Сребърна вода. Цена, дозировка. На спрей и за пиене. Аркол. Коларгол

Приложение на сребърна вода за пиене, на спрей, капки за очи, в носа. Уред (апарат). Дозировка и цена. Употреба на колоидно сребро при акне, гъбички и хрема.

Да се върнем малко назад – в древността среброто е било познато като метал, способен да предпази от инфекции при нараняване.

Водата, в която е престояла сребърна монета, е чиста от бактерии (Сребърна вода – що е то?). На Изток съхранявали прясното мляко по-дълго време, като поставяли в съдовете сребърни монети.

Силата на среброто като дезинфектант, способен да предпазва от въздействието на патогенни бактерии, е била доказана през 19-и век (в сребърнавода.com). Днес специален интерес предизвиква т.н. сребърна вода: разтвор във вода на колоидно сребро.

Сребърна вода се използва при дезинфекцията на някои храни, при лечение на рани – за предпазване от инфекции и гной, при редица заболявания на вътрешните органи. Приложението й трябва да се съобразява с някои правила, за да се избягват опасни последици.

Върши ли работа т.н.

уред за сребърна вода?

Как от сребро и вода се получава сребърна вода? Как да се снабдим със сребърна вода?
Сребърна вода се получава при електролитен процес: при протичане на електрически ток между анод и катод във водна среда, от сребърния катод се отделят отрицателно заредени сребърни йони. Колкото по-дълго време тече този процес, толкова по-висока е концентрацията на получената сребърна вода.

Сребърна вода можем да си направим сами у дома, като първо се снабдим с някой от предлаганите на пазара уреди за сребърна вода.

Предложения не липсват; ако сте решили, че на всяка цена трябва да използвате в бита и за лечение сребърна вода, най-добре е да се консултирате с медицинско лице за целесъобразността на такава покупка.

Всеки дистрибутор естествено ще препоръча своя продукт, а изборът ще е само ваш. Така например от artcom.bg предлагат модела “CSG-1” за 158 лева без една стотинка. Уредът се командва от микрокомпютър, който определя режима на тока в зависимост от очаквания резултат.

Водата за пиене е заредена с по-малко сребърни йони; може да се направи и сребърна вода концентрат за лечение и дезинфекция. Апаратчето се доставя заедно с два бонуса – шишенце готова сребърна вода и сребърна вода в спрей-опаковка за лечение на хрема.

След като си направите 20 000 (!) литра сребърна вода, сребърните електроди ще трябва да се сменят . дистрибуторът е помислил и за това и ще ви ги достави за 28 лв.

Друга популярна марка уред за сребърна вода е “Д-р Силвър”. Той е родно производство, струва само 78 лв и ви го доставят безплатно с обещанието, че ще ви служи вярно 16 години (zaper.info).

Препоръките за приготвяне на сребърна вода в домашни условия отбелязват, че водата от чешмата не е подходяща за обогатяване със сребърни йони и трябва да се работи с бутилирана. Като добър вариант е посочена “Девин” с розов етикет.

Дозировка и цена

Откъде да си вземем сребърна вода на добра цена, ако нямаме такъв уред? Сигурен начин е да си я купим от аптеката. 100 милилитрово шишенце с 30-процентен разтвор сребърна вода – аркол, струва около 4.80 лв. Една такава разфасовка е достатъчна, за да пречисти пет литра вода. След като съдържанието на шишенцето аркол се изсипе в петлитровия съд, се изчаква около един час и водата може да се използва.

От framar.bg препоръчват сребърна вода както за външна дезинфекция на някои хранителни продукти – плодове, зеленчуци, така и като хигиенен дезинфектант подобно на хлора. Може да се прилага като капки за нос, средство за промивки на рани и възпалени кожни участъци с ненакърнена цялост, а също и вътрешно.

сребърна вода цена

Сребърна вода е спасението от множество инфекции и възпалителни заболявания

Препоръчаната схема на лечение е три пъти дневно по една супена лъжица преди хранене – при гастрит, язва, бъбречни болести, алергии, подагра, при инфекциозни заболявания на стомашно-чревния тракт. Дозата за вътрешно приложение се разтваря в 20-30 мл вода. Може да се дава и на деца, но при тях се измерва с чаена лъжичка.

Препоръчваният прием за подобни здравословни проблеми е за 20 дни, след което се прави 10-дневна пауза и може да следва нов 20-дневен прием на сребърна вода.

Употреба на колоидно сребро – сребърна вода, при акне, гъбички и хрема

Сребърна вода се препоръчва при редица кожни проблеми – обриви, изгаряния, ужилване от насекоми (от сребърнавода.com). Приблизително 6 часа след третирането на проблемния кожен участък със сребърна вода, там не остават живи патогенни микроорганизми.

Сребърна вода за лечение на акне:

ефикасен е 28-дневен курс, при който се спазва и диета с редукция или отказ от мазни и сладки храни. Зоните с акне се обработват всеки ден по няколко пъти с фин тампон, напоен в сребърна вода, и се оставят да изсъхнат. Кожата трябва да е предварително почистена.

Сребърна вода при гъбични инфекции:

при упоритите гъбички по ноктите на краката се обработват заразените места с тампон, обилно напоен в сребърна вода; сребърна вода се използва за промивки и при вагинални гъбични инфекции; възможните случаи за оздравително приложение на сребърна вода вижте в zdravosloven.com.

Сребърна вода при хрема:
сребърна вода приложение уред

Сребърна вода може да се приготви и в домашни условия

от 30-процентния разтвор се накапва по 2-3 капки във всяка ноздра 3-4 пъти на ден; подобна терапия облекчава симптоматиката при остри и хронични ринити, синузит, ларингит и фарингит. Ако имате сребърна вода-спрей, прилагайте при хрема този вариант. При проблеми с гърлото се правят и гаргари със сребърна вода. Така според framar.bg можем да си помогнем и при възпаления на ушите: в болното ухо се накапват 3-4 капки и се задържа няколко минути с последващ сух тампон.

Опасности, свързани с употребата на сребърна вода

сребърна вода, опасности, вреди, аргирия

Превишените дози сребро водят до заболяване, известно като аргирия

След като присъствието на среброто в живота ни има здравословен ефект, вероятно не трябва да се страхуваме от приема и приложението на сребърна вода. Специалистите все пак предупреждават, че надхвърлянето на допустимите дози съдържимо сребро в организма води до т.н. аргирия – заболяване, при което кожата се оцветява в синьо, лилаво или синьо.

Как се прилага за пиене?

Прието е при пиене концентрацията на сребърна вода да е по-слаба, а при външно приложение – с по-високо съдържание на сребърните йони. Въпреки уверенията, че сребърната вода е напълно безопасен продукт, с нея не бива да се прекалява.

Още материали, свързани с темата:
Сребърна вода. Цена, дозировка. На спрей и за пиене. Аркол. Коларгол
4.27 (85.45%) 11 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

8 коментара по “Сребърна вода. Цена, дозировка. На спрей и за пиене. Аркол. Коларгол

  1. МЕ МОЖАХ ДА РАЗБЕРА , СВЕЩЕНИЦИТЕ СА ОЦЕЛЯВАЛИ , СРЕБЪРНАТА ВОДА Е ПОЛЕЗНА , НО В СЪЩОТО ВРЕМЕ , СЕ ПОЛУЧАВА НАТРУПВАНЕ В ОРГАНИЗМА И НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗЧИСТИ. КОЯ Е ИСТИНАТА . ЛЕКУВА ИЛИ НЕ . ИЛИ ВСИЧКО Е САМО РЕКЛАМА И БИЗНЕС

  2. При правилна дозировка добрата сребърна вода лекува, но ако превишите дозата, може да бъде опасна и да се стигне до аргирия. Това, разбира се, не отменя факта, че някои хора направиха маса пари с нея, но не може и да се отрече, че тази вода е помогнала на не един и двама.

    • С малко памук или клечка за уши с памук, натопен в сребърна вода, почиствате клепача на едното око. После с друго памуче или другия край на клечката за уши отново потапяте в сребърната вода и почиствате другия клепач. Можете също да капнете 1-2 капки с капкомер директно в окото и така няколко пъти на ден, докато конюнктивитът изчезне. На сайта имаме подробна статия по темата ТУК: lekar.bg/2014/11/29/конюнктивит/. После не забравяйте да се върнете тук и да споделите с нас какъв е бил резултатът!

  3. При атопичен дерматит дали би имало ефект и ако да, само външен прием или и вътрешен е добре да се извършва.

  4. Здравейте, синът ми е на 12 години и има кокоши трън. Дерматологът каза, че това е вирусно заболяване. Моля, за съвет как мога да прилагам сребърната вода в случая. Благодаря!

  5. Здравейте. Жената на видеото 2 пъти казва, че среброто се натрупва в организма, но втория път споменава, че ако се спазват правилните дози няма проблем. Излиза, че дори и да се спазват дозите пак има натрупване и следва някакво лечение, тъй като иначе се появяват болести. Тоест дори и да спазвам дозировката пак ще се натрупва и има опасност да се разболея.

  6. Здравейте. Много ще съм благодарна ако ми отговорите на въпроса. Мога ли да използвам сребърна вода или пластирите за голяма отворена дълбока рана на куче. Раната е от подуване на млечната жлеза и се възпалила силно и се е инфектирала. Получил се е отвор колкото капачка от бира. Раната е силно сълзяща, понякога и кървяща, примесена с лимфа. Кучето не може да бъде оперирано поради сърдечни проблеми. Аз го превързвам по няколко пъти на ден с антисептични препарати но не се подобравя раната. Дали ако го третирам със сребърна вода този голям отвор/дупка/ ще се затвори???? Моля ви да ми отговорите

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *