Нов метод на лечение на рак на мозъка

Лечение с ток при рак унищожава болни мозъчни клетки

Революционно устройство за лечение на рак чрез унищожаване на мозъчни ракови клетки предложи израелската компания NovoCure Ltd.

В резултат на дългогодишни изследвания международен изследователски екип публикува в списанието на Американската академия на науките (PNAS 2007;104: 10152) резултати от нов метод за лечение, основан на въздействие върху електричния заряд на ракови клетки.

Традиционните методи на лечение, които са определяни като оправдателни или извинителни (т.е. такива, които не помагат съществено за удължаване на живота, но са израз на медицинските повели за помощ), са на път да бъдат изоставени.

Живите организми са комплексни системи и могат да се разглеждат от различен ъгли – като биохимични лаборатории, като ансамбъл от различни по структура и функции клетки и дори като сложно действаща електрическа система.

Последният аспект е област на компетентност на науката биофизика. Фактът, че всяка клетка, била нервна, мускулна или чревна, притежава определен електричен потенциал и се характеризира с изменчив в определени граници заряд е отдавна известен на биофизиците.

Сега тези знания намират мястото си в по-прецизна и безболезнена медицинска практика.

Дайте мнение и Вие тук!

Характеристиките на раковите клетки като физичните особености, форма и големина дават възможност да бъдат „разпознати“ като врагове. Израелците твърдят, че са успели на постигнат това и че не унищожават и здравите покрай болните, но знае ли човек?

Напоследък – дали заради рекламата или по друга причина – Израел е много актуална страна, когато става дума за лечение на рак. Вижте например ТУК за какво идва реч!

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

листа от глухарче и корен

Глухарче. Приготвяне на чай от листа, корен, цвят. Ползи. Екстракт от билката

С глухарче церим хепатит, чернодробни проблеми, бъбреци, стомах и какво ли не още. Трябва само …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *