Начало > Диети и отслабване > Хапчета за отслабване, които водят до смърт!
опасни хапчета за отслабване
опасни хапчета за отслабване, сибутрамин

Хапчета за отслабване, които водят до смърт!

Желанието да отслабнеш – бързо, на всяка цена – често кара хората да търсят хапчета за отслабване с вълшебно действие.

В търсене на лек път към стройна фигура немалко стават жертва на фармацевтичните експерименти, припомня medikforum.ru. В края на 20-и век например американската компания Abbott Labaratories случайно открива, че прахчето сибутрамин има анорексигенно действие и помага за отслабването.

Вижте още задължителния материал: Как се ползва ефективно джинджифил за отслабване!

Компанията веднага патентовала сибутрамина като средство за лечение на затлъстяване под името “Мередиа”. Идеята бързо била прекопирана от други компании, които пуснали свой сибутрамин под различни имена.

Няколко години след първите продадени количества започнали да се появяват тревожни съобщения.

Чудодейните таблетки за отслабване с основна съставка сибутрамин предизвиквали проблеми с бъбреците и черния дроб. Отключвали истерични неврози, довеждали редовните потребители до инсулти и инфаркти. Всичко това предизвикало сериозно разследване и се изяснило, че сибутраминът действа на главния мозък като силно действащ наркотик.

Специалистите дори го сравняват с кокаина.Страничните ефекти от действието на сибутрамина са главоболие, повишено кръвно налягане, гастрит, анорексия, депресии, кожни обриви. В крайна сметка се стига до забрана на сибутрамина в Европа и САЩ.

Дайте мнение и Вие тук!

Препаратът “Мередиа” е забранен, но неговите “близнаци” все още могат да се открият – например “Редуксин” и “Голдлайн”. Рускоезични сайтове изобилстват с информация за двата препарата, налице е и активно търсене. Не е ясно само дали потребителите са наясно какво точно съдържат таблетките и докъде може да доведе техният прием.

Вижте и ТОВА:

Хапчета за отслабване – наистина ли вършат работа?

За alexa

Прочети още

Семена от чия или чиа. Дозировка, дневна доза

Семена от чия (чиа): Ползи, накисване и дозировка. Противопоказания. Калории

Как се приемат семена от чия или чиа – новата мания. Калории. Дневна доза. Отслабване. …

Оставете коментар

Моля, Влизане за да коментирате
  Абонирайте се  
Уведомение за