Cena Na Operacia Za Otslabvane
Цена на операция за намаляване на стомаха

Операцията за намаляване обема на стомаха. Толкова ли е просто? Цена в Русия

Подробен материал за последствията от операция за намаляване обема на стомаха и съпътстващата я диета и начин на хранене.

След такава операция се препоръчва да се изключи приемането на алкохол, чай, кафе, кола. Силно трябва да се ограничи консумирането на сурови зеленчуци и плодове, на захар и захарни продукти, заради нарушената поносимост.

Този вид операции имат два общи момента: на хората се намалява размерът на стомаха и се налага преустройване на стомашно-чревния тракт по пътя на изключване на голяма част от тънкото черво.

В резултат на това човек не само се нуждае от малки порции, но се нарушава и усвояването на хранителни вещества. Бързо се губи теглото (за две години след операцията се губи 60 процента от теглото), а случаите на повторно качване на тегло са много по-редки, отколкото при рестриктивните методи.

Всички операции са сложни, защото е забелязано повишаване на риска от възникване на усложнения както по време на операцията, така и в следоперативния период. Във връзка с това, подобни операции обикновено се назначават само тогава, когато не са проработили рестриктивните методики.

Повечето хора, подложили се на такава операция, се налага до края на живота си да приемат минерални вещества и витаминни добавки. В някои случаи може да се наложи повторна операция за отстраняване на активния участък на тънкото черво.

Операция гастрален пръстен

Една от популярните операции на стомаха е гастрален пръстен. Нейната цена варира между 5500 и 6500 евро. По-горе в снимката сме дали някакви цени за операция за намаляване на стомаха. Цените са в рубли, защото са достъпни в Русия. Най-високата стига до 3-4000 лева. Но има и допълнителни услуги, които ще ви струват доста повече пари. Ако и вие имате поглед върху цените на подобни услуги, както и къде се предлагат най-добрите в България, споделете ТУК!

МЕДИЦИНСКА СПРАВКА.

Съществуват няколко вида рестриктивни методики, но всички те се базират на един принцип: работещата част на стомаха се намалява, в резултат на което човек може да приеме ограничено количество храна. Част от операцията може да се проведе лапароскопски (чрез малки разрези). Измененията, настъпващи в организма, обикновено са обратими.

Ако впоследствие се окаже, че не ви харесва да имате еластичен пръстен на стомаха, той може да се махне. Обикновено след операцията, човек за едно ядене може да изяде не повече от купичка храна, която на всичко отгоре трябва добре да се сдъвче. Рестриктивните методики за разлика от малоабсорбиращите дават 30-40 на сто намаляване на теглото.

Бариатричните операции и липосукцията не са панацеята на наднорменото тегло. Те могат да помогнат да се намали теглото, но хирургът прави операция на стомаха, а не на мозъка. И за да даде резултат операцията, човек трябва да промени и начина си на живот.

Дайте мнение и Вие тук!

ПРИЕМАНЕТО НА МАЗНИНИ ТРЯБВА ДА СЕ ОГРАНИЧИ ДО 35 Г ДНЕВНО.

“Фигурин

Трябва също така да се отбележи, че сериозно ограничение на храненето трябва да има не само в следоперативния период, който продължава не по-вече от 1-2 месеца, но и след това.

Препоръчва се да се изключи приемането на алкохол, чай, кафе, кола. Силно трябва да се ограничи консумирането на сурови зеленчуци и плодове, на захар и захарни продукти, заради нарушената поносимост.

Приемането на мазнини трябва да се ограничи до 35 г на ден, а порцията в купичката трябва да се яде бавно, не по-малко от 30 минути, като добре се сдъвква. Може да се наблюдава лоша поносимост към месни продукти.

Подобен род ограничение в храненето често е причина за срив по време на обичайни диети, но при човек, който е използвал един от посочените методи за възвръщане към нормално хранене, се налага още една операция.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Какво е диафрагма? Къде се намира Болести на диафрагмата Възпаление на диафрагмата Как се прави диафрагмено дишане?

Диафрагма

Диафрагмата е куполна, мускулна и влакнеста структура, отделяща гръдната кухина, в която се намират сърцето …

2 Мнения

  1. Здравейте…аз съм оперирана със същата операция изрязване на стомаха и мога да кажа от личен опит че е много трудно с храненето след това почти от всичко повръщам и нямам никаква жизненост и сили …искам да попитам това нормално ли е ???? ????

  2. Здравейте , Емилия . Обмислям да си направя такава операция . Имам познат , който се оперира и се чувства добре . Ще се радвам да ми споделиш как си . Ралица Лепоева съм във фейсбук . Благодаря !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *