Лечение на кардионевроза (сърдечна невроза)
Самото лечение на кардионевроза, или известна още като сърдечна невроза, става най-добре с билки, лекарства и психологическа нагласа. Вижте линка към съветите по-долу!

Кардионевроза. Сърдечната невроза е повече страх, отколкото заболяване

Ето какво точно представлява загадъчната сърдечна невроза. Рядко се вслушваме в ударите на сърцето си.

Като безшумна помпа с голям ресурс то може да работи цял живот, напомняйки за себе си само при силни физически или емоционални натоварвания.

Ако не бяха болестите и неправилния начин на живот, мнозина никога не биха узнали какво е сърдечна болка. Но фактът, че на първо място сред причините за смърт са сърдечносъдовите заболявания, ни кара с тревога да се вслушваме в работата на сърцето си. И хората с разстроена нервна система, склонни към невротични състояния, започват да усещат нарушения в ритъма на собственото си сърце.

ТОВА Е СЪРДЕЧНАТА НЕВРОЗА.

Сред заболяванията на сърдечносъдовата система неврозата на сърцето е една от най-често срещаните диагнози в днешно време. И най-безобидната. Сърдечната невроза (кардионевроза) възниква, както и всички други неврози, при хора с по-слаб тип нервна система, под въздействието на напрегнатия ритъм на живота, поради чести или много продължителни стресови ситуации.

От медицинска гледна точка сърдечната невроза не е болест, а синдром, тоест група сърдечносъдови симптоми, често в съчетание с нарушения на други функции на организма.

Обикновено така се проявява общото невротично състояние на организма, който зад външните симптоми се опитва да скрие вътрешната си тревога. Неслучайно сърдечната невроза е била описана по време на военните нападения през 19-и и в началото на 20-и век, когато за пръв път реалната опасност, известна като война, е заплашвала живота на стотици хиляди и милиони хора.

Дайте мнение и Вие тук!

До невроза на сърцето обикновено водят нарушенията на основната нервна дейност.

От това заболяване страдат най-често неврастениците и истеричните жени. От кардионевроза могат да пострадат хора от всички възрасти – от децата до столетниците. Тук има още нещо интересно: 7 действащи съвета при лечението на кардионевроза (сърдечна невроза)!

Вижте и ТОВА:

Болки в сърдечната област през нощта и болестта сърдечна невроза

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Лекарства и лечение при паник атаки и страхова невроза

Лекарства при паник атаки, хапчета за страхова невроза. Лечение на паническо разстройство без антидепресанти

Какви лекарства се дават при паник атаки? Кои хапчета за страхова невроза са добри? Какво …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!    АБОНИРАЙ СЕ!