белтък опал, опалесценция в урината
Какво означава белтък опал, опалесценция в урината

Белтък в урината, опалесценция при бременност

Повечето жени прекарват нормална бременност, но значителните промени в организма могат да причинят многобройни проблеми и неудобства.

Природните методи заедно с редовните предродилни грижи са особено полезни в този период, когато се приемат само крайно необходими медикаменти единствено по лекарско предписание.

Деветте месеца на бременността са изпитание за женския организъм. Увеличавайки се, матката притиска околните вътрешни органи, което води до появата на киселини, запек, хемороиди, разширени вени и незадържане на урина поради напрежение.

Нарастващата тежест на бебето, плацентата, околоплодните води, увеличеното количество кръв и запасите от мазнини причиняват умора и болки в гърба. Плодът се нуждае от желязо, калций и други минерали и това може да доведе до анемия и проблеми със зъбите при майката.

Освен всичко, промяната в метаболизма, в хормоналното и имунното състояние на организма увеличават риска от поява на диабет, гъбични инфекции, припадъци, сърбежи, гадене и повръщане, проблеми с венците и мускулни схващания на краката.

Едно сериозно състояние, известно като прееклампсия, може да причини повишено кръвно налягане, мигрена, задържане на течности (което се проявява с отоци по ръцете, лицето и глезените) и наличие на белтък в урината.

Това означава и опал в урината, опалесценция, наличието на някакво количество белтък в урината, което задължава лекаря да вземе решение какви изследвания трябва на се предприемат, да има ли или да няма хоспитализация и т.н.

Дайте мнение и Вие тук!

Наличието на албумин (белтък в урината) навежда на мисълта за прееклампсия, която може да бъде сериозно вредна за плода.

Ако не се лекува, то може да повлияе върху снабдяването на плода с кислород и хранителни вещества и да предизвика спонтанен аборт.

ПРОФИЛАКТИКА.

Много от дребните проблеми на бременността могат да се предотвратят или сведат до минимум, ако родителите са в отлично здраве по време на зачеването.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Водещите шампоани против косопад,

Какъв шампоан против косопад да вземем? С чемерика, Низорал, Здраве и др.

Водещите шампоани против косопад, причини и начини за лечение. Шампоан с чемерика, Низорал, ампули, Алпецин …

Едно мнение

  1. Умен лекар

    Цялата статия е от тип… аааа да влезе в дупката, ама не влиза. Не виждам смисъл защо пълните главите на хората, като няма 1 полезен ред тука?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.