3 причини за косопад, заради които косата капе! Направо „вали”!

Загубата на коса може да е признак за сериозно заболяване, а не просто временен косопад!

Ако на ден губите по 20-30-50 до 100 косъма, то можете да бъдете спокойни – това е нещо нормално и не се очаква в близко бъдеще да останете без окосмение в областта на главата.

Ако обаче броят на космите е над 100 и то драстично над 100, то налице е проблем, на който трябва да обърнете внимание, ако не искате в един момент да се окажете с голо теме или перука.

В случаите, когато не е налице сериозен здравословен проблем, които води до оплешивяване или косопад, ето тези са най-честите причини за загуба на коса, на вашата коса, която без съмнение ви е ценна:

агресивните продукти за коса – когато боята ви коса не е особено качествена, но за сметка на това е силна, рискувате да сте с нов цвят на косата, но с едва няколко косъма на главата. Затова заложете на качествените продукти, когато се отнася до козметиката за коса;

Дайте мнение и Вие тук!

прическата – ако сте свикнали да носите косата си в силно опъната прическа, не се чудете защо тя капе. Ще капе и още как. Косата се намира под непрекъснато напрежение, което се отразява най-вече в оплешивяване в областта на слепоочията;

диетата – факт е, че косата също има нужда от храна. Полезните вещества, които попадат в тялото ни с храната, я карат да изглежда жизнена, здрава, красива. Именно поради това драстичната диета и рязкото отслабване водят до загуба на коса.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Мнения за Биотин 10000. За косопад

Мнения за Биотин за коса: Топ 10 най-добри таблетки и др.

Мнения за Биотин 10000. Таблетки за коса и при косопад. Топ 10 за най-добрия Биотин. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *