рецепти за целулит
Можем ли да се спасим с домашни рецепти за целулит?

Домашни рецепти за целулит

Целулитът, както е известно, е специфично изменение на мастната тъкан в кожата; изразява се в промяна на външния вид – кожата придобива вид на портокалова кора. Спасяването от целулит е цяла сага; препоръчват се какви ли не средства, сред които достойно място заемат множество домашни рецепти за целулит.

Задържането на течности, което се свързва с целулита, всъщност е само част от проблема – но твърде съществена.

Това не е чисто естетичен проблем, а функционален и решаването му не може да стане само с диета или специална гимнастика. Нужно е комплексно въздействие, към което са ориентирани множество домашни рецепти за целулит.

Целулитът, накратко казано, е състояние, при което мазнините са буквално заключени в бедрата, задните части и ръцете, обясняват от medikforum.ru.

Тъканта на колагена в тези зони е организирана в нещо като пчелни килийки – вместо да е кръстосващи се влакна. Килийките се запълват постепенно с мастни утайки, богати на токсини – именно те разпъват кожата нагоре и встрани и й придават специфичния портокалов релеф.

Променената колагенова структура възпира циркулирането на телесни течности. Хормоните, които извеждат мазнините и токсините от тялото, не могат да достигнат до проблемните зони – това би решило проблема. Всички домашни рецепти за целулит са опит описаната ситуация да се превъзмогне.

Сайтът web-zdrav.ru препоръчва като подготовка за изпълнение на домашни рецепти за целулит всеки ден вкъщи да се правят по 100 свободни скока: без бързане и без опит за рекорд на височина. Леките подскоци подготвят тялото за разбиване на променената колагенова структура.

Тази гимнастика може да се съчетае с настойка от магданоз, която се приготвя по следния начин: 2 супени лъжици магданоз се заливат с чаша гореща вода. Съдът се похлупва и след пет минути настойката се прецежда и изпива на бавни глътки. Процедурата се повтаря всеки ден в продължение на две седмици.

рецепти за целулит
Масажът с мед помага при целулит

Ето още домашни рецепти за целулит, предложени от ilеdy.ru: заложете на масаж с мед. Намажете проблемните участъци от кожата с мед и масажирайте с леки движения.

Не натискайте и не “пошляпвайте”, защото може да си причините спукване на капиляри. Масажът продължава не повече от 15 минути.

След процедурата съберете внимателно използвания мед и ще забележите, че той е променил цвета си – потъмнял е от изтеглените от клетките мазнини и токсини. Тялото се измива грижливо с топла вода; още след първата процедура кожата се усеща много по-еластична, мека и гладка.

Дайте мнение и Вие тук!
Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

„Интересен ефект има от домашни рецепти за целулит с използването на хума. За вана с хума са необходими 500 грама бяла или синя глина, които се размиват и прибавя в пълната с топла вода вана. Останете във ваната не повече от 15 минути, след което измийте тялото с чиста топла вода.

Хумата има способността да изтегля и неутрализира мазнини, да блокира възпалителни процеси и да съдейства за насищането на клетките с чиста вода.

рецепти за целулит
Можем ли да се спасим с домашни рецепти за целулит?

С хума могат да се направят и компреси върху засегнатите от целулит участъци: хумата се разрежда с минерална вода до консистенция на гъста сметана. От тази кашичка се взема и се намазват целулитните участъци. Увиват се със стреч фолио, отгоре се слага одеяло.

С този глинен компрес трябва да престоите половин час. Следва щателно измиване с топла вода. Видим ефект се получава, ако процедурата се повтори общо 10 пъти.

Глинените компреси се поставят през ден; в резултат целулитът отстъпва, кожата видимо подобрява еластичността си, става гладка и сияйна.

Вижте и тези начини за премахване на целулит ТУК:

https://www.lekar.bg/2018/06/16/%D1%86%D0%B5%D0%BB%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%82-%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

мака

Мака: перуанска суперхрана, цяр или афродизиак?

Какво е мака: растението и съставките му. Как да се използва за цяр – дози …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *