Лазерна епилация lazerna-epilacia-01

Всичко, което трябва да знаете за лазерната епилация

Kрасивата гладка кожа несъмнено е една от мечтите на всяка жена. Колко пъти ви се е искало да захвърлите самобръсначката или досадната кола маска и да излезете навън, без да губите излишно време в премахване на излишните косъмчета?

Кадифената кожа винаги е изисквала много грижи от ваша страна. Излишното окосмяване е не само неестетично, но обикновено е свързано с не толкова приятни процедури за премахването му. Често пъти кола маската се оказва болезнена процедура, особено за жени с по-чувствителна кожа. Епилатора не винаги е подходящ, не успява да улови по-късите косъмчета, отнема много време и оставя неприятни усещания върху кожата.
Тайната на сияйната кадифена кожа е лазерната епилация!

Лазерната епилация е най-иновативният и сигурен метод за премахване на излишното окосмяване от всяка една част на тялото и лицето – без болка, бързо, лесно, дълготрайно и ефикасно.

ДА ПОГОВОРИМ ЗА ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ

Този революционен метод използва модерна специализирана апаратура, която излъчва кратки импулси от лазерна светлина, насочени директно към космения фоликул. Огромното количество енергия достига до неговата основа чрез меланина на косъма, унищожавайки фоликула. По този щадящ и напълно безболезнен начин, се слага край на растежа на нежеланите косъмчета, дори и в най-труднодостъпните зони на тялото. Тъй като лазерът е изцяло насочен единствено и само към фоликула на косъма, няма риск от увреждане на тъканите или кожата. Ефектът от лазерната епилация е почти незабавен. Забелязва се разреждане и по-бавно израстване на косъмчетата веднага след първата процедура. Обикновено са нужни от 5 до 7 процедури при жените и от 6 до 8 процедури при мъжете, в зависимост от индивидуалните особености и дебелина на косъма, и от зоната на третиране.

ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ – ПРЕДИМСТВА И ПОЛЗИ

Процедурите са подходящи за всички типове косми и за всеки тип кожа, дори и за тази с тен. Освен трайното обезкосмяване, лазерната епилация има и други ползи и предимства. Тя успява успешно да излекува фоликулит (възпаление или инфекция на космените фоликули), както и врасналите косъмчета. Лазерната епилация е подходяща както за мъже, така и за жени и е гаранция за гладка, съвършена кожа. С нея могат да бъдат третирани лицето и всички части от тялото, включително и чувствителните зони гърди и бикини.

ПОДГОТОВКА И ВРЕМЕТРАЕНЕ НА ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ

Лазерна епилация lazerna-epilacia-02В деня преди процедурата на лазерна епилация участъка от кожа, който ще бъде третиран, трябва да бъде гладко избръснат, за да може енергията от лазера да достигне ефективно до корена на космения фоликул и той да бъде унищожен. За целта използвайте само самобръсначка, за да може да запазите космения фоликул, който ще бъде третиран с лазерната апаратура. Ще останете изненадани от това, колко спокойно и безболезнено преминава процедурата. По време на процедурата се използва постоянна система на охлаждане, която е закрепена в самата ръкохватка и дискомфорта е сведен до минимум. Някои пациенти усещат единствено съвсем леко приятно затопляне.

Използват се предпазни очила за защита от лазерните лъчи, както от терапевта, така и от пациента.

Дайте мнение и Вие тук!

В зависимост от третираната зона, процедурата има продължителност от 10 минути до час. Възможно е да се появи съвсем леко зачервяване на третираната зона, което ще изчезне до няколко часа. След приключване на процедурата може веднага да се върнете към обичайните ви дейности и занимания.

СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА

Не излагайте кожата на директна слънчева светлина 1 седмица преди и след процедурата. (Това важи за високия клас диодни лазери). След манипулацията използвайте крем с висок слънцезащитен фактор на зоните, които са третирани. Препоръчително е и нежно ексфолиране на кожата след всяка процедура.
Цените на процедура в центровете за лазерна епилация в София варират в зависимост от големината на третираната зона и от броя на необходимите сеанси.

ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ, КЛЮЧЪТ ЗА ПЕРФЕКТНАТА КОЖА

Демир бозан за безсъние

Лазерната епилация е една отлична, дълготрайна и резултатна във времето инвестиция, която е гаранция за удовлетвореност, трайно обезкосмяване и сияйнa, гладка кадифена кожа. С лазерната епилация перфектната кожа вече не е лукс, а разумен избор за дълготрайно безгрижие и комфорт.

За Лекар.БГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *