Сърдечната невроза е повече страх, отколкото заболяване

Ето какво точно представлява загадъчната сърдечна невроза. Рядко се вслушваме в ударите на сърцето си.

Като безшумна помпа с голям ресурс то може да работи цял живот, напомняйки за себе си само при силни физически или емоционални натоварвания.

Ако не бяха болестите и неправилния начин на живот, мнозина никога не биха узнали какво е сърдечна болка. Но фактът, че на първо място сред причините за смърт са сърдечносъдовите заболявания, ни кара с тревога да се вслушваме в работата на сърцето си. И хората с разстроена нервна система, склонни към невротични състояния, започват да усещат нарушения в ритъма на собственото си сърце.

ТОВА Е СЪРДЕЧНАТА НЕВРОЗА.

Сред заболяванията на сърдечносъдовата система неврозата на сърцето е една от най-често срещаните диагнози в днешно време. И най-безобидната. Сърдечната невроза (кардионевроза) възниква, както и всички други неврози, при хора с по-слаб тип нервна система, под въздействието на напрегнатия ритъм на живота, поради чести или много продължителни стресови ситуации.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

От медицинска гледна точка сърдечната невроза не е болест, а синдром, тоест група сърдечносъдови симптоми, често в съчетание с нарушения на други функции на организма.

Обикновено така се проявява общото невротично състояние на организма, който зад външните симптоми се опитва да скрие вътрешната си тревога. Неслучайно сърдечната невроза е била описана по време на военните нападения през 19-и и в началото на 20-и век, когато за пръв път реалната опасност, известна като война, е заплашвала живота на стотици хиляди и милиони хора.

До невроза на сърцето обикновено водят нарушенията на основната нервна дейност.

От това заболяване страдат най-често неврастениците и истеричните жени. От кардионевроза могат да пострадат хора от всички възрасти – от децата до столетниците.

Вижте и ТОВА:

Невроза според психоанализата и Фройд – признак на лоша адаптация

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *