Правилното хранене може да унищожи рака

Ракът е такава диагноза, при която едни хора изпадат в ужас, чувайки я от устата на лекаря, други се втурват да пробват различни средства, само и само no-скоро да се справят със страшната болест.

Хаотичното приемане на отделни средства обаче не води до успех.

Каква трябва да бъде първата крачка на човек, получил страшната диагноза? Първата крачка при поставянето на диагноза рак е правилното хранене. На този етап болният може би все още не е психологически готов да се включи в борбата за своето здраве и живот; това са длъжни да направят близките му.

Така или иначе начинът на хранене трябва да се промени: правилната диета помага и при пред раково състояние – тя оказва профилактично действие. За съжаление диагностицирането все още не е на голяма висота и малък тумор лесно може да бъде пропуснат. Човек отива при лекаря с оплаквания, че се чувства зле, усеща слабост, хемоглобинът му е нисък, има и наследствена предразположеност, слабее, а медиците казват, че нищо не са открили и не се налага лечение.

Но когато открият образувание, вече е късно. Затова специалистите трябва да се ориентират към общото състояние на пациента, да се доверят пo-скоро на оплакванията и на симптомите, отколкото на изследванията. А промяната на начина на хранене няма да влоши нещата.

СЛАДКИТЕ ХРАНИ ЗАСИЛВАТ РАСТЕЖА НА ТУМОРНИТЕ КЛЕТКИ

С какво може да помогне правилната хранене при рак?

Когато в организма има злокачествено образувание, за неговото развитие се изразходва всичката глюкоза, постъпваща в организма във всякакъв вид.

Казват, че туморът е примамка за глюкозата. Развитието му се засилва от всичко сладко, дори от сладки плодове, включително и цитрусови. Само лимоните не го подхранват – в тях има малко захар, но за сметка на това пък много аскорбин, който безспорно е полезен.

Ние можем интензивно да се лекуваме, провеждайки химиотерапия, но ако наред с това ядем всичко, което ни е вкусно и ни се иска, туморът расте по-бързо, отколкото действат лекарствата.

Това са вътрешни процеси. Организмът си знае работата, но не трябва да се приема готова глюкоза, за да не се подхранва излишно туморът.

Що се отнася до другите храни, тук съществуват различни подходи и се изисква гъвкавост. Например може напълно да се изключат картофите.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

А по отношение на житните растения можем да се обърнем към така нареченото макробиотично хранене. Негов автор е японецът Озава, който смята, че с едно правилно хранене може да се излекуват всякакви заболявания, дори и онкологичните. Диетата трябва да бъде изцяло от житни растения (освен бял ориз), всичко останало се изключва.

Трябва да се ориентираме към състоянието на човека. Ако на фона на житното хранене той се чувства по-добре, постепенно могат да се добавят и други продукти.

Съществуват и авторски методики, които предлагат житно-млечна диета и яйца, дори и мазна диета.

МЕТОДЪТ НА ШЕВЧЕНКО Е ПОМОГНАЛ НА МНОГО ХОРА

Помага това, което даденият организъм е в състояние на понесе. Какво трябва да се яде: пшенични каши или мазнини? Това зависи от онкопатологията на всеки човек и от това каква храна той може да усвоява. При отслабване на организма възниква ферментативна недостатъчност. Например болният може да усвоява пшенична каша, но трудно усвоява мазни храни. Тогава се препоръчва онова, което съветват специалистите за разделното хранене: само един продукт (мазно, или сухо), добавяйки таблетка хранителен фермент.

Противоречията действително са много, но като начало е желателно болният да се придържа към диетата на д-р Шевченко, която изключва сладко, млечни продукти и картофи. А храните, които се разрешават при тази диета, да се приемат отделно. Ако човек иска риба, това трябва да бъде отделно хранене, защото не би могъл да се справи с голямо количество храна.

НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЯДЕ НАСИЛА

Могат да се ядат зеленчукови супи и каши. Въпросът с месото обаче е доста сложен. Съществува теория, според която човекът, както и месото, могат да бъдат предпазени от гниене чрез оцет, сол и киселини. Според създателите на тази теория, ние боледуваме, защото в организма ни не достигат киселини и ферменти. В тази методика влиза ябълковият оцет, с добавени в него билки, ферментирало мляко и киселини.

Но по принцип при онкоболните месото в менюто така или иначе трябва да бъде по-малко. Първо, защото то трудно се смила и гние, и второ, съдържащото се в него желязо директно отива за «подхранване» на тумора. За да не се случи това, организмът може да се снабди с желязо от растителни продукти, например от цвеклото, защото туморът не поема желязо, получено по такъв начин. В тази връзка отново ще подчертаем ползата от цвеклото се приема то – варено и т.н., независимо в какъв вид като сок, в суров вид,

ПОНЯКОГА ПОМАГАТ КЛИЗМИ И ЗЕЛЕНЧУКОВИ СОКОВЕ

Ако един болен се почувства по-добре при първия етап на лечение – хранителния режим, каква е втората крачка?

Втората крачка зависи вече не от самочувствието на болния, а от неговото психологично състояние. Това е настройка за борба с болестта, за която човек вече е длъжен да знае.

Вече му е поставена диагнозата рак, лекарите са на мнение, че туморът е доброкачествен, но той се чувства зле, силите сякаш си отиват и ако в този момент сам не се вземе в ръце, нито един специалист няма да му помогне.

Случаите на излекувани от рак болни чрез диета, патент на западната медицина, показват, че болният от самото начало е наясно с диагнозата си и сам решава как да се бори с болестта, с какво да се лекува и как да урежда живота си.

Много показателна е историята на авторката на здравна литература Луиза Хей. На нея й казали, че има рак, че й остават два-три месеца живот и й предложили операция. Но тя, като специалист по психотерапия и проповядвайки позитивно настроение, решила сама да се справи с проблема. Луиза Хей се обърнала към натуропат, който й препоръчал диета, състояща се от листни зеленчуци и от сокове, а така също и редовни промивки на червата чрез клизми с вода и със сокове от зелени зеленчуци.

След три месеца, когато посетила своя лекар, тя била напълно здрава.В зелените листа се съдържа много магнезий, а магнезият отдавна се смята за антираков микроелемент, за разлика от желязото. А всички ние, особено жителите на големите градове, живеем в условията на дефицит на магнезий. Най-много от него има в листните зеленчуци и в цвеклото.

Основното обаче е позитивната настройка за борба с болестта. Човек трябва да разбере, че не само той е болен от тази тежка болест и че да си болен от рак съвсем не значи, че ще умреш. Има много примери, при които хората побеждават болестта.

ПЪЛНОТО ГЛАДУВАНЕ Е ГОЛЯМ РИСК

Пълното гладуване е рисков метод и лекарите не го препоръчват. Самостоятелното гладуване е още по-рисковано. Немският лечител Бройс лекувал хората не с пълен глад, а със зеленчукови сокове, за да не загуби организмът последните си сили за смилане на храната. Бройс препоръчвал да се смесват сок от моркови, целина и цвекло, както и билки. При това цялата смес е трябвало да бъде прецедена през няколко слоя марля, за да не попаднат никакви влакна. В противен случай организмът би загубил силите си за смилане на влакната, вместо да ги насочи за «смилане» на тумора.

ДЕТОКСИКАЦИЯТА СЪЩО ЛЕКУВА

Трябва ли да се прави прочистване на организма при наличие на онкологично заболяване?

Детоксикацията на организма е много необходима. При развитие на тумор организмът е замърсен от продуктите на неговата дейност и поради това не се справя със самоизчистването. Ако в такава ситуация приемете скъпи растителни препарати, все едно че ги добавяте към замърсена вода.

Препаратът може да не попадне на необходимото място, да не подейства правилно. В болниците неслучайно поставят болния на системи. Онкоболният е слаб и дори да пие достатъчно вода, на него не му достига енергия, за да разпръсне тази вода до всички органи и тъкани. Организмът се обезводнява. Затова системите със специален дезинтоксикационен разтвор (те винаги се приемат при остри отравяния), а дори и само с физиологичен разтвор, са много полезни, подобряват състоянието на болния, защото организмът се изчиства от отровите.

Ако обаче болният не е в болница или просто няма възможност за поставяне на система, детоксикацията може да се извърши с помощта на клизма – с вода, със сок от цвекло или с други зеленчукови сокове. Правят се 1-2 пъти на ден, съобразно състоянието на пациента. Когато състоянието се подобри, броят на клизмите намалява до 1-2 пъти в седмица.

СПОДЕЛЕНО: ПОБЕДИХ ДОРИ ТАЗИ СТРАШНА БОЛЕСТ!

Аз съм на 52 години, педагог с 30-годишен стаж. Всичко съм преживяла в този живот. Разделихме се със съпруга ми, загубих майка си и баща си, останах сама със сина си. Всичките ми роднини са далече от мен. И на фона на всичко, което преживях, няколко месеца след тези събития ми поставиха страшната диагноза рак III-IV степен. Какво да правя?! Синът ми беше само на 13 години, не ми се искаше да казвам и на роднините си. Казах си: станало, каквото станало, ако ми е съдено да живея, ще живея. Отидох на църква, изповядах се, мислено дори се простих с всички и постъпих в болница.

Направиха ми операция. Събудих се жива и разбрах, че трябва да продължа да живея. Дори и само заради сина си. Трябва да го изуча. Направиха ми 25 облъчвания, 6 химиотерапии, плаках, когато ми опада косата.

Но сега всичко остана назад, минаха вече 5 години. През тези години изпробвах върху себе си почти всичко, за което бях чела и чула. Три години пих окис на водорода, а в почивките – билкови настойки. Лекувам се и се поддържам, четейки рецепти от вашия вестник, правя гимнастика, сутрин си вземам хладен душ, ходя пеш до работата.

Сега работя, синът ми е в казармата. Животът си върви.

Дайте мнение и Вие тук!

Така че не падайте духом, не се страхувайте, защото дори и най-страшната болест би могла да бъде победена. Трябва да вярвате и да се надявате. Ракът наистина може да бъде победен. Много уважавам и винаги чета рубриката ви, в която читатели си обменят народни рецепти и методи на лечение. Благодаря ви за това.

Стаматова – Перник

БЕЗ ВЯРА НЕ МОЖЕ

От известно време ме безпокоеше някакво уплътнение в гърдата. Когато ме изследваха в онкологията, разбрах, че това е сериозно. След изследването не ми съобщиха диагнозата и така си отидох в къщи. Прочетох във вестника за метода на Шевченко, а наскоро след това узнах и диагнозата си – рак II степен. Предложиха ми химиотерапия, а след това и операция. Отказах се и реших да изпровам този метод. Когато започнах да приемам сместа, болките се усилиха, особено в дясната страна и в стомаха, но след това постепенно всичко отмина. Много често ми бе непоносимо, но дори и за миг не помислих да се откажа.

Пия сместа вече две години и 8 месеца, болките стихнаха. Сега съм на 68 години, но се чувствам на 60. Пълна съм с енергия и със сили, работя и вкъщи, и на вилата. Повярвах на метода на Шевченко.

Д. Карапетрова – Русе

КАТРАНЪТ КАТО ЛЕКАРСТВО СРЕЩУ РАК

Моя колежка има рак на гърлото. Тя прекара 2 операции, облъчване, химиотерапия. Болките й бяха страшни, можеше да приема храна само в течен вид. Изписаха я от болницата и я пратиха вкъщи – там да умира. Професорът обаче я посъветвал: «Ако искаш да живееш, пий катран». И тя пи катран половин година, като започна от 1 капка и стигна до 40 капки, след това обратно -от 40 до 1 капка. След това – 7 дни почивка. И оздравя. Дори работи като кранистка.

Още един мой познат се излекува с катран и със спирт.

Кр. Беклиева – Стара Загора

НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН

Повечето от нас сигурно си мислят, че никога няма да бъдат застигнати от тежки болести, още по-малко от рак. По-рано и аз мислех така. В нашия род никой не е боледувал от рак, значи бедата ще отмине и мен. Мислех си така, въпреки че имунитетът ми отслабна, температурата ми бе винаги 37,5 градуса, теглото ми намаля, получих анемия. Въпреки това не предприех нищо за здравето си, а лекарите ме сметнаха за симулантка. И всичко стана ясно, когато три години след това гинекологът ми постави диагнозата «дисплазия 2-3 степен», а това ми дойде като гръм от ясно небе.

Най-накрая се събудих и разбрах, че ако сама не се заема със здравето си, никой няма да ми го върне.

След проведеното лечение видимо подобрение не настъпи. Започнах да се лекувам с народни средства.

Впрочем, друго искам да кажа. По-лесно би било, ако ракът се предотврати, отколкото след това да се лекува, да се бориш с него. И на първо място трябва да се засилят имунитетът и енергията на човека. Правете си често изследвания на кръвта, дори и най-елементарните. Ако хемоглобинът ви пада, значи се налага изследване. Всички знаем, че в ранен стадий ракът не боли. Сега си правя изследвания 2-3 пъти в годината, а за прочистване на кръвта и за повишаване на хемоглобина приемам билки. Предлагам ви сместа, с която аз се лекувам – взема се по една чаша сок от моркови, цвекло, ряпа, мед и 1 лъжица водка. Всичко това се смесва и се поставя на тъмно място за 2 седмици. Приема се по 30 мл три пъти на ден преди ядене.

За подобряване на кръвообращението всекидневно приемайте гореща вана, а за повишаване на имунитета ходете повече боси, обливайте се с хладка вода, правете дихателна гимнастика. А за да се справя с постоянната температура от 37,5 градуса ми помогна гореща грейка, която за час слагах в областта на черния дроб.

Донка Асенова – София

За консултация с диетолог:

Д-р Огнян Симеонов тел. 08999 37677 или 08786 37677

Погледнете непременно и ТУК:

https://www.lekar.bg/2016/04/02/%D1%85%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%8F-647328/

Първоначално публикувано на:13.12.2007 @ 13:57

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Симптоми и признаци на левкемия

Левкемия. Симптоми, признаци и кръвни показатели. При деца и възрастни

Подробни симптоми и признаци на левкемия: остра (акутна) или хронична. Лечение със стволови клетки, химиотерапия, …

Едно мнение

  1. имах рак на щитовидната жлеза абсолютно без никакви медикаменти нито химеотерапий се излекувах от тази ужасна болес благодарение на човека до себе си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *