алцхаймер, ново лекарство и билки

Лекарство срещу алцхаймер – най-доброто лечение е с билки!

Болестта на Алцхаймер е заболяване на мозъка, при което е налице деградиране на психическите способности в резултат на разрушаване на мозъчните клетки.

Обикновено това тежко дегенеративно заболяване се проявява в последните години от живота.

Случаите на Алцхаймер в по-млада възраст са относително редки. Освен възрастта и генетичното предразположение, като вероятни фактори, подпомагащи отключването на болестта, се сочат влиянието на околната среда и начина на живот, както и общото здравословно състояние. Като най-вероятни причини се смятат намаленият кръвен поток в тялото, интоксикацията на организма с тежки метали, витаминните и минерални дефицити, намалената функция на щитовидната жлеза.

Медикаментозното лечение на болестта на Алцхаймер обикновено е симптоматично и цели да се забави прогресирането на болестта.

Изключително важно е спазването на правилен хранителен режим, с избягване на консервирана храна и ограничаване на солта, червени меса и преработена захар, както и трансмастни киселини. Необходимо е да се приемат храни, с които да се набавят микроелементи като магнезий, хром, селен и цинк, жизнено важни за дейността на мозъка, както и витамини В6, В12, С, Е, желязо и Q10.

Редица изследвания и практически опит свидетелстват за добро повлияване на болните от Алцхаймер от някои билки.

На първо място е гинко билоба. Дървото, известно с лечебните си качества, съществува от преди милиони години. Използват се изсушените му листа. Способността на гинко билоба да разширява кръвоносните съдове предизвиква повишаване нивото на кислород в мозъка. Растението има ценни съставки, като флавонови глюкозиди, биофлавони, ситостерин, както и витамини С, Р и др. В аптечната мрежа съществуват множество разнообразни препарати на основата на гинко билоба. Тъй като дървото се отглежда в много паркове и градини, възможно е и сами да си направим запарка, като накиснем 5-6 листа в 300 г гореща вода за около 1 час. Пие се по 100 г преди ядене 3 пъти дневно.

Необходимо е да се знае, че е нежелателна комбинацията на гинко билоба с антикоагуланти и аспирин.

Употребата на гинко билоба е много резултатна в ранни стадии на болестта на Алцхаймер.

Билката е много подходяща и за превантивна употреба от здрави хора.

Друга билка, която увеличава притока на кръв към мозъка и подобрява паметта, е жен шен. Той е полезен и със способността си да влияе благоприятно при депресия и за намаляване на стреса, което пречи на отслабването на паметта. Могат да се намерят различни препарати на основата на жен шен.

Трябва да се знае, че е опасно едновременното приемане на гинко билоба и жен шен.

Също така е известно, че тези две билки е възможно да взаимодействат със сърдечно-съдови лекарства, което да доведе до нежелана промяна на тяхното действие.

Дайте мнение и Вие тук!

Друго растение, от което се извлича екстракт, подходящ при деменция и Алцхаймер е зелениката. Веществата, съдържащи се в нея, предизвикват повишаване оросяването на мозъка.

Все повече се потвърждава благотворното влияние на традиционната билка салвия (градински чай) при страдащи от Алцхаймер, особено при лека и умерена форма на болестта. Ценните свойства на салвията се обуславят от съдържанието на витамините В1,В2, В6, В9,С, А, К , както и богат набор от минерали – калий, калций, цинк, манган, магнезий, мед. Пресен градински чай може да отгледате в градината, намира се и в големите вериги магазини.

Салвията е полезна и изсушена, дори тогава е по-концентрирана.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Последни задълбочени изследвания на италиански учени доказват отлично действие върху болни от Алцхаймер на билката розмарин. В народната медицина розмаринът е известен с благоприятното си влияние върху мозъка. Учените доказват, че екстрактът от розмарин влияе за предотвратяване прогресивното увреждане на нервната тъкан при болестта на Алцхаймер.

Интерес представляват изследванията на германски учени върху активната съставка на куркумата – куркумин. В резултат на това изследване се твърди, че куркумата повишава способността на мозъка да се самолекува, чрез насърчаване растежа на нервните клетки.

Вижте още по темата “Алцхаймер”:

Алцхаймер, деменция и сенилност. Лечение, лекарства, наследственост

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

алцхаймер лечение

Алцхаймер, деменция и сенилност. Лечение, лекарства, наследственост

Алцхаймер, лечение: има ли ефикасни терапии. От какво зависи успешното лечение; медикаменти, основно и спомагателно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *