дъх, разточвате пласт с дебелина 1-2 см и го поставяте върху парче памучен плат. С този тестен компрес на кръста лягате да спите. Препоръките на народните целители са за десет последователни процедури.

лекарства за ишиас

Лекарства за ишиас много, кое е най-сигурното?

Добър ефект има още една рецепта от народните лекарства за ишиас – вана с хрян.

За нея са необходими 50-70 грама настърган хрян.

Завързват се в парче марля и се потапят в пълната с топла вода вана.

Температурата трябва да е 35-37 градуса. Престоят в такава вана е 10-15 минути; взема се вечер, лечебният курс включва 12-14 вани.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *