Екстрактът полифенон Е спира развитието на туморите-убийци

Ето как зеленият чай спасява от рак на гърдата!

Екстрактът от зелен чай – полифенон Е, предотвратява развитието на тумори и потенциално е фактор за профилактика и лечение на рака на млечната жлеза.

Това е заключението на американски медици, представено в прес съобщение на Американската асоциация за онкологични изследвания.

Вижте и материала ни ТУК: Фактите за болестта рак на гърдата, които и мъжете, и жените трябва да знаят!

Откритието им е било представено на 11-а международна конференция по проблемите на раковата профилактика.

Експериментът на американските онколози е включил наблюдения върху 40 пациентки с доказана диагноза, които били разделени на две групи.

Едната получавала екстракта, а другата – таблетки плацебо, разкрива www.ria.ru . Медицината има натрупани емпирични наблюдения за сложната химия на зеления чай, която вероятно може да бъде използвана като антираково “оръжие”.

Но натрупаните наблюдения не могат да бъдат обобщени без експеримент и точно изследване върху хора: това именно е деликатният и труден момент.

Екипът от Колумбийския университет признава, че опитът им е малък, но вече може да се говори за успешни посоки на изследванията и антираковата профилактика. Участничките в изследването били разделени на групи, които получавали 400, 600 или 800 милиграма полифенон Е или плацебо два пъти седмично в продължение на половин година.

Дайте мнение и Вие тук!

През цялото време били наблюдавани промените в кръвта и урината на участничките в експеримента. Специално внимание било отделено на показателите на белтъчините, факторите на расгежа и биомаркерите на липидите, което трябвало да покаже механизма на въздействието на екстракта от зелен чай.

Жените, които приемали екстракта, имали различни данни за протичането на метаболизма с промени в положителна посока.

Изследователите намират в тях доказателство за способността на зеления чай да забавя или предотвратява образуването на злокачествени клетки. Рано е да се вика “ура”, но вероятно една от верните посоки в борбата с рака на млечната жлеза е уловена!

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

паркинсон

Заплахата Паркинсон: защо боледуваме и има ли лечение?

Болест на Паркинсон – симптоми. Подходящо лечение. Билки. Обичайните лекарства. Изисквания на НЗОК. Диета. Лечението …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *