мехлем против изгаряне
Лесен и полезен мехлем против изгаряне може да се приготви и вкъщи

Домашен мехлем против изгаряне – работи без грешка!

При изгаряния от различен характер бързата реакция е залог проблемът да се преодолее максимално бързо и без усложнения.

Ако някакъв инцидент ни е заварил у дома, най-лесно е да си приготвим сами мехлем против изгаряне с продукти, които имаме под ръка.

Става дума за мехлем против изгаряне за сравнително малък участък от кожата – поражение, което не изисква намеса на медицинско лице или болничен престой. Действайте, преди да са се образували мехури! Най-бързото, което можете да направите за това: облейте изгореното място със собствената си урина! Тя е доказан дезинфектант и блокира възможен възпалителен процес.

Добра първа реакция е да положите върху изгореното място разрязан лист от алое – стига да разполагате в момента с такова растение. Алоето обезболява и не допуска образуването на мехури.

мехлем против изгаряне
Лесен и полезен мехлем против изгаряне може да се приготви и вкъщи

Ето я и обещаната лесна рецепта на домашен мехлем против изгаряне, която работи без грешка. За да я изпълните ви трябва една супена лъжица растителна мазнина, по възможност зехтин; две супени лъжици сметана или високомаслено кисело мляко; жълтък от едно сурово яйце. Всички ингредиенти се разбиват до получаване на хомогенна смес, съветват от web-zdrav.ru.

Също добра работа върши и Дефламол:

Дефламол. Крем при слънчево изгаране, рани, екзема. И какво друго? Заместители

Мехлемът против изгаряне се полага обилно върху проблемното място и се покрива със стерилна марля и бинт. Не се стяга; превръзката се сменя веднъж дневно. Ако разположението на раната позволява, може намазаното с мехлем против изгаряне място да се държи открито.

Дайте мнение и Вие тук!
мехлем против изгаряне
Действайте бързо, за да се предпазите от усложнения!

В практиката на народните лечители има и други мазилки, които помагат при изгаряне. Вместо описания мехлем против изгаряне, който се приготвя пресен всеки път при необходимост, можете да си направите трайното масло против изгаряне с невен. За целта трябва да наберете рано сутрин цвят от невен и да напълните с него стъклен съд – буркан, без да притискате билката.

На водна баня варите 30 минути олио и с него допълвате съда, така че всичкият цвят да се покрие. Този буркан се държи 40 дни на тъмно и хладно, след което се прецежда и цветовете се изхвърлят. Мазилката чудесно облекчава изгаряния. Съхранява се в хладилник и е годна за употреба няколко години.

Подобно билково масло може да се направи и с цвят от глухарче. Цветът се насипва в буркан и се залива със слънчогледово олио. Слагаме буркана в съд с вода и на бавен огън варим 40 минути. Прецеждаме и изхвърляме растителните остатъци.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Още народни средства, подобни по действие на описания мехлем против изгаряне: цял лист от прясно зеле се начуква, намазва се със суров яйчен белтък и се поставя като превръзка върху изгореното място. Помагат също пресен картоф или морков – сурови, настъргани. Масата се поставя върху изгорената кожа; обезболява и подпомага бързата регенерация.

Първа помощ при катастрофа. Изгаряне, кръвоизлив, токов удар

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: [email protected]За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

орехови листа при остеопороза

Орехови листа при остеопороза и други рецепти

Как се ползват орехови листа при остеопороза и други ценни рецепти. За имунитет, против прекалено …

Едно мнение

  1. При инциденти у дома, както се случва често в кухнята я да хванеш гореща тава, я да те напръска нещо горещо, всички го имаме винаги под ръка: веднага намазвате изгореното с някакъв препарат за миене: течен за съдове, течен сапун или хубаво го натърквате с вода с много сапун. Ще останете удивени колко бързо „отлита“ болката, а също и не се вдига мехур. Пазете няколко минути да не се мокри, ако го намокрите, веднага пак го намажете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.