папилом и змийско мляко
Папилом се лекува успешно с билка змийско мляко

Папиломи – успешно лечение със змийско мляко

Неприятните и опасни кожни папиломи, както и брадавиците, като от огън се боят от билката змийско мляко.

Продуктите от тази билка са доста агресивни: лечението на папиломи може да е успешно и в същото време да пострадат здрави кожни фрагменти заради невнимателно боравене.

Народната медицина успешно практикува лечение на папиломи с продукти от змийско мляко, описват от jlady.ru. Преди да се решите на подобен вариант обаче е добре да се консултирате с дерматолог и да внимавате за реакциите на организма си. Много често лечението с билки провокира алергични реакции, които могат да задълбочат здравословните проблеми. Следващите рецепти са проверени в практиката, но дали ще доведат до желания резултат при вас, зависи от множество фактори. Ето и подробностите:

Сок от змийско мляко.

* Сок от змийско мляко за лечение на папиломи. Това е просто: в сезон, когато билката е в прясно състояние, просто откъсвате стрък и намазвате папиломите с отделения сок. Мажете на всеки три часа, всеки ден в продължение на една седмица. След това още две седмици повтаряйте процедурата по три пъти дневно. След около месец ще сте се освободили от всички умъртвени папиломи.

Тинктура от змийско мляко.

* Спиртна настойка от змийско мляко. Това е по-агресивно решение – прилага се в случаите, когато вариантът с пресен сок не помага. За приготвянето на настойката са необходими три супени лъжици наситнена прясна или сушена билка. В стъклен съд тревата се залива с половин чаша водка и половин чаша студена вода.

Съдът се затваря плътно и се държи в хладилника пет денонощия, като всеки ден енергично се разклаща. След това настойката се прецежда, но това не е задължително. От течността се правят компреси с памук; участъкът с папиломи се покрива к компреса и се бинтова. Държи се 15 минути.

Следва изплакване с хладка вода; мястото се намазва с детски крем. Операцията се повтаря всеки ден в продължение на три седмици. Това лечение не е подходящо за хора с много суха или чувствителна кожа, защото компресите допълнително я изсушават.

Обикновен екстракт от змийско мляко.

* Екстракт от змийско мляко. 150 грама прясна билка се нарязват ситно, слагат се в чист емайлиран съд и се заливат с чаша вряла вода. След като водата изстине, съдът се поставя на огъня, докато сместа кипне. Силата на огъня се намалява и настойката продължава да ври, докато остане една четвърт от първоначалния обем. Съдът се похлупва и се увива в голяма хавлиена кърпа.

Дайте мнение и Вие тук!
папилом
Папилом се лекува успешно с билка змийско мляко

След десет часа прецеждаме, като изстискваме внимателно и запарената билка. Прецедената течност се съхранява в затворен стъклен съд в хладилник. Сутрин и вечер в нея навлажняваме малки марли и ги поставяме върху проблемните папиломи за 10 минути. Лечението продължава до изчистване на въпросните папиломи.

Вижте и ТОВА:

Лечение на папиломи. Топ билкови рецепти, народна медицина, но задължително при лекар!

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

От къде да си купя бактериофаги в България.

Лечение с бактериофаги в България. Откъде да си купя? Цена на Ензимон и др.

От къде да си купя бактериофаги. На каква цена се продават? Лечение с бактериофаги в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *