страхова невроза, бабини рецепти против страх и топ билки
Страдащите от тази страхова невроза изпадат в паника

Лечители на страхова невроза, бабини рецепти против страх и топ билки

Билки ще ви помогнат при лечение на страхова невроза, има и конкретни лечители, които могат да ви свършат работа.

От страхова невроза страдат хора със слаба нервна система. Заболяването се получава след преживени стресови ситуации като загуба на близък човек, битова злополука или катастрофа, голям стрес причинен от борбата за оцеляване в икономическата криза в България, продължително изтощаване от недостатъчно сън, стрес на работното място, безизходицата с проблемите в живота, силна уплаха и т. н.

При страхова невроза болния чувства натрапчив и непреодолим страх например при преминаване на мост над река, стоене на високо, от качване по стълба, от хора, които мисли за злонамерени, страх от самотата, от тъмнината и други. Страдащите от болестта чувстват безпокойство, главоболие, отпадналост, безсъние, сърцебиене, гадене, възбуда и други подобни усещания. При тежките случаи може да има много лошо развитие, а леките могат да се излекуват.

Страдащите от страхова невроза трябва да избягват причинителите на състоянието им и да променят живота си като например си лягат рано, не по-късно от 22 часа, правят гимнастика и по възможност по-сериозно да се занимават със спорт укрепващ мускулите и общо здравето.

Бабини рецепти за страхова невроза

Болният да взема 3 пъти на ден 20 минути преди ядене бучка захар със следната смес от билки: валерианова тинктура 20 г, тинктура от глог 20 г и от мента 20 г. Накапват се 20 капки от тази смес върху бучката захар и се изяжда.

След тази билкова смес с бучка захар следва да се изпие запарка от следната смес: липов цвят, леонурус, риган, хмел (шишарки), глог (плод и цвят), върбинка (листа и цвят) и маточина по 50 г, страшниче (листа и цвят) и босилек по 100 г. От изброените билки се вземат 2 супени лъжици с една чаеана лъжичка кори от портокал и киснат в половин литър вряща вода за една вечер. Запарката се прецежда сутринта и се пие по 75 мл 10 минути след вземането на сместа с бучката захар.

Болният може да пие през деня и отвара от шипка и лайка.

Bilki-pri-strahova-nevroza-–-lavandula-e1663908947370
Една от полезните билки при страхова невроза е лавандулата.

Освен тези билкови рецепти е добре да се вземат женшен, маточина, валериана, лавандула, жълт кантарион (само вечер), които могат да се ползват без или с описаната рецепта. Освен тях полезни са и отварите от билките пасифлора и Кава Кава с латинското название Piper methysticum. Те се пият по отделно според инструкциите за тях. Корените от валериана действат подобно на билката Кава Кава.

Добре е да се ползва диета, която да не възбужда нервната система, а такава е вегетарианската. При по-тежките случаи на страхова невроза да се следи за запек и ако болният има такъв, да прибегне до една две клизми с половин литър вода. Препоръчва се и билковият комплекс Демир Бозан. Вижте подробности ТУК: Демир бозан и истории “Как се излекувах от страхова невроза”!

Лечители на страхова невроза

В България има много лечители, които могат да помогнат за страхова невроза. Това става предимно чрез леене на куршум, но някои правят терапия по телефона или пък препоръчват билки. Ето най-добрите от тях с техните координати

  • Баба Велика от Лозен
  • Баба Цвета от Катуница
  • Евелина Лютова
  • Баба Себахат от Пловдив
  • Снежана Димитрова
  • Баба Юлия от Крибул
“Фигурин

Повече подробности за тях и техни координати за връзка и записване ще намерите в този материал на Чудеса.Нет ТУК: За специалистите по леене на олово (куршум).

Дайте мнение и Вие тук!

Още по темата на сайта:

И зеленчуците причиняват страхова невроза?!

Младата британка Вики Ларъкс страда от изключително рядка страхова невроза: тя има т.н. лаканофобия. Страхува се от всичко, отгледано в зеленчуковата градина.

При такава страхова невроза е много лесно да разбереш, че всяко хранене за Вики е истинско мъчение, разказват от medikforum.ru. Особено сега, когато пресните зеленчуци присъстват твърде осезаемо в менюто ни. При Вики е драма, ако пред очите й попадне някоя тиквичка или домат: буквално я тресе от нейната страхова невроза! Веднага следва пристъп на паника.

От години тази млада жителка на Портсмут се храни на особена диета: месо, картофи, зърнени закуски и малко ябълки. Заради своята страхова невроза Вики Ларъкс отказва дори “декоративни” парченца морков или краставица.

“Винаги съм изпитвала необясним страх при вида на всякакви зеленчуци” – признава Вики. Нейната страхова невроза се проявила още в детството. Майка й редовно приготвяла задушени зеленчуци и обичала да сервира здравословни блюда с моркови и грах. Всеки път на масата ставали скандали – първата работа на Вики винаги била да изхвърли от чинията си всяка подобна добавка. С възрастта момичето започнало да си дава сметка, че тук нещо не е наред – тя не просто не обичала зеленчуци, а ги възприемала като заплаха и изпитвала страх при вида им. “Някои хора не обичат гъби, други царевица – коментира още Вики. – Но при мен това не е нелюбов, нехаресване на зеленчуците”.

страхова невроза
Страдащите от тази страхова невроза изпадат в паника от вида и миризмата на зеленчуци

Разбира се, накрая се стигнало до специалист и станало ясно, че момичето има такава необичайна страхова невроза. Всеки път при вида на някакви зеленчуци пулсът й се ускорявал и я обземала паника; при това не било задължително зеленчуците да са в чинията й, а просто да ги съзре. Вики си дава сметка, че нейната страхова невроза за мнозина може да е смешна, но тя наистина страда всеки път, когато види някакъв зеленчук. Какво ще си помислите за страхова невроза, от която всеки стрък магданоз или броколи се възприемат като заплаха?

Макар да ни се струва необичайна тази страхова невроза на Вики, само във Великобритания от нея са болни няколко хиляди човека. С лечението на разстройството се занимават психиатри. Терапията включва психологическо препрограмиране на органичните реакции към…зеленчуци – главният дразнител при тази страхова невроза.

Първоначално публикувано на:26.05.2014 @ 9:52

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

лечение и симптоми на заболяването анорексия.

Кога и защо боледуваме от анорексия

Симптоми и снимки на болни от анорексия. Обичайното лечение. Истории. Анорексия и щитовидна жлеза. Има …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *