лечение на алопеция
...И след петмесечно лечение на алопеция

Успешно лечение на алопеция с хапчета срещу артрит!

Учени от Йейл успяха да възстановят косата на напълно оплешивял млад мъж, страдащ от алопеция. Ефективното лечение на алопеция е постигнато благодарение на медикамент срещу артрит.

лечение на алопеция
Така според изданието е изглеждал пациентът преди да започне лечение на алопеция…

25-годишният пациент развил алопеция в толкова тежка форма, че изгубил не само косата си – напълно обезкосмено било цялото му тяло, свидетелстват от medikforum.ru.

За лечението на този млад човек американските учени използвали лекарствения продукт тофацитиниб – нов продукт срещу артрит.

След осеммесечно приложение на противоревматичното средство пациентът бил щастлив да се радва на новопоникналата си коса.

Такава била тя преди да се разболее и преди успешното лечение от алопеция.

Ръководителят на експерименталното лечение, д-р Брет Кинг е заявил в интервю, че екипът му на практика е постигнал прогнозираните резултати.

За него случаят на излекувания пациент е революционна крачка – всеки знае колко упорити са подобни страдания, които те връхлитат изневиделица и не знаеш дали някога ще успееш да се спасиш от последиците им.

Точната диагностика установила, че младият човек страда и от артрит и че той, както и кошмарната алопеция, е на автоимунна основа. Научният екип развил хипотезата, че двете заболявания могат да бъдат атакувани паралелно и че е възможно успешно лечение на алопеция чрез модерния цяр срещу артрит.

Дайте мнение и Вие тук!
лечение на алопеция
…И след петмесечно лечение на алопеция

В момента медикаментът тофацитиниб се използва успешно не само като лек срещу артрит, но и при лечение на алопеция и псориазис.

Преди да бъде приложен в описания случай, този медикамент срещу артрит е бил тестван чрез експеримент с лабораторни гризачи. Оплешивелите от алопеция мишки се сдобили с нова козина след лечението с тофацитиниб.

Снимките на нашия пациент наистина изглеждат впечатляващо в ракурсите “преди” и “след”. Човек си мисли дали наистина това са фотографии на един и същи пациент?

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Препаратът тофацитиниб – вълшебният лек срещу артрит, все още не е разрешен за употреба в много европейски страни, включително в България. Аргументи – не се знае много за възможните странични ефекти от приложението му, особено в дългосрочен план.

До момента подобни резултати с лечение на алопеция не са постигани с нито едно лекарствено средство и затова интересът към него е напълно оправдан.

Излекуваният пациент е приемал споменатия лек тофацитиниб, по такава схема: 10 мг дневно в продължение на два месеца, и по още 15 мг на ден през следващите три.

За Марта Савова

Марта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: [email protected]За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Конско мазило. Мнения за крем Рефригеранс цена

Ветеринарен Рефригеранс. Конско мазило за кръст

Откъде се купува ветеринарен Рефригеранс? Как се полза прочутото конско мазило за кръст? Аналози, приложение. …

Едно мнение

  1. kak poracetsa menya u balgariya

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *