Как да се спасим от аутизъм и шизофрения?

Ниското ниво на полезните чревни бактерии може да стане причина за различни психични разстройства – от аутизъм и повишена тревожност до шизофрения.

Съветът на учените е да потребяваме колкото може повече йогурт, кисело мляко с пробиотици, пише medikforum.ru. Твърди се, че в човешкото тяло полезните и болестотворните бактерии могат да достигнат 2 килограма, твърдят учените. Сред тях преобладават полезните, чието съществуване трябва да се поддържа.

Същите, известни като пробиотици, често се съдържат в млечните и соевите йогурти, както и в специалните хранителни добавки. В списание Nutritional Neuroscience е публикувано изследване на експерти от американската Тhe Great Plains Laboratorу, според което в урината на деца с аутизъм е завишено нивото на бактерията HPHPA.

От това следва, че от нивото на чревните бактерии зависи не само физическото, но и психическото здраве. Лекарят от Бостън д-р Джеймс Гринблат е лекувал дете с обсесивно-компулсивно разстройство и синдром на дефицита на вниманието с хиперактивност. Същото дете имало и проблеми с храносмилането.

Тестовете показали повишени нива на HPHPA. Гринблат приложил на пациента си мощен лечебен курс с пробиотици за повишаване нивото на чревните бактерии. Последвал и курс с антибиотици. Количеството на HPHPA категорично намаляло, а след около половин година изчезнали и симптомите на психичните разстройства.

В следващите три години детето не показало нито един от тях.В научния свят битуват коментари за това, че опасните психически заболявания, включително шизофренията, са в пряка връзка с бактериалните нива в организма. Добрите бактерии “разговарят с мозъка” чрез имунната и нервната система.

Непременно вижте и ТОВА:

Шизофрения – има ли лечение? Лекарства, билки симптоми

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Как да се спасим от аутизъм и шизофрения?
2 (40%) 1 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *