папилом и змийско мляко
Папилом се лекува успешно с билка змийско мляко

Папиломи – успешно лечение със змийско мляко

Неприятните и опасни кожни папиломи, както и брадавиците, като от огън се боят от билката змийско мляко.

Продуктите от тази билка са доста агресивни: лечението на папиломи може да е успешно и в същото време да пострадат здрави кожни фрагменти заради невнимателно боравене.

Народната медицина успешно практикува лечение на папиломи с продукти от змийско мляко, описват от jlady.ru. Преди да се решите на подобен вариант обаче е добре да се консултирате с дерматолог и да внимавате за реакциите на организма си. Много често лечението с билки провокира алергични реакции, които могат да задълбочат здравословните проблеми. Следващите рецепти са проверени в практиката, но дали ще доведат до желания резултат при вас, зависи от множество фактори. Ето и подробностите:

Сок от змийско мляко.

* Сок от змийско мляко за лечение на папиломи. Това е просто: в сезон, когато билката е в прясно състояние, просто откъсвате стрък и намазвате папиломите с отделения сок. Мажете на всеки три часа, всеки ден в продължение на една седмица. След това още две седмици повтаряйте процедурата по три пъти дневно. След около месец ще сте се освободили от всички умъртвени папиломи.

Тинктура от змийско мляко.

* Спиртна настойка от змийско мляко. Това е по-агресивно решение – прилага се в случаите, когато вариантът с пресен сок не помага. За приготвянето на настойката са необходими три супени лъжици наситнена прясна или сушена билка. В стъклен съд тревата се залива с половин чаша водка и половин чаша студена вода.

Съдът се затваря плътно и се държи в хладилника пет денонощия, като всеки ден енергично се разклаща. След това настойката се прецежда, но това не е задължително. От течността се правят компреси с памук; участъкът с папиломи се покрива к компреса и се бинтова. Държи се 15 минути.

Следва изплакване с хладка вода; мястото се намазва с детски крем. Операцията се повтаря всеки ден в продължение на три седмици. Това лечение не е подходящо за хора с много суха или чувствителна кожа, защото компресите допълнително я изсушават.

Обикновен екстракт от змийско мляко.

* Екстракт от змийско мляко. 150 грама прясна билка се нарязват ситно, слагат се в чист емайлиран съд и се заливат с чаша вряла вода. След като водата изстине, съдът се поставя на огъня, докато сместа кипне. Силата на огъня се намалява и настойката продължава да ври, докато остане една четвърт от първоначалния обем. Съдът се похлупва и се увива в голяма хавлиена кърпа.

Дайте мнение и Вие тук!
папилом
Папилом се лекува успешно с билка змийско мляко

След десет часа прецеждаме, като изстискваме внимателно и запарената билка. Прецедената течност се съхранява в затворен стъклен съд в хладилник. Сутрин и вечер в нея навлажняваме малки марли и ги поставяме върху проблемните папиломи за 10 минути. Лечението продължава до изчистване на въпросните папиломи.

Вижте и ТОВА:

Лечение на папиломи. Топ билкови рецепти, народна медицина, но задължително при лекар!

“Фигурин

За Марта Савова

Марта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: [email protected]За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

заушка

Заушка: всичко важно за болестта и за лечението й

Заушка: какво я причинява, как се заразяваме. Помагат ли ваксините? Симптоми и разпознаване на заушка. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!
АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!