гъбички по ноктите на краката
Как да се справим с досадните гъбички по ноктите на краката?

Гъбички по ноктите на краката: какво още не знаем?

Ноктите на краката ни изведнъж започват да задебеляват, променят цвета си, чупят се и са неприятни на вид. Работата е ясна: сдобили сме се с гъбички по ноктите на краката! Какво да направим?

? Как да се справим с неприятните гъбички по ноктите на краката? Чували сме за народно лечение в домашни условия: сода, сок от лук и т.н. Справка в нета бързо ни уверява, че средства като тези са ефективни и че можем сами да се справим с досадните гъбички по ноктите на краката. И все пак – не трябва ли да идем на лекар? Разумът повелява тъкмо това, съветват от medikforum.ru. Нуждаете се и от лабораторно изследване, за да се избере най-доброто оръжие срещу вашите гъбички по ноктите на краката.

? След като вече ги имате, може би трябва да си помислите откъде са се взели. Най-често заразата се разпространява в обществени места – басейни, къпални, бани, където много хора ходят боси. Особено опасни са дървените пейки и скари, където вероятно бъка от гъбички. Възможно е това да ви се случи когато идете на педикюр. Опасността да се заразите с гъбички по ноктите на краката дреме и вкъщи – ако някой от близките ви вече се е заразил и ползвате едни и същи прибори за поддръжка на ноктите.

Най-често неприятните гъбички по ноктите на краката налитат на жертвите си през зимата и късна пролет. Предпоставка за това са топлите обувки и чорапи, в които кракът се изпотява и се поддържа удобна за патогените среда. Получава се нещо като парник за гъбички!

Дайте мнение и Вие тук!

Как правилно да лекуваме ужасните гъбички по ноктите? Търсенето на бабини рецепти често е грешка. Рецептите от народната медицина обикновено редуцират външните прояви на заразата, но не я ликвидират напълно. Дори да нямат видими прояви, спорите на гъбичките остават активни и са готови например за битова зараза. Не се заблуждавайте, че става дума само за козметичен дефект и че е просто грозно да имате гъбички по ноктите на краката. Неизлекуваната микоза може да развие генерализирана форма и да засегне целия организъм. Може също така да провокира алергични дерматози, екземи и други възпаления по кожата.

гъбички по ноктите на краката
Как да се справим с досадните гъбички по ноктите на краката?

Заемете се с вашите гъбички по ноктите на краката сериозно и доведете нещата докрай! Лекарите съветват да работите с медикаменти, а не със сок от лук и хлебна сода. Бъдете последователни и се въоръжете с търпение – процесът ще е дълъг. Сменете обувките си, носете само памучни чорапи. Поддържайте идеална хигиена и редовно отстранявайте прораслите части от ноктите. Не ходете боси у дома и на обществени места. Ако обувките ви се намокрят – подсушете ги добре и редовно ги дезинфекцирайте.

За Марта Савова

Марта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: [email protected]За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

хрема

Моментално спиране на хрема. Пресичане на хрема при дете

Как се прави моментално спиране на хрема? Лесни начини за пресичане на хрема при дете. …

8 Мнения

  1. хора,споделете някакъв опит,положението е нетърпимо.

  2. направо ме е срам да се събуя,какво ли не пробвах.

  3. вземи си масло от чаено дърво. има го и под формата на спрей. препоръчвам ти това на natural factors. удобно е за употреба и най-вече помага при такива състояния.

  4. не го отлагай,ще ти помогне със сигурност.

  5. за пръв път чувам,че часлото от чаено дърво може да се справи с този проблем.но ще пробвам.

  6. чаеното дърво помага в такива случаи .помага и при други кожни проблеми.

  7. ох, дано да ми помогне и на мен това чаено дърво,че направо не знам вече с какво да ги третирам тези гъбички по краката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *