Политика за поверителност

Един съвет за хората, които не биха желали личните им данни да се ползват от когото и да било:

Защитата на вашите лични данни е много важна за нас. Ще предприемем подходящи технически и организационни мерки за защита на вашите данни. Но не забравяйте, че вие сте собственик на тези данни. Колкото по-малко информация сте предоставили, толкова повече контрол имате. Например ако искате да сърфирате анонимно и не желаете сърфирането Ви да бъде анализирано от нас и нашите доставчици на услуги, трябва да направите съответните настройки в своя браузър. Докато не направите настройките, много доставчици ще събират предоставената от вас информация. Само в редки случаи може да се създаде лична референция, въпреки че можете да сърфирате например в режим „инкогнито“ с Google Chrome или в “ Private mode “ с Firefox.

Но да преминем към конкретната ни политика за поверителност:
Дата на влизане в сила: 01.10.2015
Последна промяна: 22.05.2018

Задължителна информация за правата на лицата по защита на личните данни

Информация относно дружеството, което обработва данните Ви

Наименование: „Фарма Витал“ ЕООД
ЕИК/БУЛСТАТ: 200869677
Регистрация по ДДС: BG200869677
Седалище и адрес на управление: гр. София, ж.к. „Сухата река“, бл. 212, ап. 212
Адрес за кореспонденция: София 1113, п. к. 19, за Георги Календеров
Телефон: +359 888 571 981
E-mail: reklama@lekar.bg
Уебсайт: http://www.lekar.bg/

Информация относно компетентния надзорен орган защита на личните данни

Наименование: Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон: 02 915 3 518
Интернет страница: www.cpdp.bg


“Фарма витал” ЕООД (Наричано по-долу за краткост “Администратор” или “Дружеството”) осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 01 октомври 2015 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни. Настоящата информация има цел да ви информира за всички аспекти на обработката личните ви данни от Дружеството и правата, които имате във връзка с тази обработка.


Основание за събиране, обработване и съхраняване на вашите лични данни

Чл. 1. Администраторът събира и обработва Вашите лични данни във връзка с използването на уебсайта http://www.lekar.bg, сключване на договори с дружеството на основание чл. 6, ал. 1, Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR), и по-конкретно въз основа на следното основание:

  • Изрично получено съгласие от Вас като клиент;
  • Изпълнение на задълженията на Администратора по договор с Вас;
  • Спазване на законово задължение, което се прилага спрямо Администратора;
  • За целите на легитимните интереси на Администратора или на трета страна.

Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на вашите лични данни

Чл. 2. (1) Ние събираме и обработваме личните данни, които Вие ни предоставяте във връзка с използването на използването на уебсайта и онлайнмагазина http://www.lekar.bg и сключване на договор с дружеството, включително за следните цели:

  • създаване на профил и предоставяне на пълна функционалност при използването на онлайн магазина;
  • извършване на поръчки и закупуване на продукти и услуги;
  • индивидуализация на страна по договора;
  • счетоводни цели;
  • статистически цели;
  • защита на информационната сигурност;
  • обезпечаване на изпълнението на договора за предоставяне на съответната услуга;
  • участие в събития и обучителни семинари, организирани от дружеството;
  • участие в провеждане на игри, томболи, рекламни кампании;
  • изпращане на информационен бюлетин при изразено от Вас желание.

(2) Ние спазваме следните принципи при обработката на Вашите лични данни:

  • законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;
  • ограничение на целите на обработване;
  • съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;
  • точност и актуалност на данните;
  • ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;
  • цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.

(3) При обработването и съхранението на личните данни, Администраторът може да обработва и съхранява личните данни с цел защита следните си легитимни интереси:

  • изпълнение на задълженията си към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи.

Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява нашето дружество

Чл. 3. Дружеството извършва следните операции с предоставените от Вас лични данни за следните цели:

  • Изпращане на информационен бюлетин (нюзлетър) – целта на тази операция е администриране на процеса по изпращане на бюлетини до клиентите, които са заявили, че желаят да получават. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни, провеждането на оценка на въздействието не е необходимо извършването на оценка на въздействието на операцията.

Чл. 4. (1) Администраторът обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания:

  • Данни за регистрация и получаване на бюлетин (имена, е-mail)
    • Цел, за която се събират данните:
      1. Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него,
      2. за целите на регистрация на потребител в онлайн магазина, както и
      3. за изпращане на информационен бюлетин.
  • Данни за получаване на бюлетин (имена, е-mail)
    • Цел, за която се събират данните:
      1. За изпращане на информационен бюлетин.
    • Основание за обработка на личните Ви данни – Данните Ви за изпращане на информационен бюлетин се обработват на основание дадено от Вас изрично съгласие – чл. 6, ал. 1, б. (а) GDPR.

Кога, как и защо събираме вашите данни

За да можем да ви предложим нашите услуги ние трябва да събираме, обработваме, съхраняваме и понякога дори да споделяме различни лични данни.

По-долу можете да видите от кои ваши данни се нуждаем, за какви цели и при какви обстоятелства ги споделяме с други.

Личните данни са информация, пряко или косвено свързана с вашата личност, като например име и фамилия, адрес, телефонен номер, дата на раждане, данни за местоположение или имейл адрес.

Моля, предоставяйте ни само толкова информация, от колкото се нуждаем.

Тъй като искаме да ви дадем добър обзор на детайлите, използваме табличната форма. Смятаме, че това ще ни даде възможност да ви предоставим информацията в прозрачна, разбираема и лесно достъпна форма на ясен и прост език.

По-долу бихме искали да ви покажем кои от вашите данни събираме. Тъй като има различни видове данни, ги групирахме в категории данни, тъй като смятаме, че така информацията е по-разбираема.

Лични данни, които събираме, когато посещавате нашия уебсайт

Когато отворите нашия уебсайт като гост събираме следните лични данни:

Категории данни Обяснение
Информация за устройството Идентификационния номер на устройството, операционната
система и съответната версия или други идентификатори
на устройства
Данни за връзката Време, дата и продължителност на използването на
уебсайта, произхода, съответния IP адрес и други данни
от протокола

Тази информация се събира, за да ви покаже посетения уебсайт. Също така се ограничаваме до абсолютно необходимото, за да гарантираме, че спазваме принципа на обработка на данни, а именно минимизиране на данните .

Информация за нашите „бисквитки“

Определение на „бисквитки“ и какви „бисквитки“ използваме

За да направим посещението на нашия уебсайт / приложението привлекателно и да позволим използването на определени функции, използваме така наречените „бисквитки“ на различни страници. Това са малки текстови файлове, съхранени на вашето устройство. Някои от „бисквитките“, които използваме, се изтриват след края на сесията на браузъра, т.е. след затваряне на браузъра ви (така наречените бисквитки за сесии). Други „бисквитки“ остават на устройството ви и позволяват на нас или на нашия партньор да разпознават браузъра ви при следващото ви посещение (постоянни „бисквитки“). Можете да настроите браузъра си така, че да сте информирани за настройката на „бисквитките“ и да решите индивидуално да ги приемете или да изключите приемането на „бисквитки“ за конкретни случаи или като цяло. Не приемането на „бисквитки“ може да ограничи функционалността на уебсайта / приложението ни.

Какви категории „бисквитки“ съществуват?

Строго необходими „бисквитки“
са необходими, за да можете да разглеждате уебсайт / приложение и да използвате неговите функции. Без тези „бисквитки“ функционалността не може да бъде гарантирана, като например действия, предприети по време на посещението (например въвеждане на текст), дори когато навигирате между страниците на сайта.

Функционалните „бисквитки“
позволяват на уебсайта / приложението да запазва информацията, която вече е предоставена (като потребителско име, избор на език или местоположение) и да подобри способността на потребителя да предлага лични функции. Тези „бисквитки“ събират анонимна информация и не могат да следят движенията ви на други уебсайтове.

„Бисквитките“ за ефективността
събират информация за използването на уебсайт / приложение – например кои страници най-често посещава даден посетител и дали той получава съобщения за грешка от дадена страница. Тези „бисквитки“ не съхраняват информация, която позволява идентифицирането на потребителя. Събраната информация е обобщена и анонимна. Тези „бисквитки“ се използват изключително за подобряване на ефективността на уебсайт / приложение и по този начин на потребителския опит.

„Бисквитките“ за маркетингови цели

се използват за по-целенасочена реклама, която е от значение за потребителя и е адаптирана към неговите интереси. Те се използват и за ограничаване на честотата на рекламата и измерване на ефективността на рекламните кампании. Те регистрират дали сте посетили уебсайт / приложение или не. Тази информация може да бъде споделена с трети страни (напр. рекламодатели).
Подобряването на насочването и рекламните „бисквитки“ често са свързани с функциите на сайта на трети страни.

Възражение срещу използването на „бисквитки“

Ако не искате Foodpanda да събира и анализира информация за посещението ви, можете да възразите по всяко време за в бъдеще (отказ). Ако искате да възразите, моля, свържете се с нас на посочените по-горе данни за връзка.

За техническото въвеждане на това противоречие във браузера ви ще бъде зададена „бисквитка“ за отказ. Тази „бисквитка“ е единствено за целите на отбелязване на вашето противопоставяне. Моля, имайте предвид, че поради технически причини, „бисквитката“ за отказ може да се използва само за браузъра, от който е била настроена. Ако изтриете бисквитки или използвате различен браузър или устройство, ще трябва да се откажете отново.

„Бисквитки“ на трети страни, които използваме

 

Google Анализ

Работим с Google Анализ. Това е услуга за уеб анализ на Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, „Google“).
Информацията, генерирана от „бисквитката“ на Google Анализ за използването на нашия уебсайт, обикновено се предава и съхранява от Google на сървър в САЩ. IP анонимността е активирана на нашите уебсайтове, така че IP адресът на потребителите на Google в държавите-членки на Европейския съюз или в други договарящи се страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство е предварително съкратен. Само в изключителни случаи пълният IP адрес ще бъде изпратен на сървър на Google в САЩ и ще бъде съкратен там.
Google ще използва тази информация от наше име, за да оцени използването на уебсайта за съставяне на отчети за дейността на уебсайта и да ни предостави други услуги, свързани с използването на уебсайта и използването на интернет. IP адресът, предоставен на Google Анализ като част от Google Анализ, няма да бъде обединен с други данни на Google. Можете да предотвратите съхранението на „бисквитките“ чрез съответната настройка в софтуера на браузъра; ние обаче посочваме, че в този случай може да не сте в състояние да използвате в пълна степен всички функции на този сайт.

Възможно е също така да предотвратите събирането и обработката на данните, генерирани от „бисквитката“ и свързаните с използването на уебсайта от Google (включително IP адреса ви), като инсталирате приставката на браузъра от следния адрес: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

(2) Администраторът не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното:

  • разкриват расов или етнически произход;
  • разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;
  • генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.

(3) Личните данни са събрани от Администратора от лицата, за които се отнасят.
(4) Дружеството не извършва автоматизирано взимане на решения с данни.
(5) Дружеството не събира и обработва данни за лица под 16 години, освен с изричното съгласие на техните родители или законни представители.

Срок на съхранение на личните Ви данни

Чл. 5. (1) Администраторът съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила Ви в онлайн магазина или до оттегляне на съгласието за обработване. След заличаване на профила Ви или успешно приключване, Администраторът полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне или да ги анонимизира (т.е. да ги приведе във вид, който не разкрива вашата личност).
(2) Администраторът съхранява Вашите лични данни, предоставени във връзка с направени онлайн поръчки, за срок от 5 години за целите на защита на правните интереси на Администратора при съдебни или административни спорове с потребители на онлайн магазина, като счетоводните документи се съхраняват за съответния законоустановен срок.
(3) Администраторът Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходим да бъде удължен с оглед изпълнение на нормативно задължение или с оглед легитимни интереси на Администратора или друго.
Чл. 6. Администраторът съхранява личните данни на законните представители на търговските си партньори за срока на изпълнение на договора, за спазване на легитимните интереси и законови задължения на Администратора, като този срок може да надхвърля срока на сключения договор.

Предаване на Вашите лични данни за обработване

Чл. 7. (1) Администраторът може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на целите за обработване, с които сте се съгласили, при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR).
(2) Администраторът Ви уведомява в случай на намерение да предаде част или всички Ваши лични данни на трети държави или международни организации.

Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни

Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни

Чл. 8. (1) Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от Дружеството за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез попълване на формата във Вашия профил или чрез искане в свободен текст.
(2) Администраторът може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните, като поиска от Вас да въведете имейл адрес и парола за достъп до сайта на място в офиса на Дружеството пред наш служител.
(3) С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на профил в онлайн магазина, Вашият акаунт ще стане неактивен. Разбира се, Вие ще можете да разглеждате онлайн магазина и предлаганите продукти и да извършвате поръчки като гост или да направите нова регистрация.
(4) Ако има направена от Вас поръчка, която е в процес на обработване, най-ранният момент, в който можете да оттеглите съгласието си за обработване, е при успешното завършване на поръчката.

Право на достъп

Чл. 9. (1) Вие имате право да изискате и получите от Администратора потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас, като ако сте регистриран потребител, можете по всяко време да видите във Вашия профил личните данни, които сте предоставили и се обработват за Вас.
(2) Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с вас, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.
(3) Администраторът Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.
(4) Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но Администраторът си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.

Право на коригиране или попълване

Чл. 10. Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в уебсайта или с отправяне на искане до Администратора.

Право на изтриване („да бъдеш забравен“)

Чл. 11. (1) Вие имате правото да поискате от Администратора изтриване на част или всички свързани с Вас лични данни, а Администраторът има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:

  • личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
  • Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
  • Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
  • личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
  • личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо Администратора;
  • личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.

(2) Администраторът не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:

  • за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
  • за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;
  • по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;
  • за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;
  • за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

(3) В случай на упражняване на правото Ви да бъдете забравени, Дружеството ще изтрие всички ваши данни, с изключение на следната информация:

  • информация, която е необходима, за да удостовери, че правото ви да бъдете забравени е изпълнено;
  • техническа информация за функционирането на онлайн магазина, която информация не може да се свърже по никакъв начин с вашата личност;
  • електронна поща, с която сте извършили регистрация в онлайн магазина.

(4) За да упражните правото си за бъдете забравен, е необходимо да подадете заявка чрез профила си в онлайн магазина или с изпращане на искане по имейл до Администратора.
(5) Администраторът може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.
(6) Ако има направена от Вас поръчка, която е в процес на обработване, най-ранният момент, в който можете да поискате да бъдете „забравен“, е при успешното завършване на поръчката.
(7) С изтриване на Вашите лични данни, Вашият акаунт ще стане неактивен. Разбира се, Вие ще можете да разглеждате онлайн магазина и предлаганите продукти и да извършвате поръчки като гост или да направите нова регистрация.
(8) Администраторът не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.

Право на ограничаване

Чл. 12. Вие имате право да изискате от Администратора да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:

  • оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на Администратора да провери точността на личните данни;
  • обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;
  • Администраторът не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;
  • Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на Администратора имат преимущество пред Вашите интереси.

Право на преносимост

Чл. 13. (1) Вие можете по всяко време да изтеглите или да получите в машинно-четим формат данните, които се съхраняват и обработват за Вас във връзка с използване на услугите на Администратора, директно през Вашия профил чрез опцията за експорт на данни или с искане по имейл.
(2) Вие можете да поискате от Администратора директно да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.

Право на получаване на информация

Чл. 14. Вие можете да поискате от Администратора да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. Администраторът може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

Право на възражение

Чл. 15. Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от Администратора, които се отнасят до него, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни

Чл. 16. (1) Ако Администраторът установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, той Ви уведомява без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.
(2) Администраторът не е длъжен да Ви уведомява, ако:

  • е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;
  • е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;
  • уведомяването би изисквало непропорционални усилия.

Лица, на които се предоставят личните ви данни

Чл. 17. За целите на обработване на личните Ви данни и предоставяне на услугата в пълната й функционалност и с оглед Вашите интереси, Администраторът може да предостави данните на следните лица, които са обработващи данни: Спиди (Извършване на доставки за страната и чужбина), Еконт (Извършване на доставки за страната).
Чл. 18. Администраторът не извършва трансфер на вашите данни към трети държави.
Чл. 19. В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

Наименование: Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон: 02 915 3 518
Интернет страница: www.cpdp.bg

Чл. 20. Можете да упражните всичките си права относно защита на Вашите лични данни като отправите исканията си във всякаква форма, която съдържа изявление за това и ви идентифицира като притежател на данните.
Чл. 21. Ако съгласието се отнася за трансфер, Администраторът описва възможните рискове за трансфера на данните към трети държави при липсата на решение за адекватна защита и подходящи средства за защита.