спално бельо -134
спално бельо -13546578

Хромотерапия в спалнята – как цвета на спалното бельо подпомага здравето?

Стилният интериор се състои от различни части, като един много важен компонент в дизайна на спалнята, е спалното бельо.

То позволява да се разнообразява интериора всеки сезон и да се създава комфортна и приветлива атмосфера.
Можете да се избира подходящата опция, в зависимост от цветовата схема и стила на спалнята.
Добре е да се знае, че цвета на спалното бельо може да има въздействие върху хората.

1. Спалното бельо в червено е идеално за тези, които не са особено жизнени.

Рубинените нюанси подобряват настроението, повишават кръвното налягане и дори влияят благоприятно върху имунната система. Ясен пример, който илюстрира всичко това, е един спален комплект от типа „Пурпурен барок”. За да се смекчи ефектът на червеното спално бельо, можете да изберете ненапълно червен комплект, например, с червени рози или други цветя на неутрален фон.

2. Комплектите в оранжеви и жълти тонове позволяват на хората да се справят с депресията

и стимулират сексуалната енергия. Спалните набори в слънчеви и златисти тонове се препоръчват за двойки, които желаят да повишат тонуса си и да бъдат с по-положително настроение. Подходящите комплекти за тях са от типа „Меден месец” перфектно се вписват в стаи, декорирани в минималистичен стил. Тези цветове са най-добрите, които могат да се изберат, също така, за не-слънчеви стаи с прозорци с изглед на север или изток.

3. Набори спално бельо в зелени нюанси от типа „Изумруден лукс” помагат за постигане на спокойствие,

спално бельо -1облекчават стреса и насърчават оптимизма. Нюансите на зелено в декора могат да бъдат в хармония със спалня в подходящ цвят и заедно подобряват цветовата схема в стаята. Този цвят понижава кръвното налягане и успокоява много добре нервната система.

4. Спално бельо в студени сини тонове помага при безсъние и успокоява ума.

Може да се заложи на спален комплект от типа „Златен султан”, който перфектно допълва пространството, декорирано в бежови, сиви и бели нюанси. Комплектите в стил „Деликатни теменужки” се вписват отлично в почти всеки интериор, тъй като са предимно в нюанси на синьо и кафяво.

Дайте мнение и Вие тук!

Обзавеждайки пространството си за сън с тях, хората спят спокойно и дълбоко. Добре е да се има предвид, че сините цветове са подходящи за помещения, в които има достатъчно слънчева светлина. Най-добрият избор е южния район или най-малкото, прозорците да са с южно или западно изложение.

Източник: Онлайн магазин за спално бельо – StyleZone.

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *