алое арборесценс
Алое арборесценс лекува човечеството от 3000 години

Как да се лекуваме с алое арборесценс

Алое арборесценс (aloe arborescens mill) е един от вълшебните дарове на природата. Сокът от пресните листа на алое арборесценс е богат на ферменти и витамини и притежава бактерицидно действие.

От алое може да се приготвя гел за вътрешен прием, прави се и суха маса за влагане в лекарствени и козметични продукти.

Какво е алое арборесценс? Това е едно вечно зелено дървовидно растение с месести листа, които могат да достигнат дължина до 40 сантиметра. Родината му е Южна Африка, но в домашни условия е разпространено по цял свят.

Алое арборесценс има слабително действие. От листата му се приготвя специален екстракт с биогенни стимулатори, които повишават жизнените функции на болния организъм. Сокът от алое арборесценс притежава бактерицидни свойства и има добро приложение.

В медицинската практика екстракт от алое се приема вътрешно при атоничен хроничен запек в малки дози – за подобряване на чревната перисталтика. Слабителното действие настъпва около осем часа след приема.

Прахчета със сух екстракт от алое арборесценс от 0.05 до 0.2 грама се препоръчват в подобни случаи. Върши работа и настойка, от която се вземат 10 до 20 капки преди ядене.

Вижте и фундаменталния материал за алое вера.

При хронични гастрити, придружени със запек, язва на стомаха, инфекциозни заболявания с поражения върху стомашно-чревния тракт и за подобряване на апетита се приемат по 5-10 мл сок от пресни листа на алое арборесценс. Сокът трябва да се пие веднага след получаването му половин час преди хранене, 2-3 пъти на ден. Очевидно лечението с алое арборесценс иска доста време и внимание.

Външно сокът от пресни листа на алое арборесценс се прилага за лечение на гнойни рани, изгаряния и различни възпалителни заболявания на кожата. В офталмологията се практикуват инжекции с екстракт от алое – правят се подкожно и имат лечебен ефект при конюнктивити и помътняване на стъкловидното тяло.

Дайте мнение и Вие тук!

Експертите на www.web–zdrav.ru отблязват, че продуктите от това растение имат лечебен ефект при бронхиална астма, язва на стомаха и на дванадесетотопръстника.

От сока на алое арборесценс се приготвя лечебна емулсия по следната технология: листата се държат на тъмно при температура 6-8 градуса в продължение на 12 дни. Отделеният след това сок се смесва с евкалиптово масло и се използва външно за поразени кожни участъци при лъчева болест.

Демир бозан за безсъние

Тези лечебни свойства на алое арборесценс са били известни още преди 3 000 години. В Древен Египет, Индия, Гърция и Италия подобни мазила лекували изгаряния, незарастващи язви и рани.
Пресният сок от алое арборесценс е познато от древността средство за стимулиране на апетита.

алое арборесценс
Алое арборесценс лекува човечеството от 3000 години

В руската народна медицина с пресни листа от алое арборесценс се церят главоболие, невралгии и други болки. Смесено с мед и мазнина се прилагат за лечение на туберкулоза. При лошо храносмилане и за регулиране на цикъла се препоръчват по 8-10 капки на прием.

В китайската медицина продуктите от алое арборесценс са част от противотуберкулозната терапия, прилага се при заболявания на кръвоносните съдове, при аменорея и смущения в климакса.

Препаратите от алое арборесценс обаче са противопоказани при заболявания на жлъчката и черния дроб, при хемороиди, цистит и бременност.

За Марта Савова

Марта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: [email protected]За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Болен стомах, симптоми. Меню, болести. Кой лекар ще помогне?

Болен стомах, симптоми. Меню, болести. Кой лекар ще помогне?

Как разбираме, че имаме болен стомах? Кое примерно меню е добро за справяне с проблема. …

3 коментара

  1. Звучи страхотно, но някой може ли да ми препоръча таблетки, който съдържат алое вера и могат да се пият профилактично, тъй като често имам проблеми със запека.

  2. И аз имах подобни проблеми, но един приятел ми препоръча Натуралакс. Съдържа алое Вера и има доста добър очистителен ефект.

  3. Алое Вера е 3 пъти по-слаб от алое арборесценс. Отглеждайте арборесценса в къщи и пролет и есен може директно да го консумирате преди хранене. 2см. от него ,без бодлите с малко топче, колкото черешка суров мед си го сдъвчвате добре и го ядете 2- 3 пъти дневно.Онази рецепта ,дето е в интернет с меда и виното не е оригиналната. Истинската рецепта е на падре Заго – с алое арборесценс ,мед и зърнен алкохол-уиски ,водка…Аз си го ям директно само с мед ,защото горчи пък си имам и 50 растения от него.|Имам и Алое Вера ,но само за асортимент ,ако не ми достигне арборесценса някога.Билкови продукти си приготвям сама -не вярвам в готовите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *