Защо отичат очите и краката?

Сутрин вие забелязвате, че под очите ви са се образували торбички, а привечер силно отичат краката ви.

Ако това се случва всеки ден и без видима причина, значи, че организмът ви сигнализира за появили се проблеми със здравето.

За какво говорят отоците?

Най-често отоците се появяват при хронична сърдечна недостатъчност. В групата на риска са хора над 40 години, страдащи от хипертония. Основната препоръка е да контролират теглото и кръвното налягане и да не допускат тяхното повишаване.

Подуването в областта на клепачите може да бъде признак на преумори или проблеми с бъбреците.

В този случай особено внимателни трябва да бъдат трудохолиците и тези, които често боледуват от простуди. Вашата задача е разумно да разпределите силите си и да се закалявате.

Усещане на тежест в краката в края на деня и отоци говорят за това, че трябва да се консултирате със специалист флеболог.

На първо място сред причините за подобни отоци е венозна недостатъчност. Повече страдат от нея жените, на които се налага да стоят дълго време прави като продавачи, фризьори, келнери…

Дайте мнение и Вие тук!

Те трябва да носят стегнати чорапи и да ползват специални мазила. Да правят чести почивки с повдигане на краката. Като диуретично средство могат да ползват чай от хвойна или касис.

Отоците – това е натрупване на излишна течност в нашия организъм. При сърдечно болните отоците се явяват най-напред на краката и в областта на кръста. При проблеми с бъбреците отичат първо клепачите, лицето и ръцете.

Отоци около очите могат да се появят и при здрави хора, които спят по корем или прекаляват до късно вечер с алкохол и цигари. Те предизвикват задържане на течности в тъканите.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Vol2

Ето в кои случаи да се спасяваме с волтарен!

Топ 10 ползи от волтарен. Артрит. Болки в гърба. При болки в кръста. При дископатия. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *