Световна практика: самозванци превръщат наивни пациенти в уроди

Виж кошмара на калпавите пластични операции!

Гниеща гръд, възпалено лице в рани – това са някои от най-често срещаните последици от некадърно направени пластични операции по цял свят. Професионални сдружения на лицензираните пластични хирурзи отдавна настояват този “отрасъл” да бъде поставен навсякъде под контрола на държавните власти!Дори в богатата, благополучна Великобритания цели 5% от пластичните операции през 2012-а са били с такива последици и се е наложило последващо продължително лечение. За тенденциите в пластичната хирургия разказва нов документален филм, заснет в елитната лондонска болница Chelsea and Westminster Hospital, разказва medikforum.ru.

Една от героините на филма е Клер, чистачка от Есекс. Жената имала прекалено едър бюст и решила да си направи пластична операция, с която да го смали. Доста време събирала парите и накрая дошъл заветният момент. Два дни след операцията обаче зърната й започнали да почерняват, след което гърдите посинели и буквално започнали да се разпадат. Ужасената жена разбрала, че развива некроза и има опасност да й изрежат гърдите. Тогава тя се грабнала и спешно постъпила в лондонската болница. Там й обяснили, че е възможно да я спасят, но лечението ще е дълго и скъпо. Клер няма избор: ако иска да живее, ще трябва да се раздели с всичките си спестявания. В хирургията на Chelsea and Westminster Hospital често идват обезобразени пациенти с какви ли не проблеми. Има такива, чиито лица са станали на буци от зле инжектирания ботокс. Има и клетници, които едва остават живи след мърляви липосукции. Пластичната хирургия крие същите рискове, както “обикновената”: само че тук под ножа по собствен избор лягат здрави хора, които дори не искат да мислят какви рискове поемат. Мислите им са концентрирани върху бъдещата прекрасна визия, в името на която се оставят в ръцете на какви ли не самозванци!

Дайте мнение и Вие тук!

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

папилома вирус

Папилома вирус: Симптоми и лечение. Как да действаме?

Лечение на папилома вирус при жените и при мъжете. Как се използва Изопринозин? Симптоми и заболявания. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *