лош дъх лечение болести

Лошият дъх е сигнал за скрита болест

Появата на лош дъх от устата е нещо нормално и ние рядко му обръщаме внимание.

Но представяте ли си как ще се почувствате ако неприятният мирис се появи само няколко минути след измиване на зъбите.

Това вече е сериозен проблем, на който трябва да обърнете внимание и да вземете мерки.

Причините за това нарушение в организма са различни. Човек може да излъчва лош дъх от устата, ако не е излекувал кариозните си зъби или пломбите са износени,както и при възпаление на венците или усложнения след изваждане на болен зъб.

Множество са и заболяванията в устната кухина, които могат да причинят това неприятно усещане. Такива са стоматитът, гъбичните инфекции, раните, ерозиите, язвите, сухостта в устата, която е свързана с недостатъчната работа на слюнчените жлези.

В такива случаи най-добрият и надежден начин да се излекувате е да се доверите на своя зъболекар и да се заемете с лечение на евентуалното възпаление на лигавицата в устата. Хората с подвижни протези трябва внимателно да се грижат за тях, за да не се допусне замърсяване.

КАКВИ БОЛЕСТИ МОГАТ ДА СТАНАТ ПРИЧИНА ЗА ЛОШ ДЪХ ОТ УСТАТА?

  • диабет;
  • хепатит;
  • пиелонефрит.

Ако човек страда от синузит, отит, тонзилит или ринит, също може да има лош дъх от устата. Болните от пневмония, бронхит и туберкулоза също си патят от неприятното нарушение.

При заболяване на белите дробове лошият дъх се засилва при издишване или при кашлица. Ако човек е болен от ентерит, колит, гастрит, язвена болест или дисбактериоза, неприятният мирис е на сероводород.

Дайте мнение и Вие тук!

Неприятен дъх може да се появи и при херния на диафрагмата. В резултат на това при издишване понякога се усеща „аромат” от приета и преработена от стомаха храна.

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2014/10/22/%D0%BB%D0%BE%D1%88-%D0%B4%D1%8A%D1%85-2/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Интересното е, че колкото и да се разрастват криптовалутите - Биткойн остава коронованият крал на децентрализираните валути.

Потенциалното въздействие на биткойн върху традиционните платежни системи и услугите за парични преводи

Криптовалутите са темата на деня и са тук, за да останат. Казина, като SpinCity и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *