Пиърсинг на пъпа
Пиърсинг на пъпа крие своите рискове

Пиърсинг на пъпа – Плюсове и минуси. Какво е нужно да знаем

Пиърсинг на пъпа причинява екзема, бъдете внимателни

Пиърсинг на пъпа е нещо нормално за младите хора през 21 век. Тийнейджърската мода е особено актуална, но в същото време и доста опасна.

До какви проблеми може да доведе голямото желание да бъдем ексцентрични, различни и модерни, поставяйки си пиърсинг на пъпа? Mитът, че може да си докараме екзема, всъщност изобщо не е мит.

Истината е, че всеки един човек, който носи сребърни накити по себе си, може да развие контактна екзема, a причината се крие в никела. Той влиза в състава на благородния метал и може да доведе до възпаление на ухото или пъпа.

Основно правило, след като се сдобиете с пиърсинг на пъпа, е да го измивате всеки път, когато си вземате душ. Чистете старателно насъбралата се мръсотия по него с козметични и миещи продукти, чиято ефикасност е доказана. Това ще ви гарантира чистота и здраве.

Дайте мнение и Вие тук!

А дали пробиването боли? Това също е доста често задаван въпрос. Нашият съвет е винаги да се доверявате на опитен професионалист, който знае как да се справи с интервенцията. Няма нужда от болкоуспокояващи или месна упойка, тъй като и двете могат да доведат до усложнения. Най-важното е да сте уверени, че сте готови да изтърпите болката в името на завладялата ви модна тенденция, а след това, да се грижите стриктно за нея.

С пиърсинг на пъпа могат да се похвалят както много българки, така и редица световноизвестни личности. Майли Сайръс, Бионсе, Бритни Спиърс и Шакира отдавна накичиха телата си по подобен начин, с което допълнително спомогнаха за разпространението на “красивата лудост”.

Пиърсинг на пъпа
Пиърсинг на пъпа крие своите рискове

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Как се ползва течен Йодасепт при превръзка на открити рани?

Мнения: Течен Йодасепт и маз, Риванол или Цикатридина? Как се прави превръзка за открити рани? Разлика с йод

Американски лекари спасяват малката Одрин със специална “броня”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *