билка за очите
Магданозът помага в ролята си на "женска" билка за очите

Магданозът – полезна билка за очите

Магданозът е ефикасна билка за очите, помага срещу умората и стреса

Всекидневно сме подложени на силен стрес и напрежение, който често рефлектира на здравословното ни състояние. Прекалената работа с компютър пък води до болки в главата, а оттам се засяга и зрението. И тук трябва да вземем мерки – ние ще ви посъветваме да прибегнете до някоя полезна билка за очите.

В народната медицина магданозът е сред най-прилаганите средства за подобни случаи. Това е една от най-ефективните билки и използването й ще доведе до положителна развръзка. За целта е хубаво да използвате сок от магданоз. Специалистите са установили. че той много помага при лечение на проблеми с очите, както и при слабост в тях, катаракта, язва на роговицата и конюктивит.

Магданозът е полезна билка за очите, тъй като е богат на витамин С – само в 20-ина  грама от него се съдържа необходимата дневна доза за възрастен човек. Освен това съдържа още желязо, калий, калций, фосфор, цинк, каротин, витамините В1, В2, К, РР.

билка за очите, магданоз
Магданозът помага в ролята си на „женска“ билка за очите

За да предотвратите катаракта или иначе казано – потъмняването на лещата на окото, трябва да изварите една връзка магданоз. След това я разделете на две и я наложете върху очите си. Същевремнно изпийте като чай водата, с която сте го варили.

Дайте мнение и Вие тук!

Вижте как помага магданозът при болна простата ТУК:

https://www.lekar.bg/2008/12/25/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%B4-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B7/

За Антон Василев

Прочети още

Ползи от ядене на киноа, рецепти

Рецепти с киноа: Как се приготвя правилно. Ползи, салата, кюфтета

Какво е киноа; ползи и употреба. Как правилно да готвим и консумираме екзотичния продукт. Има …

Едно мнение

  1. Магданозът също има избелващ за кожата ефект. Наистина е полезен и го обожавам най-много пресен на салата.
    Ето и мехлема, за който споменавам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.