антибиотици и разстройство
Съчетават ли се реално антибиотици и разстройство?

Не пийте антибиотици при разстройство!

Не се препоръчва при чревни инфекции или разстройство да се приемат антимикробни препарати (антибиотици).

При спазването на щадящ режим на хранене, леките чревни разстройства обикновено отминават на второто или на третото денонощие, без да се приемат антибиотици. В такъв период, без консултация с лекар, могат да се приемат само препарати като: смекта, ентеросгел или полифепан. Те могат да изведат от организма токсините и болестотворните бактерии.

За по-голям ефект от тези препарати трябва да се пият по-големи количества течности.В най-леките случаи може и съвсем без лекарства. Не трябва в никакъв случай да се взимат силни антибиотици като левомицетин. Той е токсичен и има много странични ефекти.

Приемането на такива силни антибиотици може да промени състава на кръвта и да предизвика нарушения на нервната система. Могат да се вземат други антибиотици, но трябва да са предписани от лекар. И да се приемат под негово наблюдение.

След неправилно подбран курс на лечение с антибиотици често се появяват устойчиви към антибиотика възбудители.Понякога се вземат само една или две таблетки и приемането им се спира, без да е настъпило пълно излекуване от диарията. В такива случаи заболяването може да премине в хронична форма.

Освен това болният става разпространител и носител на инфекцията.Затова след чревна инфекция е необходимо веднага да се предприемат мерки за възстановяване на нормална-та микрофлора в червата. А как трябва да стане това, може да каже единствено лекарят.

Дайте мнение и Вие тук!

Непременно погледнете и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2015/02/24/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Всички първи сигурни и някои редки признаци на бременност когато още е рано за тест.

Сигурни признаци за бременност и нетипични симптоми. Когато още е рано за тест

На кои сигурни признаци за бременност можем да разчитаме, когато още е рано за тест? …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *