Озонотерапията – модерното природолечение

Озонът изглажда не само възрастовите и мимическите бръчки, но и по-груби белези.

С микроскопична игличка се вкарва озон под кожата, в резултат на което се усилва микроциркулацията, обновяват се клетките, стимулират се обменните процеси в тях, старите клетки се разрушават. Благодарение на озона се предотвратява окислителният стрес, засилва се защитният механизъм на клетките и се неутрализира разрушаващото действие на свободните радикали.

При това се стимулира синтезът на колаген и еластин и се възстановява естествената способност на кожата да задържа влагата. Озонът премахва отоците и торбичките под очите.

Озонът помага при лечението на отпусната кожа – двойна брадичка, целулит. .Когато в проблемната зона подкожно се вкара озоно-кислородна смес, кръвообращението в тъканите се подобрява. Често тази процедура се съчетава с масаж с озонирано масло. Ако системно се вкарва озон, хормоналният баланс и обмяната на веществата се възстановяват, изчезват последствията от стреса, които също нарушават работата на клетките.

Озонът не само активизира мастния обмен, но и задвижва механизма на естественото преработване на собствените запаси от енергия, които представляват мастни отлагания. При това кожата не провисва, а точно обратно, става по-гъвкава, еластична, нормализира се структурата на съединителната тъкан.

Озонът лекува варикозната болест. .Вкараният в капилярната мрежа чрез инжекции озон измества кръвта от увредените съдове, превръщайки се в кислород, слепва стените. По-нататък кръвта, обогатена с кислород, тече по вената, нормализира обменните процеси в тъканите, повишава еластичността на вените, възстановява ги отвътре. Добри резултати от лечението се наблюдават при първите прояви на болестта като разширени подкожни вени и капиляри. След озонотерапия стените на вените се повреждат по-малко.

Дайте мнение и Вие тук!

Озонът лекува възпаления на кожата, премахва сърбежа и дезинфектира раните. Съчетавайки подкожните инжекции, маски и масаж с озониран зехтин, може да се очисти кожата и да се възстановят обменните процеси в клетките. При това озонът действа положително не само на кожата, но и на целия организъм.

Озонът се използва при алопеция .- възстановявайки хормоналния фон, белтъчния, мастния обмен, озонът подобрява обменните процеси, включително и в клетките, хранещи фоликула на косата. Това го предпазва от отмиране и като последица – от оплешивяване.

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

лечение на алопеция

Успешно лечение на алопеция с хапчета срещу артрит!

Учени от Йейл успяха да възстановят косата на напълно оплешивял млад мъж, страдащ от алопеция. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!