Инфлуцид: Мнения.
Инфлуцид: – за възрастни и за деца. Профилактично.

Мнения за Инфлуцид. Колко време може да се пие? За деца. Как се пие профилактично?

Инфлуцид: показания за използване на медикамента. Мнения. Колко време може да се пие и как се приема – за възрастни и за деца. Профилактично. Допуска ли се при бременност и при кърмене. Противопоказания. Заместители и аналози

Хомеопатичният препарат инфлуцид е популярен като средство за укрепване на имунната система; с негова помощ се овладяват възпаления, може да се смъкне повишената температура, да се подпомогне оздравителният процес при кашлица с храчки и при хрема. Препоръчват го при простуда и грип, при остри вирусни инфекции на дихателните пътища.

Инфлуцид на таблетки

Таблетките инфлуцид представляват хомеопатичен комплекс от шест компонента. Това са активни вещества, които помагат при простудните заболявания. При профилактичен прием на таблетките продуктът укрепва имунната система, а при терапевтичен – подпомага оздравителните процеси и ускорява възстановяването след боледуване. Медикаментът неутрализира симптомите на острите състояния като главоболие, повишена чувствителност на кожата, дискомфорт в мускулите, температурни колебания, ринит и пр.

Инфлуцид или антибиотик?

Медикаментът се радва на широка популярност, особено сред потребители, които искат да предотвратят вторични инфекции – но в същото време не са склонни да приемат антибиотици или да ги дават на децата си, особено при простуда. Продуктът съдържа доказани натурални съставки, което го прави ефективен и в същото време – безопасен за организма, без съпътстващите странични ефекти на антибиотиците.

Постоянното тъпчене с антибиотици, което е масова практика, има цялостен негативен ефект върху организма на възрастни и деца. Специалистите все по-често препоръчват да се избягват антибиотици, но това означава пациентът да потърси специалист още при първите признаци на болестта. Навреме приетият инфлуцид или подобен медикамент наистина ще помогне да се избегнат усложненията, при които антибиотикът ще е неизбежен.

Състав, хомеопатични компоненти

Ето кои са натуралните компоненти в лекарството, всеки от които има специфична роля в общия оздравителен ефект:

  • Аконитум е растителна съставка, използвана от поколения за смъкване на повишената температура; в случая помага в началната фаза на острите респираторни инфекции, когато температурните повишения са обичайни;
  • Бриония върши работа в случаите с дразнеща суха кашлица;
  • Ипекакуана-та има подкрепящо въздействие върху организма като цяло и в частност – върху дихателните органи; втечнява жилавите секрети и улеснява откашлянето им;
  • Гелземиум е добро решение при настинки и грип с главоболие, болки в мускулите, отпадналост, болки в гърлото и пресипване; народната медицина използва настойки от това растение при треска;
  • Фосфорус е елемент от подкрепящите съставки на продукта; засилва имунната система и е навременно средство при изтощение, главоболие и невралгии;
  • Еупаториум перфолиатум – друга билкова съставка, позната в хомеопатията като ефективно решение при простудни заболявания.

Показания

инфлуцидНай-общо казано, показанията за прилагането на инфлуцид са свързани или с профилактиката, или с непосредственото лечение на остри вирусни настинки, простуди, грип. Противопоказанията в най-общи линии се свеждат до алергични реакции към една или повече съставки. Ето защо е много важно преди прием на инфлуцид да се консултираме с лекар-хомеопат или поне с личния лекар, който трябва да е наясно с общото ни здравословно състояние.

При грип, кашлица

Приемът на инфлуцид при грип и простудни състояния с кашлица опрделено помага, но ефектът е добър при навреме започната терапия. Сред активните хомеопатични съставки на продукта особено важна е ролята на компонента аконтинум, който съдейства за овладяване на повишената температура и мускулния дискомфорт, характерни за началната фаза на вирусната инфекция. Имат значение и съставките бриония и ипекакуана, които помагат при кашлица – подпомагат втечняването на задържаните жилави секрети или успокояват спазмите при дразнещи пристъпи на суха кашлица.

При фарингит, ангина

Възпаленото гърло и инфектираните сливици създават сериозни проблеми при настинка и грип; възможни са усложнения, ако инфекцията не се овладее навреме. Акцент на полезнити въздействие се получава от компонента гелземиум, който действа обезболяващо – включително за болки и възпалителни процеси в гърлото.

При херпес

Инфлуцид е продукт, ефективен при вирусни инфекции; известно е, че досадният хепрес има вирусна природа и очакванията са нашият хомеопатичен продукт да е полезен в лечението му. Ако се взема инфлуцид с профилактична цел – от потребители, които често страдат от херпесни инфекции, може да се разчита на предпазване от чести прояви или ако все пак заболяването се развие – да протече по-бързо и леко. Такъв е ефектът и ако използваме медикамента след като специфичният обрив вече се е появил.

При простуда и хрема
Демир бозан за безсъние

Съставката аконит на инфлуцид е особено важна за оздравителния ефект при простуада с ринити. При лечение с хомеопатичния продукт тя подпомага организма в преодоляването на болестната симптоматика – подкрепя имунната система и противодейства на симптоми като повишена температура, болки в мускулите и ставите, възпаление на лигавиците в дихателните органи. Ускорява оздравителните процеси в зоната на носоглътката, съдейства за облекчаване на дишането и по-бързото превъзмогване на мъчителната хрема.

инфлуцид
Хомеопатичният продукт инфлуцид е добър и за профилактика, и за лечение
При ринит

Алергичните ринити и състоянията с хрема при настинка и грип могат да се преодолеят по-лесно, а симптомите – да се облекчат, ако се използва инфлуцид като профилактичен, но и като терапевтичен продукт. Признаци като течащ или запушен нос, оточна и болезнена лигавица и пр. могат да се преживеят по-лесно с хомеопатичното лекарство.

За нос, при синузит

Синузитът засяга околоносовите кухини и при обостряне може да е много мъчителен. Особено тежки са състоянията с главоболие, повишена температура, гадене и повръщане. Приемът на инфлуцид позволява да се избягват кризи или при пикови моменти по-бързо да се неутрализират острите пристъпи.

При температура и вируси

Вече стана дума, че вирусните инфекции са характерни с повишаването на температурата, както и че такива състояния се развиват бързо и могат да причинят различни усложнения на дихателната система и на общото състояние на пациента. Приемът на инфлуцид, понякога съчетан с други медикаменти, предотвратява усложненията и подкрепя организма в преодоляването на симптоматиката.

Препоръки, дозировка

Приемът на инфлуцид е два типа: за профилактика и за лечение. В зависимост от това се прилагат и различни схеми за употребата на продукта.

Схема на прием, смучене

Производителят на този продукт предлага на аптечните пазари два типа: таблетки за смучене и капки. У нас на голяма популярност се радват таблетките. В зависимост от възрастовите групи и целта на приема таблетките могат да се дават и разтворени в малко вода – при малки деца. При остри състояния приемът е през кратки интервали от време, а при прием за профилактика или поддържане – през по-продължителни. Таблетките се държат в устата до пълното им разтваряне. Приемът им е половин час преди хранене или един час след това; не бива да се пие и яде нищо в продължение на поне 30 минути до час.

За възрастни

Възрастни и деца над 12 години могат да вземат по една таблетка през час, ако се касае за остри състояния – но не повече от 12 таблетки дневно. След овладяването на острата симптоматика се продължава с поддържаща доза от 3х1 таблетка на ден. При профилактичен прием дневната доза е 3х2 таблетки с продължителност, определена от лекуващия.

За деца. А за бебета?

Децата под 12 години се лекуват при остри симптоми със същата интензивност, както възрастните – т.е. по една таблетка на час, но не повече от 8 за денонощие. Поддържащата доза е три пъти по една таблетка на ден. При профилактичен прием схемата е 3х1 таблетка.

Ако детето е под тригодишна възраст, таблетката е по-добре да се дава разтворена в лъжичка с вода – но това да става веднага след разтварянето.

Инфлуцид не се използва за лечение и профилактика на деца под едногодишна възраст.

Съвместно с Шуслерови соли

Като ефикасен вариант за лечение при вирусни инфекции и простуди се сочи комбинираният – инфлуцид плюс Шуслерови соли, като изборът на хомеопатичната комбинация соли е в зависимост от най-острите симптоми на болестта. Така например за неутрализиране на симптоматиката в началната фаза на болестта, когато температурата е под 38.5 градуса, може да се приема Шуслерова сол №3 железен фосфат. Солта се приема на всеки 5-10 минути, по една таблетка, до овладяване на температурата.

инфлуцид
Една работеща комбинация – с Шуслерови соли

Ако тя все пак остава висока или дори се увеличава още, към сол №3 се прибавя и №5 – калиев фосфат. Нейната функция е на подкрепи енергийния баланс на организма и да упражни антисептично действие. Комбинацията може да се допълни с № 8 – натриев хлорид, за предпазване от обезводняване. Шуслеровите соли се редуват на всеки 5-10 минути, докато температурата спадне. Същевременно се взема и инфлуцид по описаните схеми. Очаква се в рамките на 2-3 дни състоянието на болния да се стабилизира. Ако това не се случи, трябва да се направи консултация с лекар за корекция на лечението (по afya-pharmacy.bg).

Противопоказания

Препаратът инфлуцид не бива да се прилага, ако е известна алергия на потребителя към някоя от съставките, или ако симптоми на свръхчувствителност се проявят още при приема на първите таблетки. Пациентската листовка обикновено съдържа предупреждение за усилване на симптомите при приема на първите таблетки, след което положението се овладява. Ако това не се случи – например ако болният продължава да поддържа висока температура и състоянието му постоянно се влошава, трябва да се търси медицинска помощ и смяна на терапията.

Друга подробност е съдържанието на таблетките – спомагателните компоненти са пшенично нишесте и лактоза. Ако пациентът страда от глутенова непоносимост, лактозна недостатъчност или синдром на глюкозно-галактозна малсорбция, той не бива да се лекува с инфлуцид.

Странични ефекти

Като цяло този продукт не дава тежки странични ефекти, но не са изключени алергичните реакции от типа на зачервяване, сърбеж, поява на обриви по кожата. Това е знак приемът да се прекрати и да се търси друг вариант за лечение. Възможни са и някои смущения, свързани с отбелязаните противопоказания. Сред съобщаваните странични ефекти в тази посока са гадене и повръщане, диария.

При бременност и кърмене?

Приемът на инфлуцид при бременност и кърмене е допустим, но само след консултация с лекар. Необходима е преценка за възможния риск.

Дайте мнение и Вие тук!

Мнения за инфлуцид, отзиви

Обикновено препаратът има одобрението на пациентите, които са го използвали. Наистина има случаи, при които болестните симптоми първоначално се усилват, споменава се и за влошаване на общото самочувствие. Ако това състояние е трайно, трябва да се търси лекар.

В повечето случаи все пак отзивите са положителни, продуктът се оценява като ефективен при настинка и грип. В рамките на първите три дни според потребителите изчезва характерното “разглобяване” на стави и мускули, типично за грипа. Спада температурата и идва спасение от главоболието. Инфлуцид е добро средство и при кашлица, подпомага отхрачването.

Немалко са и положителните отзиви от потребители, които са вземали продукта профилактично. Хората отчитат, че профилактиката е успешна и че по-рядко боледуват при смяната на сезони и през зимата.

Важно е да се отбележи и това, че медикаментът не бива да се взема самодейно, без консултация с лекар. Както всеки хомеопатичен продукт, и той се прилага индивидуално и според общото здравословно състояние на пациента.

Аналози и заместители, цена

Лекарствен продукт от рода на инфлуцид не може да има стопроцентов аналог в съвременната фармакология. Това е свързано със спецификата на подбора от природни компоненти, които влизат в състава му. Възможни са обаче подобни комплекси, в които част от познатите съставки са комбинирани с други; но е логично да предположим – дори едно минимално изменение в състава може да има съвсем различен ефект върху здравето. Когато лекарят познава здравословното състояние на пациента си, той може да подбере точно този сред множество подобни продукти, който е най-подходящ за болния човек в конкретната ситуация. Да видим кои са медикаментите с подобно на инфлуцид приложение.

Тонзилотрен и инфлуцид

Тонзилотрен също е хомеопатичен продукт, в чийто състав влизат пет съвършено различни компонента: атропинум сулфурикум, хenap сулфурис, калиум бихромикум, меркуриус бийодатус, силицея. Препоръчва се изключително при остри и хронични възпаления на сливиците, но също и след оперативни интервенции и премахването им. Тонзилотрен действа противовъзпалително и обезболяващо, съдейства за премахването на гнойни полипи, улеснява преглъщането, ускорява възстановяването на лигавиците или заздравяването на раните след интервенции.

Приемът на тонзилотрен е аналогичен на този при инфлуцид: активно по таблетка на час до овладяването на острите симптоми, но не повече от 12 таблетки за смучене в денонощие за деца над 12 години и възрастни, и до 8 за по-малки деца. Групата 1-3 години може да приема такива таблетки само под лекарски контрол, а за бебетата продуктът е противопоказан – до едногодишна възраст. Инфлуцид и тонзилотрен са продукти с една и съща цена, около 9 лв за 60 таблетки.

Инфлуцид и коризалия

За коризалия може да се отбележи, че като хомеопатичен продукт е добър избор при настинки с хрема.  Представлява съчетания от няколко активни натурални съставки: лук, беладона, американска чемерика, калиев бихромат, билките жълт жасмин и котенце. Приема се по една таблетка на всеки час до 12 бройки за денонощие; дава се и на деца под една година, като предварително таблетката се разтваря в малко вода. Цената на опаковка от 40 таблетки е 6 лв.

Хомеожен

Препоръчва се при болки в гърлото, пресипване, ларингит. Таблетките се смучат по една през час, докато симптомите на болното гърло започнат да отслабват; дава се и на бебета под формата на разтвор в малко вода. Съдържа разтворим живак, котенце, печена мийна гъб, дива бяла тиква, бром, беладона, фитолака декандра, трилистен змиярник и арника. Струва 6 лв за 60 таблетки.

Бронховаксом

Бронховаксом е продукт от съвършено различен тип: той съдържа лизати от няколко типа бактерии, които в активно състояние причиняват остри и хронични възпаления на дихателните пътища, бронхит, пневмонии. Под формата на капсули продуктът се препоръчва като съпътстваща терапия за укрепване на имунната система и за по-ефективно лечение на описаните болестни състояния. Приемът е една капсула дневно -на гладно, в продължение на 10 дни. Профилактично се прави тримесечна програма, като в рамките на всеки от трите последователни месеца се взема по една капсула дневно в 10 поредни дни. Продуктът се дава и на деца, но по-големи от 6-месечни. Може да се комбинира с други медикаменти, включително антибиотици. Цената му е  35 лв за 30 таблетки.

Афлубин

Още един хомеопатичен продукт: афлубин е съставен от компонентите жълта тинтява, червена бриония, самакитка, железен фосфат и млечна киселина. Продуктът може да се прилага под формата на таблетки, капки или спрей, но най-често се препоръчват таблетките. Подходящи са за възрастни и деца над една година. Препоръчва се лечение по схема три пъти дневно по една таблетка за два дни, след което 2х1 таблетка дневно до пълно овладяване на болестните симптоми. Тази схема е за възрастни и деца над 12 години; при деца на 1-11 години дозите са наполовина. Профилактично продуктът се приема два пъти дневно по една таблетка за три седмици, или само за два дни при контакт с болен. Профилактиката за деца на 1-11 години е по същата схема, но с половинки от таблетката. Самите таблетки се държат в устата до пълното им разтваряне половин час преди или един час след хранене. Лекарството е най-подходящо при случаи на грип или парагрим със ставни болки и силна отпадналост. Струва 5.60 лв за 12 таблетки.

Имунокинд

Хомеопатичен продукт, препоръчван за укрепване на имунната система при чести боледувания от възпаления на горните дихателнипътища. Специално ориентиран към специфична потребителска група – кърмачета и малки деца. Съдържа калциум – фосфорикум, карбоникум флуоратум, и сулфур йодатум. Приемът е три пъти дневно по една таблетка; за болно бебе таблетката се разтваря в малко вода. Продуктът трябва да бъде препоръчан от лекар; необходими са консултации с лекуващия, ако приемът причинява необичайни симптоми. Цената на опаковка от 150 таблетки е около 10 лв.

Цинабсин

Цинабсин се прилага при остри и хронични синузити, с всичките им неприятни симптоми: затруднено дишане, главоболие, сълзене на очите, отпадналост, сънливост, напрежение в черепната област. Приемът подпомага да се овладее възпалителният процес, често с повишена температура, да се улесни дишането, да се ускори възстановяването и нормализирането на тонуса и енергийния баланс. Продуктът е композиция от цинабарис, ехинацея, хидрастис, калиум бихромикум. Взема се при остри състояния през час по една таблетка за смучене, като за възрастни и деца над 12 години максимумът е 12 таблетки дневно, от 6 до 12 години – 9 таблетки, и от 2 до 6 – 6 таблетки. При овладяване на острите симптоми приемът продължава с  3х1 таблетки на ден. Цинабсин може да се взема продължително, но ако срокът е по-дълъг от 8 седмици, на всяка цена трябва да се направи консултация с лекар. Лекарството е на цена 11 лв за 100 таблетки.

Осцилококцинум

Този хомеопатичен продукт помага при грип с температура, мускулни болки и втрисане. Чувствително облекчава, ако се вземе още в началния стадий на инфекцията, но помага и при проявена и разгърната симптоматика на типичната грипна клинична картина.

Осцилококцинум е под формата на готови дози (туби), които съдържат по един грам малки хапчета – пилули, и се вземат по следния начин:

  • В начална грипна фаза: една туба възможно най-бързо, като съдържанието й се държи в устата до пълно разтваряне; приемът се повтаря през 6 часа още 2 до 3 пъти;
  • При развита клинична картина на грип: по една туба два пъти дневно – сутрин и вечер, за 2-3 дни;
  • Профилактично: една доза веднъж седмично за рисков предепидемичен период.

Медикаментът е на цена 9 лв за опаковка от 6 дози.

Парагрип

Като очакван ефект парагрип е подобен на осцилококцинум и инфлуцид; при остри състояния се вземат по две таблетки за смучене през час, а при облекчаване на симптоматиката приемите се разреждат. Парагрип съдържа някои познати съставки: арника, беладона, еупаториум перфолиатум, гелземиум, сулфур. Вземат се по две таблетки през час; може да се дава и на бебета – таблетката разтворена в малко вода – след консултация с педиатър. 60 таблетки опаковка струва 6 лв.

Есберитокс или инфлуцид?

Есберитокс е комбинация от пурпурна ехинацея, диво индиго и западна туя. Растителните съставки укрепват имунната система – особено в случаите с чести инфекции на дихателните пътища. Приемът е три пъти дневно по 3-6 таблетки за възрастни и деца над 12 години; 3х2 за деца на 7-11 години, и 3х1 или 2 за деца на 4-6 години. Не се използва за деца под 4 години. Продължителността на приема е 10 дни, след което е възможно продължение само под лекарски контрол. 60 таблетки опаковка се продават по 13 лв. Кой от двата продукта да се избере – есберитокс или инфлуцид, зависи от предпочитания, възможни алергии, конкретното състояние и мнението на лекуващия. Цената.

Умкалор

Умкалор е билков продукт – активната съставка е екстракт от корени на пеларгониум. Има ефект при лечението на бронхит, синузит, възпаления на уши-нос-гърло, при простуда и кашлица. Противопоказан при тежки заболявания на бъбреците и черния дроб. Не се дава на бременни и кърмачки, както и на деца под 6-годишна възраст. Тези таблетки се гълтат цели, с вода: 3х1 за възрастни и деца над 12 години, и 2х1 за деца на 6-11. Цената им е 17 лв за 15 хапчета.

Източници на руски: Прием на Инфлуцид за деца и възрастни; * Инфлуцид”: мнения и инструкция за прием: Колко, как и кога.

Изопринозин

Лекарственият продукт е под формата на таблетки или на сироп. Съдържа активната съставка инозин ацедобен димепранол, мобилизираща имунитета на клетъчно ниво. Прави организма устойчив срещу вирусни инфекции; използва се при инфекции на дихателните пътища, всички херпесни форми, шарки, стоматит, различни брадавици и пр. не е подходящ в случаи на алергии, подагра, избягва се при бременност и кърмене. Дава се на възрастни и деца над една година, като дозата се изчислява индивидуално в зависимост от състоянието и телесното тегло. Опаковка изопринозин – 50 таблетки от 500 мг, стру,ва около 33 лв.

Кой аналог на капки може да се ползва?

Афлу Тайс – капки, е един от възможните хомеопатични продукти, които помагат при настинка и грип. Съставът отчасти е аналогичен на този в инфлуцид, съставките са пет и сред тях гелземиум, аконитум, феру,м фосфорикум и пр. Приемът е препоръчителен за възрастни и деца над 12 години. Вземат се по 5-10 капки на всеки половин-един час, но не повече от 12 приема за денонощие. Капките трябва да се подържат в устата една минута, затова е най-добре да се накапят в лъжица вода, върху бучка захар или залък хляб. Цената на флакон от 50 мл е около 16 лв.

Първоначално публикувано на:21.05.2018 @ 18:28

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

хомеовокс или хомеожен при пресипнал глас?

Хомеовокс или Хомеожен за кашлица? При кашлица, пресипнал глас и др.

Характеристики на медикамента хомеовокс: какво съдържа и при какви заболявания върши работа. Противопоказания; има ли …

Едно мнение

  1. Много съм доволна от този препарат.Не знаех,че има и капки за нос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *