утайка от кафе против целулит
Използването на утайка от кафе против целулит е козметично решение, което все още не е особено популярно сред представителките на нежния пол

Използване на утайка от кафе против целулит

Използването на утайка от кафе против целулит е козметично решение, което все още не е особено популярно сред представителките на нежния пол

Кафето отдавна присъства като важна съставка в различни маски и други продукти за тяло, които всеки може да приготви сравнително лесно дори и в домашни условия, и по-специално се използва неговата утайка.

Това е така, тъй като последната представлява естествено козметично средство за пилинг на кожата, чрез което ефективно се премахват вече мъртвите кожни клетки, а наред с това тя има и много тонизиращо действие, дължащо се на съдържащия се в нея кофеин.

утайка от кафе против целулит
Използването на утайка от кафе против целулит е добро козметично решение

Този благотворен ефект може да се усили още повече чрез прибавяне на малко количество захаросан мед или на няколко капки зехтин (ако става въпрос за по-сух тип кожа).

Прилагането на този естествен пилинг на лицето няколко пъти седмично е достатъчно, за да освежи значително уморената кожа и подпухналите очи, възвръщайки техния здрав вид.

Съдържащият се в кафето кофеин е важна съставка в редица козметични продукти, прилагани срещу целулит, тъй като действа здравословно на кожата.

Използването на утайка от кафе против целулит става, след като се смесят две части утайка с една част вода, и към получена смес се добавят няколко капки етерично масло от чаено дърво (допълнително стимулиращо клетъчното кръвообращение).

Дайте мнение и Вие тук!

Тази каша се нанася с кръгови движения по проблемните места по тялото, като се използва четка или ръкавици за баня.

Желаният ефект няма да бъде постигнат незабавно, но системното прилагане на утайка от кафе против целулит не след дълго ще даде търсения резултат.

Непременно погледнете и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2018/06/14/%D1%86%D0%B5%D0%BB%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%82-%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%B6/

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Всяка трета жена има целулит. Антицелулитни процедури

Ето как да действаме: Борбата с целулита и наднорменото тегло днес придобива глобални форми. Масажи, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *