Bronirano Kafe 01

Бронирано кафе. Мнения. Как е по Атанас Узунов?

Как се прави бронирано кафе по Атанас Узунов? Мнения от БГ Мама и колко масло се слага? Рецепта за кето кафе

Почти няма човек, който да не e чувал за последния хит в света на диетологията – бронираното кафе.

Любимата енергизираща напитка, с която по-голямата част от човечеството започва деня си, претърпя своята нисковъглехидратна и високомазнинна преработка. За мнозина, това е по-здравословната алтернатива. А също и ефективен способ за отслабване. Можете да научите как работи Бронираното кафе тук!

Защо го наричат кето кафе? Как се прави бронирано кафе? Помага ли за отслабване и мога ли да разчитам на него, за да сваля излишното тегло? Да очаквам ли странични ефекти, ако го пия редовно? Трябва ли ми специален блендер? Къде мога да го купя и на каква цена? Колко масло точно се слага в едно бронирано кафе?

Сигурно се чудите, защо се нарича бронирано? Според създателя му, Дейв Аспрей, предприемач от Силиконовата долина, целта му е точно предпазителна. Приемът му следва да насити организма с полезни мастни киселини и протеини. Нутрицистиката е установила, че то е много по-полезно и безопасно от обикновеното кафе, с което придаваме свежест на утрините и следобедите си.

Нека да научим няколко полезни и любопитни факта за бронираното кафе!

Какво е бронирано кафе и кой го е създал?

Бронираното кафе (от англ. ез. – ‘bulletproof coffee’), се нарича още маслено или кето кафе. Представлява висококалорична напитка, приготвена с добавени мазнини, предназначена да даде допълнително здравословен тонус и свежест на деня ви. Създадено е от Дейв Аспрей, американски предприемач и автор, който оповестява рецептата за него през 2018 г. По-късно я доразработва в цялостна програма, наречена “бронирана диета”.

Напитката стана популярна сред почитателите на диетите с нисък процент въглехидрати и последователите на кетогенните хранителни планове. От там идва и прякора “кето кафе”. Разбира се, това означава, че не можете да добавите към него захар. Но какви точно са потенциалните му ползи?

Според експертите-диетолози, които са наблюдавали ефектите от него, те могат да бъдат:
  • Дълготрайно усещане за енергичност и свежест без резки спадове;
  • Богато „гориво“ за мозъка и тялото;
  • Елиминира усещането за глад и страстта към сладкото;
  • Стимулира добрия метаболизъм и горенето на калории;
  • Помага за отслабване;

Кой не трябва да пие кето кафе? Странични ефекти!

Бронираното кафе се асоциира с благотворно влияние върху тялото. Разбира се, то не е подходящо за абсолютно всички. Бременните и кърмещите жени следва да го избягват. Както и хората, нетолериращи лактозата. То е чудесен източник на антиоксиданти и мазнини, но тези с гастро-непоносимости, е добре да се консултират с диетолог, преди да започнат да го приемат. Също така, при някои индивиди консумацията на кофеин понижава анти-стресовата реакция. Това може да увеличи реакцията на организма към преодоляването на нервно напрежение по време на нормални ежедневни дейности, като например в работна среда.

Дайте мнение и Вие тук!

Как да си приготвя бронирано кафе вкъщи? Каква е цената му?

Най-основното, бронираното кафе е обикновено кафе с висока полезна мазнинност. Така се получи пенлива и насищаща сетивата напитка. Прието е съставките да се миксират в блендер, вместо просто да се разбъркват с лъжица. Така, течността се разпенва и мазнините буквално се “вливат” в кафето, за да намалят киселинността и горчивината за по-богат вкус.bronirano-kafe-02

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Макар и да си мислите, че инвестицията в блендер, ако вече нямате такъв, и кокосово масло е голяма, то това не е така. Но помнете, че здравето няма цена. Затова може и да си заслужава да инвестирате в него. Има и българска рецепта за направата на по-изгодна алтернатива на кето кафето. Тя е разработена от Атанас Узунов. Повече за нея открийте в онлайн списанието style-bio.com.

Оригиналната рецепта за направата на бронирано кафе включва следните съставки:
  • 1 чаша горещо и прясно сварено кафе от любимата ви марка;
  • 2 с. л. несолено масло;
  • 1 с.л. кокосово масло;

Започнете деня с бронирано кафе, ако сте кето фенове!

Бронираното кафе насища с повече енергия от обикновеното. Приемайки го, вие избягвате риска от резки спадове в нивата на енергичност. Както и склонността да посягате често към сладките изделия. То е подходящо за всеки любител на кето режима. И е чудесен начин да направите първата стъпка към по-здравословния и балансиран начин на живот. Започнете от днес и не чакайте до утре.

Вижте и ТОВА:

Как се прави бронирано кафе, рецепта. Какво е? Общо с диетата Узунов

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Въглехидрати в химията, спорта и храненето

Въглехидрати в храненето, спорта и химията

♠ Може ли без въглехидрати ♠ Въглехидрати в храненето, диети ♠ Меню за отслабващи ♠ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *