Въглехидратите водят до замъглено зрение, астигматизъм и катаракта!

Консумацията на големи количества въглехидрати оказва негативен ефект върху зрението, като е в състояние да доведе до замъглено зрение, астигматизъм, катаракта и до преждевременна му загуба.

Тези са заключенията, до които достигат група американски учени, провели редица изследвания в лаборатория, излседваща връзката между приетата храна и зрението в Бостън.

В продължение на около година експертите следили хранителните навици на над 4000 доброволци и от двата пола на възраст между 55 и 80 години.

Изводите, до които достигнали, потвърдили предположенията, че храната, богата на въглехидрати, води до драстично повишение на стойностите на кръвната захар, а оттам и до проблеми със зрението, като астигматизъм и катаракта са само началото.

Високият гликемичен индекс на определени храни спомага за тяхното по-бързо преработване и усвояване от организма, а в резултат на това и до промени в показателите.

Като най-активни храни, съдържащи въглехидрати, специалистите посочват белия хляб, картофите, захарта и производните, макароните и макаронините изделия.

Според офталмолози, участвали в проучването, високите стойности на консумираната храна може да додведе до нарушения в очната тъкан.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Не по-малък е и рискът от появата на първите признаци за развитието на дегенерация на макулата, което в най-голяма степен се свързва с напредването на възрастта, комбинирано с високовъглехидратна диета.

Това състояние от своя страна е основната предпостаква за ослепяване в целия свят, затова препоръчително е сладките и тестените храни да се избягват.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *