Ето как зеленият чай спасява от рак на гърдата!

Екстрактът от зелен чай – полифенон Е, предотвратява развитието на тумори и потенциално е фактор за профилактика и лечение на рака на млечната жлеза.

Това е заключението на американски медици, представено в прес съобщение на Американската асоциация за онкологични изследвания.

Вижте и материала ни ТУК: Фактите за болестта рак на гърдата, които и мъжете, и жените трябва да знаят!

Откритието им е било представено на 11-а международна конференция по проблемите на раковата профилактика.

Експериментът на американските онколози е включил наблюдения върху 40 пациентки с доказана диагноза, които били разделени на две групи.

Едната получавала екстракта, а другата – таблетки плацебо, разкрива www.ria.ru . Медицината има натрупани емпирични наблюдения за сложната химия на зеления чай, която вероятно може да бъде използвана като антираково “оръжие”.

Демир бозан билки за бъбреци

Но натрупаните наблюдения не могат да бъдат обобщени без експеримент и точно изследване върху хора: това именно е деликатният и труден момент.

Екипът от Колумбийския университет признава, че опитът им е малък, но вече може да се говори за успешни посоки на изследванията и антираковата профилактика. Участничките в изследването били разделени на групи, които получавали 400, 600 или 800 милиграма полифенон Е или плацебо два пъти седмично в продължение на половин година.

През цялото време били наблюдавани промените в кръвта и урината на участничките в експеримента. Специално внимание било отделено на показателите на белтъчините, факторите на расгежа и биомаркерите на липидите, което трябвало да покаже механизма на въздействието на екстракта от зелен чай.

Жените, които приемали екстракта, имали различни данни за протичането на метаболизма с промени в положителна посока.

Изследователите намират в тях доказателство за способността на зеления чай да забавя или предотвратява образуването на злокачествени клетки. Рано е да се вика “ура”, но вероятно една от верните посоки в борбата с рака на млечната жлеза е уловена!

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *