Дестилатор за вода
Уред за дестилирана вода

6 предимства да имате дестилатор за вода | Минерална или дестилирана вода е по-добре?

Пиенето на достатъчно вода през деня е едно от основните правила за поддържане на здрав дух в здраво тяло.

Доколко важно обаче е качеството на консумираната от нас вода, за да изпълним правилото? Всъщност, чистотата на водата е от съществено значение, когато я използваме за гориво, регулатор, стимулатор за редица биохимични процеси в тялото. За съжаление, чешмяната вода в 90% от населените места у нас съвсем не отговаря на критериите чистотата и задоволително качество. За щастие обаче, днес пазарът е пълен с иновационни уреди като съвременния дестилатор за вода, който променя изцяло нещата в тази насока.

Какво е дестилатор за вода?

Дестилатор за вода се нарича уред за пречистване на водата. Той използва принципа на дестилацията като процес по изпаряване, за да премахне от водата примеси, вредни химикали, токсини и изобщо всичко онова, което не бива да влиза и остава в тялото, пиейки най-важната течност за вашето здраве. Дестилаторите за вода са изключително разпространени уреди за домашна употреба у нас. Все по-често те изместват доскоро използваните кани за пречистване на вода, както и твърде обемните диспенсъри за вода. Ако се чудите защо това е така, просто трябва да се запознаете с шестте основни предимства да притежавате дестилатор за вода.

6 ползи да си купите дестилатор за вода още днес

  • С дестилатор за вода ще пиете максимално чиста вода. Според специалистите именно преминалата през дестилация вода е най-чистата на планетата. Става дума за процедура, която буквално унищожава всички възможни вредни съставки, включително и вируси, бактерии и патогени от чешмяната вода.
  • Освен по-полезна, водата, пречистена в дестилатор, е и в пъти по-вкусна. Трудно бихме могли да опишем този вкус. Необходимо е точно веднъж да опитате вода от дестилатор, за да се убедите, че вкусът и няма нищо общо с водата от чешмата, а в много случаи дори и от бутилираната вода в магазина.
  • И като казахме бутилирана вода в магазина, трябва да отбележим, че с дестилатор за вода бързо ще си спестите доста месечни разходи. На практика, инвестирайки в дестилатор за вода, ще си възстановите средствата много по-скоростно, отколкото предполагате. Просто сметнете по колко харчите в месец за минерална и изворна вода в магазина и сравнете общата сума с платената цена за уреда. Така ще разберете кога на практика ще излезете на плюс с уреда.
  • Замествайки минералната вода с дестилирана има още едно голямо предимство. Това е глобално предимство и си заслужава да го вземете под внимание. С дестилатор за вода намалявате вредните емисии и отпадъците в околната среда, защото на практика се превръщате в минус един консуматор на пластмасови бутилки и изделия за нашата планета.
  • За много бизнеси и частни сфери дестилаторът за вода си е задължителна придобивка. Ще дадем за пример само зъболекарския кабинет. По време на редица процедура се изисква използването на вода. Но никой уважаващ себе си специалист не би поставил в риск свой пациент, предлагайки му чешмяна вода, съдържаща толкова много на брой бактерии и вредни съставки, от които може да се стигне до инфекция и дори до по-сериозни проблеми в устната кухина.
  • Съвременният дестилатор за вода е лесен за използване и изключително компактен уред. Можете да го поставите навсякъде, без да ви пречи или предварително да се чудите за подходящата за него локация. Дестилаторите за разлика от огромните и обемисти диспенсери не заема много място, а освен това работата с тях е лесна като детска игра. За да получите перфектно пречистена вода ще ви е нужно само да натиснете няколко копчета. След това, ще разполагате с по няколко литра в рамките на максимум един час.

Да разполагате с дестилатор за вода е едновременно еко и здравословно решение за вас и цялото ви семейство. Освен това, ако изберете специален уред с вграден филтър с активен въглен, ще си гарантирате премахване на повече от 99.8% от примесите, налични в чешмяната вода у дома или в офиса. За повече детайли относно иновативните и допълнителни функции на модерните дестилатори за вода, посетете BG SHOP, където ще намерите и други модерни уреди на страхотни цени.

Вижте непременно и ТОВА:

Розова вода – приложения: за пиене, коса, лице и др.

Дайте мнение и Вие тук!

Ето и едно видео как се ползва:

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

храни срещу целулит

Пет храни срещу целулит

Съвременната козметология и дерматология предлагат истинско море от средства за борба срещу целулита, но нито …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *