Успешно лечение на алопеция с хапчета срещу артрит!

Учени от Йейл успяха да възстановят косата на напълно оплешивял млад мъж, страдащ от алопеция. Ефективното лечение на алопеция е постигнато благодарение на медикамент срещу артрит.

лечение на алопеция

Така според изданието е изглеждал пациентът преди да започне лечение на алопеция…

25-годишният пациент развил алопеция в толкова тежка форма, че изгубил не само косата си – напълно обезкосмено било цялото му тяло, свидетелстват от medikforum.ru.

За лечението на този млад човек американските учени използвали лекарствения продукт тофацитиниб – нов продукт срещу артрит.

След осеммесечно приложение на противоревматичното средство пациентът бил щастлив да се радва на новопоникналата си коса.

Такава била тя преди да се разболее и преди успешното лечение от алопеция.

Ръководителят на експерименталното лечение, д-р Брет Кинг е заявил в интервю, че екипът му на практика е постигнал прогнозираните резултати.

За него случаят на излекувания пациент е революционна крачка – всеки знае колко упорити са подобни страдания, които те връхлитат изневиделица и не знаеш дали някога ще успееш да се спасиш от последиците им.

Точната диагностика установила, че младият човек страда и от артрит и че той, както и кошмарната алопеция, е на автоимунна основа. Научният екип развил хипотезата, че двете заболявания могат да бъдат атакувани паралелно и че е възможно успешно лечение на алопеция чрез модерния цяр срещу артрит.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма
лечение на алопеция

…И след петмесечно лечение на алопеция

В момента медикаментът тофацитиниб се използва успешно не само като лек срещу артрит, но и при лечение на алопеция и псориазис.

Преди да бъде приложен в описания случай, този медикамент срещу артрит е бил тестван чрез експеримент с лабораторни гризачи. Оплешивелите от алопеция мишки се сдобили с нова козина след лечението с тофацитиниб.

Снимките на нашия пациент наистина изглеждат впечатляващо в ракурсите “преди” и “след”. Човек си мисли дали наистина това са фотографии на един и същи пациент?

Препаратът тофацитиниб – вълшебният лек срещу артрит, все още не е разрешен за употреба в много европейски страни, включително в България. Аргументи – не се знае много за възможните странични ефекти от приложението му, особено в дългосрочен план.

До момента подобни резултати с лечение на алопеция не са постигани с нито едно лекарствено средство и затова интересът към него е напълно оправдан.

Излекуваният пациент е приемал споменатия лек тофацитиниб, по такава схема: 10 мг дневно в продължение на два месеца, и по още 15 мг на ден през следващите три.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Успешно лечение на алопеция с хапчета срещу артрит!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *