Спанак: Този е зеленчукът, с който доказано се отслабва!

Спанак: Ето с кой зеленчук ще успеете да се справите с излишните килограми!

Зеленчукът, с помощта на който ще свалите излишните килограми, без да подставите под въпрос здравето си, е спанакът, съобщават за пореден път световните информационни агенции.

С настъпването на пролетта все по-актуална става тема за влизането във форма и по-точно – за оформянето на стегнато и грациозно тяло, който процес обаче няма да окаже негативен ефект върху здравословното състояние. Именно в тази насока специалистите препоръчват да се консумира спанак.

Спанакът е сред най-полезните зеленчуци, като в същото време съдържа едва 23 калории в 100 грама.

В листата на зеленото растение се съдържат още белтъчини, въглехидрати, както и изобилие от витамини, сред които витамини от група В, още, А, С, както РР.

Освен това, в листния зеленчук особено високо е и съдържанието на фолиева киселина, която се препоръчва горещо при бременност или при плануване на такава.

Дайте мнение и Вие тук!

Да не забравим и калция, йода, както и магнезий, калий, желязо, фосфор, още мед и манган, който превръщат този на пръв поглед обикновен зеленчук в източник на богатство за здравето.

Така че ако сте решили, че именно тази пролет е времето, в което ще се преобразите до неузнаваемост, защо не заложите на диета, която се основава на спанак – хем вкусно, хем полезно!

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *