лечение на циреи и абсцеси с живовляк
лечение на циреи и абсцеси с живовляк и зехтин

При циреи и абсцеси: Рецепти със зехтин, живовляк, блатник и др.

Ето как да действаме при абсцеси:

***Картофи – налагат се няколко пъти на ден върху образуваните абсцеси сурови настъргани картофи и се превързва. Сменя се през 3-4 часа.

***Зърна елда – сдъвкана елда се поставя на марля и се налага върху цирея. Сменява се през 4 часа.

***Зехтин, ленено, бадемово, или прасковено масло се смесва наполовина със сок от алое. Напоява се марля и се поставя на болното място и се превързва. Сменя се веднъж дневно.Притежава добро бактерицидно и заздравяващо свойство

***Коприва мъртва – 1 с л сухи цветове се поставят в чаша вряща вода. Оставя се за 30-40 мин и след това се прецежда. Приема се по половин чаша 3-4 пъти дневно при екзема, фурункули и като кръвопречистващо средство.

***Лайка – 35 г, комунига – 35 г, ружа – 30 г Ползва се във вид на топъл компрес с билките, загънати в плат, в качество на смекчително средство.

***Пресни, смачкани листа живовляк се прилагат за спиране на кръвотечението при открити рани при абсцеси.

***Кора дъб – 50 г, корени аир – 50 г Приемат се във вид на настойка за компреси и вани.

***Млечка – с пресен сок се маже от здрава-та тъкан към болната в кръг, постепенно свивайки кръга. Може да се прилага дори и при лечение на рак на кожата.

Дайте мнение и Вие тук!

***Хвощ – 30 г, лайка – 30 г, жълт кантарион – 40 г 1 с л от сместа се залива с чаша гореща вода, поставя се на водна баня за 10 мин, прецежда се и се долива с гореща вода до първоначалния обем. Пие се по 1/4 – 1/3 чаша 3 пъти дневно 30 мин преди хранене или във вид на компреси.

“Демир

***Абсцесите да се промиват с негасена вар. 1 с л негасена вар се залива с 1 л вода, когато приключи реакцията и се утаи, се взема прозрачната вода.

***100 г брезова пепел се залива с 1 литър бода, разбърква се добре, оставя се и след това с водата се правят промивки.

***Живовляк – 15 г, кориандър – 15 г, жълт кантарион – 20 г, блатник – 20 г, сладник – 20 г, бобени шушулки – 10 г 1 с л от сместа се поставя в чаша гореща вода за 30 мин и след това се прецежда. Пие се по 1/3 чаша 3 пъти дневно 1 час след хранене.***Лайка -10 г, кориандър -10 г, жълт кантарион – 20 г, ленено семе -10 г, комунига -10 г, сладник – 10 г .1 с л от сместа се залива с 1 чаша оряла вода. Пие се по 1/2 чаша два пъти дневно час след хранене в продължение на 1-2 месеца.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *