респивакс
Респивакс действа укрепващо на имунитета

Мнения за Респивакс. За възрастни и за деца?

Вреден ли е Респивакса? Противопоказания и мнения. Респивакс или Респигард? За възрастни и за деца. Странични ефекти и заместители. Сиропи за деца. Как се пие, схема

Респивакс е доказано ефективен имуностимулатор, който се препоръчва като част от комплексно лечение при инфекции на дихателните пътища.

Един лечебен курс продължава 30 дни: приема се по една таблетка респивакс сутрин на гладно.

Приемът за поддържаща терапия е 20 последователни дни от три поредни месеца – отново една таблетка сутрин на гладно. Модулът може да се повтори след половин година. При злокачествени заболявания със силно отслабена имунна система респивакс може да се приема без прекъсване до 6 месеца.

Имуностимулатори

Способността на организма да се защитава, да противодейства на негативните влияния от външни фактори, да съхранява виталността си и да оцелява – това е имунитетът. Добрият, устойчив имунитет зависи от пълноценното, балансирано хранене, прием на течности, физическа активност, позитивна нагласа към околния свят, здрав сън.

Понякога, по различни причини, имунната система отслабва и организмът става уязвим за различни инфекции, прекомерно изтощение, емоционален и психически дисбаланс.
В такива случаи се препоръчва прием на имуностимулатори – продукти с различни природни компоненти, които подкрепят и възстановяват устойчивостта на организма.

Най-популярните имуностимулатори са ехинацеята, коластрата, женшен, здравец, алое вера, прополис и клеева тинктура, бирена мая, витамин С.

Дозировка и схема на прием при деца и бебета

Продуктът се предлага в два варианта: таблетки по 25 мг за деца и по 50 – за възрастни. Приемът и в двата случая е една таблетка сутрин на гладно, а продължителността зависи от здравословния проблем. При чести инфекции на дихателните пътища, които не са изключение за децата, респивакс може да се включи в лечението с препоръка за едномесечен прием.

За профилактичен прием виж схемата по-горе; при деца се изпълнява с детските таблетки от 25 мг. Подходящ е за деца от 3 до 14 години. Пациентските листовки не съдържат указание за прилагане при по-малки деца и бебета.

За възрастни

Приемът на респивакс, който съдържа активни компоненти – лиофилизирани бактериални култури – трябва да бъде редовен, в продължение най-малко на един месец (вижте по-горе). Таблетката респивакс се поглъща цяла, с вода, сутрин на гладно. Това е нормалната дневна доза.

Още в текста: За какво се пие. Имуностимулатори. Дозировка и схема на прием при деца и бебета. За възрастни. Цена. Заместител. На сироп. Респивакс или бронховаксом. Или изопринозин. Ø Имунобор. Ø Респигард. Ø С коластра. Ø Мнения и отзиви за и против. Ø Странични ефекти и противопоказания. Ø С антибиотик. Ø С алкохол. Ø При бременност. Ø Респивакс с противогрипна ваксина и при грип. Ø

Цена

“Фигурин

Опаковка за възрастни – 30 таблетки то 50 мг, струва 14-15 лв. Вариантът за деца, 30х25 мг, е 11-12 лв.

Заместител

Вместо респивакс може да се избере друг имуностимулатор, ако усещате действието му по-осезаемо. Понякога изборът на такъв продукт зависи от лекарските препоръки и от цената. Добри имуностимулатори са изопринозин, рибомунил, бронховаксом. Повечето стимуланти имат и варианти за деца в по-малки дозировки.

На сироп

респивакс
Респивакс е защита от дихателни инфекции

Има ли респивакс под формата на сироп? Липсва интернет-информация за подобен продукт. Налице са коментари за това, че респивакс под формата на детски таблетки е популярно средство, но като по-добри се сочат изопринозин или бронховаксом. При някои от тези продукти има и варианти сироп.

Респивакс или бронховаксом

Бронховаксом е имуностимулатор, действащ на основата на лиофилизиран бактериален материал. Укрепва имунната защита срещу инфекции на горните и долните дихателни пътища. Може да се намери под формата на капсули или сашета с гранули за перорален разтвор. Подходящ е и за деца над една година, докато респивакс е с долна граница три години. Бронховаксом се счита за по-ефективен продукт; цената му е значително по-висока от тази на респивакс. Още ТУК: За Бронховаксом. Мнения за и против.

Или изопринозин

Изопринозин е още един вариант за укрепване на имунитета. Същевременно продуктът има и противовирусно действие. Ефективен е освен при инфекции на дихателните пътища – при различни форми на херпес, заушка и хепатит, генитални брадавици. Продуктът не е подходящ при пациенти с подагра. Под формата на сироп се приема и от деца над 1 година, като дозата се определя в зависимост от килограмите.

Дайте мнение и Вие тук!

Имунобор

Имунобор е доста добре разработена серия от продукти за подкрепа на имунната система при чести заболявания; предвидени са варианти за проблеми с дихателните пътища, уроинфекции, варианти за деца – капсули и сироп, с ехинацея за обща подкрепа на целия организъм, имунобор биотик – за подкрепа на чревната микрофлора, имунобор бета глюкан, имунобор с котешки нокът – оптимизира функциите на стомашно-чревния тракт и потиска растежа на раковите клетки.

Респигард

респивакс
Достатъчно е едно хапче респивакс, сутрин на гладно

Този имуностимулант подобрява защитата на организма от инфекции на дихателните пътища, като това става възможно благодарение на съдържащите се в него лиофилизирани бактерии и компоненти от коластра.

С коластра

Укрепването на имунната система чрез продукти с коластра следва естественото развитие на организмите от вида бозайници. Коластрата е най-важната храна на младите организми, която майчиният осигурява преди кърмата, в първите 24 до 72 часа след раждането.

Коластрата съдържа важни фактори на растежа, имунната защита, антиоксиданти, минерали и витамини, благодарение на които новороденото оцелява и започва да си изгражда защити срещу опасните въздействия на околния свят. Хранителни добавки с коластра, произведени от краве мляко, осигуряват подкрепа за имунната система при продължително боледуване, големи физически и психически натоварвания, за предпазване от вирусни инфекции по време на епидемии. За укрпването на имунитета добър резултат дават и комбинациите на коластра с водорасли.

Мнения и отзиви за и против

респивакс
Респивакс действа укрепващо на имунитета

* От bg-mamma.com:

  • Ника: “Ще се включа само да ти кажа,че аз съм пила Респивакс две поредни години и през този период не се разболях нито веднъж. На мен много ми помогна,боледувах често,но все пак съм възрастен човек. Дано да действа така и при твоето дете.”
  • Бел: “Да обаче аз не съм доволна от респивакса. След приема синът ми се разболя и то доста тежко. Досега не беше боледувал така – подути лимфни възли, болки в главата, температура.
    Споделих с педиатъра и тя ми каза, че и други майки са се оплаквали от същото и е възможно това да се дължи на употребата му.
    Свекърва ми по време на приема се разболя от пневмония, мъжът на сестра ми и той се разболя. На синът ми в последствие му откриха стрептокока пневмониа. И аз преустанових приема на респивакса. Не си струва риска, но вие решавате! ”
  • NiNkA: “Винаги по въпроса ще има две мнения,но едва ли се е разболяла от Респивакс-а.Дано на нас ни се отрази добре.”

* От bitovo.info:

  •  “Аз лично съм го ползвал и съм доволен. Както всяко лекарство и това трябва да се взема ако наистина има нужда, тоест ако ползата от него си заслужава евентуалните странични ефекти. Ако сте здрави не е нужно да разбивате сами имунната си система… но ако се боледува наистина често и организма е видимо изтощен, то Респивакс е много вероятно да се отрази добре на болния.”
  •  “респивакс” е меко казано shit (фекалия). Два пъти съм пробвал да го вземам и винаги получавах страхотна алергия. Не мерси.”
  •  “И аз съм чувала много противоречиви неща за респивакса. Мисля, че всеки трябва да решава сам за себе си, но като вземе предвид опита на другите – положителния и отрицателния.”

Странични ефекти и противопоказания

Респивакс е представен в пациентската листовка като продукт, който няма негативни странични ефекти. Не се препоръчва обаче през първите три месеца на бременността. Освен това е валидно предупреждението, че съдържа пшенично нишесте и не е подходящ за хора с цьолиакия.

За този имуностимулатор се откриват доста негативни мнения във форумите – в смисъл, че разболява, вместо да предпазва от сезонни заболявания и като цяло да подкрепя имунната система. Възможно е също да има оплаквания от алергични реакции – в сила е и предупреждението продуктът да не се приема при диагностицирани аавтоимунни заболявания.

С антибиотик

Респивакс може да се приема едновременно с антибиотици като част от комплексна терапия (puls.bg). Може да се прилага многократно и продължително – по схема, не създава привикване.

С алкохол

Комбинирането с алкохол е противопоказно.

При бременност

Продуктът не бива да се взема от бременни през първите три месеца, а след това – само под лекарски контрол.

Респивакс с противогрипна ваксина и при грип

Респивакс може да се приема в период, когато е поставена противогрипна ваксина – според специалистите това усилва ефекта й. Възможно е продуктът да се приема и по време на самото грипно заболяване, ако то се е случило. Респивакс няма лекарствени взаимодействия с негативен ефект и може да бъде част от общата терапия при вирусни заболявания.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Как се пие Авирон Рапид профилактично?

Мнения за Авирон Рапид. Как се пие профилактично? Или Тамифлу?

Какви мнения за Авирон Рапид имате? Как се пие Авирон Рапид профилактично? Авирон или Тамифлу? …

Едно мнение

  1. ДАРИНА

    Отлични резултати с Респивакс за цялата ми фамилия -един цял месец(октомври-ноември) и след това три месеца подред го пием по 10 дни с 20 дни прекъсване. Вече 20 – на години.Аз съм пила и Рибомунил – чудесен е, но доста по – скъп( като нашия Респивакс, но френско производство и схемата за прием е друга!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *