Обезкосмяването при мъжете

Епилация: Все по-често мъжете залагат на гладката кожа, въпреки че доскоро окосмяването се смяташе за белег на мъжествеността.

За целта мъжете прибягват до познатите за всички дами методи за епилация и депилация, пък макар и ефектът да е различен при всеки.

обезкосмяване при мъжете 01Важно е всеки обезкосмяващ се господин да се ориентира към онзи метод за премахване на нежеланото окосмяване, който нанася най-малко поражения на кожата и издържливостта им.

Като за начало, трябва да изберат дали ще се депилират – ще премахнат само окосмението, без да премахват космения фоликул, или ще се епилират, чрез което ще премахнат целия косъм.

От значение е и това каква дълготрайност гарантира избраното обезкосмяване при съответния човек.

Основните методи за депилация са познатото на всеки мъж бръснене, използването на химически продукти за депилация, както и чрез прилагането на фрикция с груб материал.

“Демир

Епилация се смята за далеч по-болезнен начин за обезкосмяване, като познати методи са употребата на пинсета, на различни лепящи повърхности, към които спада и кола маската, както и използването на епилатор.

обезкосмяване при мъжете 02Методите за премахване на окосмяването, които се смятат за най-ефективни и при които ефектът е най-дълготраен, често са и най-скъпи.

Става дума за електролизата, за лазерната и фотоепилация, биохимичното обезкосмяване, което се извършва чрез орален прием на медикаменти, както и ензимно, при което приемът на специални биоактивни ензими не позволява образуването на клетки, изграждащи космите по тялото.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *