01 лечение на псориазис, д-р Иванка Димитрова

Д-р Иванка Димитрова лекува псориазис без кортикостероиди

Методика на лечение на псориазис на главата и другаде с доказан ефект и трайност при различните форми на заболяването.

След 10-годишна упорита работа д-р Иванка Димитрова успява да разработи този метод на лечение без кортикостероиди. Това е истинско предизвикателство към световната медицина.

Как това тежко страдание стана ваша професионална съдба?

– Историята е дълга. Преди 20 години аз самата се разболях и успях да се излекувам. Но ми бе нужен продължителен експериментален период – цели 10 години, за да докажа, че лечението, което прилагам, е ефикасно, а ефектът от него е траен.

Кои са според вас причините за неговото възникване?

– Аз разглеждам псориазиса като своеобразна реакция на кожа, нокти и стави в резултат на стреса, при който се получава от функционални нарушения на ендокринната система. Провокиращи фактори, особено при децата, могат да бъдат и някои медикаменти, например антибиотиците, както и различни инфекции: вирусни, бактериални, микотични.

По какво се различава вашият метод на лечение от останалите?

02 лечение на псориазис, д-р Иванка Димитрова– Аз лекувам болните вътрешно, без външно третиране на кожата и без кортикостероиди. Преди това те трябва да спрат кортизонните мазила, хапчета и инжекции. Лечението ми включва медикаменти от общата медицина, които не само че са без странични действия, но и регулират и други органи и системи. Спазва се и хранителна диета. Първите резултати се отчитат още в началото на лечението. Кожата започва да се чисти и това окуражава болния. Болестта отзвучава постепенно и когато състоянието се стабилизира, аз спирам лечението.

Колко дълго продължава лечението на един болен?

– От няколко месеца до година и повече при най-тежките форми – псориатичен артрит и еритродермия. Продължителността зависи от няколко фактора: от формата и стадия на заболяването, от естеството на провежданото преди това лечение, от съпътстващите заболявания на пациента – хипертония, диабет и др., и от медикаментите, с които се лекува в момента.

Всички болни ли се поддават на вашето лечение?

– Много от тях имат съпътстващи болести – диабет, кистозни яйчници, хипертония и т.н., затова към всеки подхождам индивидуално. В резултат на лечението стойностите на кръвното налягане и на кръвната захар се нормализират. Тъй като псориазисът е ендокринно заболяване, не могат да бъдат излекувани пациенти, страдащи от болестта на Хашимото и синдрома на Кушник. Не прилагам лечение и на деца под 2 години.

Дайте мнение и Вие тук!

Не смятате ли, че с твърдението си за безкортизоново лечение на псориазиса от правяте предизвикателство към световната медицина?

– Всички мои пациенти имат истории на заболяването с подробна анамнеза. В повечето от тях е отразено мазането с кортизони, от което от начало се получава подобрение. Но когато се спре с кортизоните, обривите се активизират. При продължително третиране с тези медикаменти се стига до тежката форма на еритродермия. Кортикостероидите имат широк спектър на действие и се използват в медицината, но при псориазиса по ендокринен път обострят заболяването, а след продължителна употреба имат множество странични действия: смущения на стомашно-чревния тракт, на чернодробната и на бъбречната функция, декалцификация на костите, анемия, срив на имунната система. Моят метод на лечение изключва всички тези нежелани последици.

03 лечение на псориазис, д-р Иванка Димитрова
Сканирано интервю с д-р Иванка Димитрова. Не разполагаме с по-добро копие.

Как да се свържем с вас?

Това са моите координати: Адрес: ул. „Кричим“, 1164 ж.к. Лозенец, София. Телефон: 088 894 5135

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

псориазис, симптоми и лечение с кремове и билки

Лечение на псориазис вулгарис, на главата и др.

Симптоми на псориазис вулгарис и другите видове. Лечение по обичайния начин. Особености на появата му на …

5 Мнения

  1. моят съпруг е с псориазис най вече на главата и по гърдите какво ли не сме ползвали няма помощ а петната се увеличават какъв съвет ще ни дадете той е и със инсулт хеморагичен

  2. Павел Стойнов

    Много бих желал да получа кодинатите и телефона на Д-р Димитрова , ако някой ги знае или , ако самата тя чете тези коментари ще се радвам да се свърже с мен по ел. пощата . Благодаря предварително – за което !

  3. Ваня Илиева

    Аз съм на мнение, че тази жена отдавна трябваше да бъде в затвора. Тя много добре знае защо. Шарлатанка и това е.

  4. Д-р Димитрова е уникален човек и лекар!
    Винаги подхожда с разбиране към пациента!
    Аз съм нейн пациент и мнението ми е само положително!

  5. Свята жена, която ми върна живота. Думите не стигат да опишат благодарноста, която чуствам!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *