билки за отслабване
Билки за отслабване много - коя да изберем?!

Как да си изберем билки за отслабване?

Ето как се хранят онези грациозни създания, по чиито тела сме свикнали да въздишаме – балерините!

Правило 1 – една порция храна задължително се разделя и се консумира в рамките на две хранения;

Правило 2 – супата никога не се консумира заедно с останалите ястия, а винаги отделно;

Правило 3 – риба и месо също никога не се консумират заедно, защото са източници на различни белтъчини и трябва да се ядат отделно;

Правило 4 – млечни продукти трябва да се консумират, защото са полезни и защото носят на тялото много необходими вещества, но те задължително трябва да бъдат обезмаслени;

Правило 5 – майонеза никога не се консумира – тя няма място в менюто, ако е готова такава. Може да се консумира майонеза, приготвена в домашни условия от жълтък, малко сол и обезмаслено кисело мляко;

Правило 6 – по време на хранене не се пият никакви течности. Това трябва да става до 15 минути преди хранене и 2 часа след хранене;

Правило 7 – всеки ден трябва да се изпиват по поне 2 литра вода;

Правило 8 – солта е добре да се ограничи или напълно да се изключи от дневното меню. Допустими са малки количества и то морска или каменна сол. С тези 8 правила балерините успяват да са във форма – ефирни и леки.

Защо килограмите се връщат отново, след като с неистови усилия все пак ме успели да ги стопим?

Водещи диетолози са на мнение, че всички отслабващи допускат един и същи тип грешки и това ги проваля.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Първо – повечето отслабващи предприемат своите програми в отсъствие на достатъчно информация. Те или не са съвсем наясно с режима на диетата, или не знаят спецификата на процесите в собственото си тяло. А понякога и двете.

Дайте мнение и Вие тук!

В такива случаи няма гаранции, че опитът ще приключи успешно и че в хода му няма да си навредите по някакъв начин. Така например има млади жени, при които наднорменото тегло е фикция: т.е. те нямат такова, но някъде по тялото им има гънки, които ги дразнят и те искат да се освободят от тях.

Младите момичета например не са и чували, че има зони в човешкото тяло, където натрупването на известно количество мазнина е необходима. Освен това тялото е нещо индивидуално и никой не бива да има претенции да влезе в някакъв мним стандарт чрез излишна диета.

Жизнените процеси у всеки организъм протичат специфично; каква диета е най-подходяща за вас може да каже само специалист след подробно изследване. В противен случай самодейно може да изберете вариант, който няма да ви свърши работа.

Например популярната монодиета не е за всички; при някои хора съпротивата на организма срещу нея се изразява в това, че започва усилено трупане на мастни депа и ефектът от отслабването е обратен. Грешка е също да се запази по време на диета обичайното количество сол в храната.

Солта задържа течностите, а това блокира програмата за изгаряне на мазнините. Абсолютно неправилно е и ограниченото поемане на вода! Програмата ви за диетично хранене може да е построена много правилно, но ако забравите да пиете вода, и то не по-малко от 2.5 литра дневно – от усилията ви няма да има резултат!

За Марта Савова

Марта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: [email protected]За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Диета за отслабване без хляб и сладко

Отслабване без хляб и сладко. Диета без газирано и производни на тесто

Най-лесно и бързо се постига отслабване чрез спиране на сладко, газирано, хляб и всякакви храни …

Едно мнение

  1. Пила съм гръмотрън и е малко неприятна отварата, но се понася. Не бях постоянна и не знам дали има ефект, а после забременях и я спрях. За грейпфрута мога да кажа, че е полезен и убива апетита, а и е вкусен. Спирулината е безумно полезна и не знам дали помага за регулиране на теглото, но е достатъчно, че подобрява метаболизма. С майчиния лист трябва да се внимава, защото може да ни навреди и обезводни. Той идва на помощ при запек по-скоро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!