Клетъчната терапия и лечение със стволови клетки

Какво представлява т.нар. клетъчна терапия или лечение със стволови клетки? Информацията, която ви е нужна като база за по-нататъшно проучване.

Стресът, неправилното хранене, нездравословният навик да се отказвате от сън и да се трудите без почивка, неблагоприятната екологична среда – всичко това преждевременно задейства програмите за физическо износване.

В наше време се случиха промени, които не останаха незабелязани, може би, защото засягат известни личности. И тези промени са видни. Да си спомним руския президент Борис Елцин в момента, в който си подаде оставката – забавена, неразбираема реч, бледо, подуто лице с болезнена гримаса, прегърбена фигура…

Сега той отново гледа като орел – след цели 10-15 години, и дава емоционални интервюта. И той не е единствен. Почти целият международен политически, финансов и културен елит премина през подобна метаморфоза.

Ричард Никсън, Джими Картър, Роналд Рейгън, Джордж Буш-старши, Джон Рокфелер, Чарли Чаплин, София Лорен, Елизабет Тейлър, Шарън Сто-ун и много други са изпитали чудодейното преобразяване благодарение на така наречената клетъчна терапия.

Това е лечение с помощта на стволови клетки и тъкани и отделяните от тях биологично активни вещества.

Тази терапия се превърна в най-голямата научна сензация в края на хилядолетието.

Революционният метод за побеждаване на старостта и на болестите, които до този момент са се смятали за неизлечими (детски паралич, множествена склероза, болестта на Паркинсон, болестта на Алцхаймер), обръща стрелките на биологичния часовник, удължава живота и принципно променя неговото качество.

Клетъчната терапия е в състояние да осъществи тази почти фантастична мечта. Тя гарантира активно дълголетие без изнемощялост, бръчки и възрастови изменения и болести. Основна роля в оздравителния сюжет играят стволовите клетки -универсалните клетки предшественици, които при определени условия могат да се развиват в тъкани от всякакъв вид и да формират всеки орган.

Това е “ремонтната бригада” на организма, възстановителният резерв за екстремни ситуации.

С годините обаче неприкосновеният запас на стволовите клетки стремително намалява. Поради тази причина възможностите за регенерация при човека са рязко ограничени.

Змията сменя кожата си, гущерът се “отказва” от опашката си. А когато ние се покрием с бръчки или някои вътрешни органи откажат да функционират нормално, се налага да прибегнем към пластична операция или към присаждане на сърце, черен дроб и т.н.

Срокът на действие на клетъчната терапия се определя от общото състояние на човека и от тежестта на съществуващите заболявания. Разбира се, положителните резултати се усещат в продължение на много години. Това се отнася и за подмладяващия ефект.

“Демир

Ако възстановителните възможности на стволовите клетки се изчерпят, лечението може да се повтори. Обикновено това се прави веднъж на 2 години.

МЕДИЦИНСКА СПРАВКА.

Клетъчната терапия. Възстанови биологичната справедливост. След вкарването им в организма, “умните” клетки се насочват към увредените участъци – било то към увреденото от атеросклерозата сърце, към прекаралия кръвоизлив мозък или към изменената от цирозата чернодробна тъкан. Микроскопичните“лечителки”се превръщат в клетки точно от този тип, който трябва, за да се коригира увреждането. Те възстановяват структурата на болния орган, като никога не биват отхвърляни, както понякога това се случва с присадените тъкани. Те дават отпор на рака, на инфаркта, на инсулта, на нарушенията в кръвоносната система. Противопоставят се на захарния диабет, на алергичните и инфекциозните заболявания, избавят от аденома на простатната жлеза. Те се борят с безплодието и импотентността, лекуват от синдрома на хроничната умора, възвръщат еластичността на кожата, здравия й цвят, дори намаляват оплешивяването – стимулират растежа на нови косми.

АЛТЕРНАТИВНИЯТ НАЧИН.

След време до клетъчната терапия ще прибягват милиони хора по целия свят, но в момента това могат да си позволят само много богати хора.

Суровината за стволовите клетки се получава от абортивен материал. Жени, прекъсващи бременността си, дават съгласието си този материал да се използва за медицински цели. Наивно е обаче да се смята, че отказът от клетъчна терапия ще доведе до намаляване на абортите.

Още повече че под натиск на борците за морал в САЩ този метод на лечение бил забранен от Роналд Рейгън. Но да не забравяме, че преди да наложи вето върху изследванията и метода, самият Рейгън се лекувал и успял да се подмлади с помощ-та на стволови клетки.

Наскоро група американски учени -лауреати на Нобелова награда, изпратили писмо до Буш-младши с молба да отмени забраната за продължава-не на проучванията в тази област. Според тях съвсем не е задължително стволовите клетки да се получават от абортивен материал. Те могат да бъдат извлечени от кръвта на пъпната връв на новородените деца, която остава в плацентата след раждането на бебето.

МОЖЕ ЛИ НАРОДНАТА МЕДИЦИНА ДА ПОМОГНЕ?

Учените се интересуват от следния въпрос: по какъв начин стволовите клетки се приспособяват и аклиматизират в човешкия организъм? Оказва се, че “чужденките” не само дават многобройно и функционално активно потомство, но и активно обменят наследствена информация с елементите на кръвотворната система. В резултат на това в костния мозък се заселват така наречените хибридни клетки.

Генетичните хибриди притежават положителни качества, унаследени от присадените стволови клетки, но в същото време те са създадени в организма и затова не се отхвърлят от него.

Специалистите препоръчват клетъчната терапия да се провежда около 40 години, когато възрастта вече малко по малко взема своето. Паметта е притъпена. Трудно се съсредоточавате. Интелектуалните и физическите възможности са намалели. Оплаквате се от лош апетит и от лоша работоспособност. Бързо се уморявате. Страдате от безсъние и мигрена.

Това са нещата, които биха ви накарали да се замислите за провеждане на курс за подмладяване.

Дайте мнение и Вие тук!

Разбира се, не всеки би могъл да вложи 10 000 долара във втората си младост.

Но не се огорчавайте. На народната медицина са известни методи за удължаване живота на стволовите клетки в костния мозък, за да станат те по-активни и по такъв начин да се подмладите отвътре.

СТРУВА СИ ДА ОПИТАТЕ.

Пийте колкото се може повече прясно изцедени червени сокове – от къпина, от червена боровинка и калина, от цвекло, вишна, от нар и грозде. Сицилийците например отдавна приемат за тази цел червено вино с поетичното название “Кръвта на Етна”, а също и сокове от грейпфрут и портокал.

Добре е да си отгледате лимонено дърво. Тънкият аромат на етерно масло, който излъчват цветовете му, стимулира активността на стволовете клетки. Можете дори да си слагате листа от лимоненото дръвче в чая.

Като средство за подмладяване на костния мозък лекарите препоръчват черноплодната офика. Всекидневно изяждайте по шепа пресни плодове или 2-3 лъжички сладко от черноплодна офика. Вземете си орехови ядки и ги смесете със същото количество мед. Приемайте по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден след ядене в продължение на 2-3 седмици.

Този десерт не би позволил в костния мозък да се събират мазнини.

През лятото си направете сладко от глухарче с лимон. То стимулира костно-мозъчното кръвотворене. Към 6-7 часа сутринта съберете жълтите цветчета на глухарчето. На 100 г събрани цветчета от глухарче се прибавят 2-3 резенчета лимон без кората. След това прибавете 900 мл вода. Сложете сместа да ври на слаб огън 40-50 минути, след това я прецедете през марля, добавете 1 кг захар и оставете да ври още около час и половина. Добър апетит!

Задължително вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2016/07/27/%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BA%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B8/

Първоначално публикувано на:07.02.2008 @ 18:45

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

тридневно гладуване, подмладяване на клетките

За подмладяване: Рестарт на имунната система с 3 дни глад

Подмладяване на клетките. Имунната система може напълно да се регенерира и подмлади чрез тридневно гладуване. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *